צילום: אנטולי מיכאלו | סגנון: אינה גוטמן
לזניה גבינות
– מתכון של רות אוליבר –
לזניה של שני רטבים שמכינים בצ’יק- רק לערבב את החומרים בקערות נפרדות, להרכיב ולאפות. חגיגה איטלקית אמיתית במינימום מאמץ.
חומרים לתבנית מלבנית 30×35 ס”מ:
להרכבת הלזניה:
1 חבילה (500 גרם) עלי לזניה
300 גרם מוצרלה מגוררת 22%
50 גרם גרנה פדנו מגוררת 29%
1 קוביה פטה עיזים מעודנת 16% \ בולגרית מסורתית 16%
לרוטב שמנת:
3 גביעי גבינת קוטג’
1 מיכל שמנת מתוקה
3 ביצים
מלח
פלפל שחור טחון טרי
לרוטב עגבניות:
1 קופסה (800 גר’) עגבניות מרוסקות
4 שיני שום
1/3 כוס שמן
1 כוס מים
1 חבילה בזיליקום (רק העלים)
2 כפות סוכר
מלח
פלפל שחור גרוס
הכנה:
- מחממים תנור ל־180 מעלות.
- לרוטב שמנת: מערבבים קוטג’ עם שמנת, ביצים, מלח ופלפל לתערובת אחידה.
- לרוטב עגבניות: בסיר מביאים את כל החומרים לרתיחה ומבשלים עוד עשר דקות על להבה בינונית. מצננים.
- מרכיבים ואופים: יוצקים מצקת רוטב עגבניות על פני התבנית ומסדרים מעל שכבה של עלי לזניה.
יוצקים עוד רוטב עגבניות, ומעליו יוצקים רוטב שמנת.
מפזרים על פני הלזניה את תערובת הגבינות שלנו: גרנה פדנו מגוררת, מוצרלה ופטה/בולגרית.
מסדרים עוד שתי שכבות של דפי לזניה-רוטב עגבניות-רוטב שמנת וגבינות, כשמסיימים ברוטב שמנת ובגבינות. - אופים 45 דקות, או עד שפני הלזניה זהובים.

24

18

פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה
14

0

0

0

0
Comments are closed.