צילום: אנטולי מיכאלו | סגנון: אינה גוטמן

לזניה גבינות

– מתכון של רות אוליבר  –

לזניה של שני רטבים שמכינים בצ’יק- רק לערבב את החומרים בקערות נפרדות, להרכיב ולאפות. חגיגה איטלקית אמיתית במינימום מאמץ.

חומרים לתבנית מלבנית 30×35 ס”מ:

להרכבת הלזניה:

1 חבילה (500 גרם) עלי לזניה
300 גרם מוצרלה מגוררת 22%
50 גרם גרנה פדנו מגוררת 29%
1 קוביה פטה עיזים 20% \  בולגרית מסורתית 16%

לרוטב שמנת:

3 גביעי גבינת קוטג’
1 מיכל שמנת מתוקה
3 ביצים
מלח
פלפל שחור טחון טרי

לרוטב עגבניות:

1 קופסה (800 גר’) עגבניות מרוסקות
4 שיני שום
1/3 כוס שמן
1 כוס מים
1 חבילה בזיליקום (רק העלים)
2 כפות סוכר
מלח
פלפל שחור גרוס

הכנה:

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
  2. לרוטב שמנת: מערבבים קוטג’ עם שמנת, ביצים, מלח ופלפל לתערובת אחידה.
  3. לרוטב עגבניות: בסיר מביאים את כל החומרים לרתיחה ומבשלים עוד עשר דקות על להבה בינונית. מצננים.
  4. מרכיבים ואופים: יוצקים מצקת רוטב עגבניות על פני התבנית ומסדרים מעל שכבה של עלי לזניה.
    יוצקים עוד רוטב עגבניות, ומעליו יוצקים רוטב שמנת.
    מפזרים על פני הלזניה את תערובת הגבינות שלנו: גרנה פדנו מגוררת, מוצרלה ופטה/בולגרית.
    מסדרים עוד שתי שכבות של דפי לזניה-רוטב עגבניות-רוטב שמנת וגבינות, כשמסיימים ברוטב שמנת ובגבינות.
  5. אופים 45 דקות, או עד שפני הלזניה זהובים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לזניה תרד ופטריות

בניגוד ללזניה הקלאסית אין כאן רוטב בשאמל, אבל יש שפע של גבינות וגם ירקות עסיסיים. התוצאה קלילה יותר אבל לא פחות מפנקת.

24

לזניה דלעת ופטריות יער

לזניה עשירה במיוחד, המשלבת טעמים אדמתיים של פטריות ודלעת לצד גבינות.

24

לזניה חצילים

התשובה האיטלקית המוחצת לפשטידה ופריט חובה בכל ארוחה איטלקית. בחרנו בשילוב המנצח של חצילים ועגבניות והוספנו תערובת גבינות מפנקת

18

קצ’יו א פפה

קלאסיקה איטלקית שממחישה היטב את עומק הטעמים של גבינת גרנה פדנו האיטלקית.

0

קפטה תרד וגבינות

במטבח הטורקי מקדשים את התרד ומכינים ממנו מאכלים רבים ונפלאים. כאן משלבים אותו עם גבינות ומכינים קציצות ירק שכיף לטבול בקרם יוגורט לימוני.

0

לוקומדס

סופגניות קטנות, טבולות בדבש ופיסטוק, מוגשות לשולחן עם מרכיב מלוח ומפתיע, כמו שהיוונים אוהבים:  פטה בדבש – כמו בטברנות של אתונה.

0

פנזרוטי במילוי ריקוטה פרסטקה ופירות יער

כיסון בצק, ממולא במלית מתוקה או מלוחה ומטוגן בשמן עמוק. בזמן הטיגון הכיסונים מתנפחים ומקבלים בטן קטנה – “פנצ’ה” באיטלקית, ומכאן נגזר השם.

0

פפרדלה קוואטרו פורמאג’י

פסטה ברוטב ארומטי ומפנק במיוחד, שמכינים בקלות בבית ומרגישים כמו במסעדה. חשוב שהרוטב יהיה מוכן לפני הפסטה (עדיף במקביל), כדי שהפסטה לא תחכה לרוטב.

0