צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

קלצונה חצילים וגבינות

– מתכון של שי לי ליפא  –

הבצק הוא בצק פיצה מסורתי, וגם למלית יש נשמה ים תיכונית. אבל במקום לרדד את הבצק ולפזר עליו תוספות, מכינים קלצונה – כיסון איטלקי עסיסי.

חומרים ל-6 קלצונה בינוניים:

לבצק:
1 כף (10 גרם) שמרים טריים מפוררים
1 כף שטוחה סוכר
3/4 כוס (180 מ”ל) מים חמימים
2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
2 כפות שמן זית
1 כפית שטוחה מלח

למלית:
1/3 כוס שמן זית
1 חציל חתוך לקוביות בגודל 1 1/2 ס”מ
4 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות בגודל 1 ס”מ
10 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
3-2 שיני שום קצוצות דק
1/4 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס
12 עלי בזיליקום קצוצים גס
100 גרם קאשקבלו 26% מגוררת גס
1/2 קופסה (125 גרם) פטה כבשים 20% מפוררת גס

לציפוי:
1 חלמון טרוף עם כפית מים

  1. מכינים את הבצק: ממיסים בקערת מיקסר שמרים וסוכר במים חמימים. משהים 10 דקות עד שהתערובת תוססת. מוסיפים את שאר החומרים ולשים בוו לישה כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מעבירים לקערה משומנת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  2. בינתיים מכינים את המלית: מחממים שמן זית במחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים חצילים ומטגנים 8-7 דקות תוך כדי בחישה עד הזהבה. מוסיפים עגבניות, זיתים, שום וסוכר, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כ-2 דקות עד שהעגבניות מתחילות להתרכך. מוסיפים בזיליקום ומערבבים. מצננים.
  3. מוסיפים גבינות ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
    מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. מרכיבים את הקלצונה ואופים: מחלקים את הבצק ל-6 חלקים ומרדדים כל חלק על נייר אפייה לעיגול בקוטר כ-15 ס”מ ובעובי 3 מ”מ. מניחים 2 כפות גדושות של מלית על מחצית כל עיגול. משאירים את השוליים ללא מלית. מרטיבים את שולי העיגול כולו במעט מים ומקפלים לחצי עיגול. מצמידים היטב ובעזרת מזלג יוצרים דוגמה שמסייעת להידוק.
    חורצים 5 פתחים בכל קלצונה כדי שהאדים יוכלו להשתחרר במהלך האפייה. מניחים בתבנית ומברישים במעט חלמון טרוף.
  5. אופים 20-15 דקות עד שהקלצונה זהובים. מגישים את הקלצונה חמימים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

קלצונה של אייל שני

מאפה כיסון מקופל לחצי סהר, מהודק בקצותיו ונאפה בתנור. עשוי מבצק פיצה במילוי רוטב עגבניות וקוואטרו פורמאג’י.

18

שושני בצק עלים וגבינות

מאפה פריך שמניחים רותח במרכז השולחן ומזמינים את הסועדים לבחור לעצמם את שושנת הגבינה שהכי קורצת להם

0

עוגת זוקיני, גבינות וצנוברים

הכירו את עוגת הזוקיני, צנוברים וגבינות שלנו. מנה חדשה מרהיבה שיצרנו מהפשטידה הקלאסית

0

טארט גבינות ושומשום

טארט פריך וחמאתי, ממולא בשלל גבינות ותבלינים מקומיים, ומשובץ ביהלומי ריקוטה ושומשום

0

מלנזנה בלחם של אייל שני

פרוסות חצילים זהובות שנחות בתוך חלה מרובעת, עליהן שכבת רוטב עגבניות משובח ומעל הכל

0

טוסט קוואטרו פורמאג’י של אייל שני

הפריכות הזהובה מחוץ, רכותו הפנימית של הלחם המתעורר לחיים, הגבינה הנמסה, הם כל מה שטוסט צריך. קבלו מאתנו את המתכון לטוסט המושלם.

0

קפטה תרד וגבינות

במטבח הטורקי מקדשים את התרד ומכינים ממנו מאכלים רבים ונפלאים. כאן משלבים אותו עם גבינות ומכינים קציצות ירק שכיף לטבול בקרם יוגורט לימוני.

0

קרדיאס כרובית

לתערובת הבסיסית של הכרובית וארבע הגבינות אפשר להוסיף כל מיני תוספות שאוהבים, כמו זיתים, בצל, פטריות או עגבניות שרי או פשוט להניח אותם על הלביבות למרא

0