קלצונה

– מתכון של אייל שני  –

הקלצונה הוא כיסון פיצה! פותחים את בצק הפיצה, ממלאים בגבינות, מקפלים לחצי סהר מהודק בקצותיו, ואופים בתנור.

חומרים ל-6 מאפים:

לבצק:
375 גרם (22/3 כוסות) קמח לפיצה, מנופה
260 גרם מים פושרים (בטמפ׳ של כ-30 מעלות)
10 גרם (2 כפיות) מלח
קורט שמרים יבשים (הכמות המדויקת היא 1/4 גרם, עשירית כפית)

למלית/רוטב:
5 כפות שמן זית בתולי
1 פלפל ירוק חריף, פרוס בעובי 3 מ״מ
3 שיני שום גדולות, קלופות ופרוסות בעובי 2 מ״מ
1 ק׳׳ג עגבניות שרי אדומות, מתוקות, חצויות
1 כף שטוחה מלח ים אטלנטי
קוואטרו פורמאג’י

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: מערבבים את המים עם המלח בקערה גדולה, עד שהוא נמס. מוסיפים את השמרים, מערבבים וממתינים כדקה.
  2. מוסיפים את הקמח המנופה, מערבבים בעזרת כף היד, רק עד איחוד הקמח עם המים לעיסה דביקה, לא יותר!!!
  3. מכניסים את הקערה עם הבצק לשקית גדולה ונקיה, וסוגרים היטב, כך שהבצק יהיה אטום לאוויר. ממתינים 20 דקות.
  4. מקפלים את הבצק בכף היד. שימו לב, זמן הערבוב המותר הוא בין 30 ל-60 שניות, אסור לעבור על משך זמן זה!
    הבצק יהיה אז משיי בצורה פלאית.
  5. מחזירים את הקערה עם הבצק לשקית, אוטמים ומניחים במטבח במקום חמים למשך כ-6 שעות.
  6. בינתיים מכינים את הרוטב: יוצקים שמן זית לסיר כבד, בנפח של 4-5 ליטר. מוסיפים את טבעות הפלפל החריף, מציתים את להבת הגז על אש נמוכה ומאדים את הפלפל עד שבועיות זעירות עוטפות את כולו וצבעו הופך לירוק זרחני.
  7. מוסיפים את השום, מערבבים בכף עץ, במשך 10 שניות ומוסיפים את חצאי השרי והמלח.
  8. מגבירים את להבת הגז לגדולה ומבשלים תוך כדי ערבוב בכף עץ, במשך 8 דקות.
  9. מכבים את האש ומסננים את הרוטב דרך מסננת דקיקה (שינואה). מתקבל רוטב אדום, סמיך ובוהק.
  10. אחרי 6 שעות, חוזרים אל הבצק: מוציאים את קערת הבצק מהשקית, מגלים שהבצק הכפיל את ניפחו.
  11. קורצים 6 כדורים בני כ-100 גרם כל אחד. מניחים בתבנית מקומחת, מכניסים לשקית ניילון אטומה ומניחים במקום חמים למשך שעתיים – הכדורים יכפילו אז את ניפחם ויהיו מוכנים לרידוד.
  12. מחממים תנור ל-200 מעלות חום תחתון ועליון.
  13. על משטח מקומח ובעזרת מערוך מרדדים כל כדור לעיגול בצק שעוביו 4-5 מילימטר. מצפים ב-2 כפות רוטב עגבניות ומפזרים קוואטרו פורמאג׳י בצורה נדיבה ואחידה על פני הבצק, מותירים שוליים של 1 ס״מ. מקפלים את הבצק ומהדקים היטב את הקצוות, מניחים על תבנית אפיה משומנת.

מניחים את התבנית במרכז התנור. אופים 15 דקות או עד שמזהיב. אוכלים מיד.

 

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

קלצונה חצילים וגבינות

הבצק הוא בצק פיצה מסורתי, וגם למלית יש נשמה ים תיכונית. אבל במקום לרדד את הבצק ולפזר עליו תוספות, מכינים קלצונה – כיסון איטלקי עסיסי.

24

שושני בצק עלים וגבינות

מאפה פריך שמניחים רותח במרכז השולחן ומזמינים את הסועדים לבחור לעצמם את שושנת הגבינה שהכי קורצת להם

0

עוגת זוקיני, גבינות וצנוברים

הכירו את עוגת הזוקיני, צנוברים וגבינות שלנו. מנה חדשה מרהיבה שיצרנו מהפשטידה הקלאסית

0

גראטן פרחי ברוקולי עם גבינות, זיתים וזעתר

גראטן מיוחד שאי אפשר להפסיק לאכול. תולשים את פרחי הברוקולי מתוך שדה הגבינה, הזיתים והזעתר

0

טארט גבינות ושומשום

טארט פריך וחמאתי, ממולא בשלל גבינות ותבלינים מקומיים, ומשובץ ביהלומי ריקוטה ושומשום

0

מלנזנה חציל

חגיגת טעמים בפה: מלנזנה חצילים וקוואטרו פורמאג’י. פרוסות חציל זהובות נחות ברוטב עגבניות שרי ועליהן גבינת

0

פלפלים ממולאים

מייצג פלפלים אדום, מרהיב ובוהק בטעמי גבינות של קוואטרו פורמאג’י

0

מלנזנה בלחם

פרוסות חצילים זהובות שנחות בתוך חלה מרובעת, עליהן שכבת רוטב עגבניות משובח ומעל הכל

0