קלצונה של אייל שני
– מתכון של אייל שני –
הקלצונה הוא כיסון פיצה! פותחים את בצק הפיצה, ממלאים בגבינות, מקפלים לחצי סהר מהודק בקצותיו, ואופים בתנור.
חומרים ל-6 מאפים:
לבצק:
375 גרם (22/3 כוסות) קמח לפיצה, מנופה
260 גרם מים פושרים (בטמפ׳ של כ-30 מעלות)
10 גרם (2 כפיות) מלח
קורט שמרים יבשים (הכמות המדויקת היא 1/4 גרם, עשירית כפית)
למלית/רוטב:
5 כפות שמן זית בתולי
1 פלפל ירוק חריף, פרוס בעובי 3 מ״מ
3 שיני שום גדולות, קלופות ופרוסות בעובי 2 מ״מ
1 ק׳׳ג עגבניות שרי אדומות, מתוקות, חצויות
1 כף שטוחה מלח ים אטלנטי
1 חבילה קוואטרו פורמאג’י
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק: מערבבים את המים עם המלח בקערה גדולה, עד שהוא נמס. מוסיפים את השמרים, מערבבים וממתינים כדקה.
- מוסיפים את הקמח המנופה, מערבבים בעזרת כף היד רק עד איחוד הקמח עם המים לעיסה דביקה- לא יותר!!!
- מכניסים את הקערה עם הבצק לשקית גדולה ונקיה וסוגרים היטב כך שהבצק יהיה אטום לאוויר. ממתינים 20 דקות.
- מקפלים את הבצק בכף היד. שימו לב, זמן הערבוב המותר הוא בין 30 ל-60 שניות, אסור לעבור על משך זמן זה!
הבצק יהיה אז משיי בצורה פלאית. - מחזירים את הקערה עם הבצק לשקית, אוטמים ומניחים במטבח במקום חמים למשך כ-6 שעות.
- בינתיים מכינים את הרוטב: יוצקים שמן זית לסיר כבד, בנפח של 4-5 ליטר. מוסיפים את טבעות הפלפל החריף, מציתים את להבת הגז על אש נמוכה ומאדים את הפלפל עד שבועיות זעירות עוטפות את כולו וצבעו הופך לירוק זרחני.
- מוסיפים את השום, מערבבים עם כף עץ במשך 10 שניות ומוסיפים את חצאי השרי והמלח.
- מגבירים את להבת הגז לאש גדולה ומבשלים תוך כדי ערבוב עם כף העץ, במשך 8 דקות.
- מכבים את האש ומסננים את הרוטב דרך מסננת דקיקה (שינואה). מתקבל רוטב אדום, סמיך ובוהק.
- אחרי 6 שעות, חוזרים אל הבצק: מוציאים את קערת הבצק מהשקית, מגלים שהבצק הכפיל את ניפחו.
- קורצים 6 כדורים בני כ-100 גרם כל אחד. מניחים בתבנית מקומחת, מכניסים לשקית ניילון אטומה ומניחים במקום חמים למשך שעתיים – הכדורים יכפילו אז את ניפחם ויהיו מוכנים לרידוד.
- מחממים תנור ל-200 מעלות חום תחתון ועליון.
- על משטח מקומח ובעזרת מערוך מרדדים כל כדור לעיגול בצק שעוביו 4-5 מילימטר. מצפים ב-2 כפות רוטב עגבניות ומפזרים קוואטרו פורמאג׳י בצורה נדיבה ואחידה על פני הבצק, מותירים שוליים של 1 ס״מ. מקפלים את הבצק ומהדקים היטב את הקצוות, מניחים על תבנית אפיה משומנת.
מניחים את התבנית במרכז התנור. אופים 15 דקות או עד שמזהיב. אוכלים מיד.
24
מיני פנקייקס וניל – שוקולד צ’יפס ושיפודי פירות ל”יום מתוק”
0
טוסט מוצרלה משודרג עם טוויסט ניו יורקי
0
רול חביתת זיתים עם גבינה וירקות
0
0
כריך בריאות יצירתי בהרכבה עצמית (גבינה ומגוון ירקות)
0
0
Comments are closed.