צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

– מתכון של איתי בידרמן  –

חומרים ללביבה בקוטר 20-22 ס”מ:

3 זוקיני מגוררים גס
1 כפית מלח
50 גרם מוצרלה מגורדת 22%
50 גרם בולגרית מעודנת 24% מפוררת
50 גרם גרנה פדנו מגורדת 29%
1 בצל קצוץ ומטוגן
3 כפות שמיר קצוץ
2 ביצים
2 כפות קמח
3 כפות שמן זית לטיגון

לרוטב:
1 כוס יוגורט
2 כפות שמיר קצוץ
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל

אופן הכנה:

  1. מפזרים מלח על הזוקיני המגוררים, מניחים ל-10 דקות וסוחטים בידיים כדי לנקז את הנוזלים. אפשר להניח את השבבים במגבת דקה, לאסוף את שוליה לצרור ולסחוט היטב את שבבי הזוקיני.
  2. מערבבים את הזוקיני בקערה עם הגבינות ויתר החומרים.
  3. מחממים מחבת בקוטר 20-22 ס״מ. מוסיפים שמן זית ומשטחים את התערובת בשכבה אחידה. מטגנים 3-4 דקות, בודקים שהתערובת התייצבה, מניחים על המחבת צלחת שטחה והופכים את הלביבה. מחליקים אותה חזרה למחבת ומטגנים את הצד השני עוד דקה או עד להזהבה.
  4. מגישים עם רוטב שמכינים מיוגורט מתובל בשום ושמיר.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

ריקוטה פרסקה אפויה עם תרד וכרישה

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תרד מאודה וכרישה שהוקפצה בשמן זית.

0

קפטה תרד וגבינות

במטבח הטורקי מקדשים את התרד ומכינים ממנו מאכלים רבים ונפלאים. כאן משלבים אותו עם גבינות ומכינים קציצות ירק שכיף לטבול בקרם יוגורט לימוני.

0

אירוח הולנדי עם גאודה

גאודה היא גבינה הולנדית איכותית,  הפופולרית ביותר בעולם. טעמה משלב בין עדינות לפיקנטיות ומרקמה נעים ומוצק

0

רושטי זוקיני וגאודה

לביבה משפחתית שחותכים למשולשים כמו עוגה

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם צ’ושקי

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תבשיל של פלפלים קלויים, מתובלים בשום ושמיר.

0

לביבות מרינג’נה

חצילים קלויים הם חומר גלם נפוץ במטבח הבולגרי. אז מה יותר מתאים מלביבות.

0

אירוח צרפתי עם ברי פקאן וקממבר

ברי פקאן וקממבר הן גבינות צרפתיות מצוינות לאירוח צרפתי מושלם

0

פוארו פריטה

לביבות כרישה עדינות ומבושמות, שמכינים מכרישה מאודה, ללא שומן.

0