צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר
– מתכון של איתי בידרמן –
חומרים ללביבה בקוטר 20-22 ס”מ:
3 זוקיני מגוררים גס
1 כפית מלח
50 גרם מוצרלה מגורדת 22%
50 גרם בולגרית מעודנת 24% מפוררת
50 גרם גרנה פדנו מגורדת 29%
1 בצל קצוץ ומטוגן
3 כפות שמיר קצוץ
2 ביצים
2 כפות קמח
3 כפות שמן זית לטיגון
לרוטב:
1 כוס יוגורט
2 כפות שמיר קצוץ
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל
אופן הכנה:
- מפזרים מלח על הזוקיני המגוררים, מניחים ל-10 דקות וסוחטים בידיים כדי לנקז את הנוזלים. אפשר להניח את השבבים במגבת דקה, לאסוף את שוליה לצרור ולסחוט היטב את שבבי הזוקיני.
- מערבבים את הזוקיני בקערה עם הגבינות ויתר החומרים.
- מחממים מחבת בקוטר 20-22 ס״מ. מוסיפים שמן זית ומשטחים את התערובת בשכבה אחידה. מטגנים 3-4 דקות, בודקים שהתערובת התייצבה, מניחים על המחבת צלחת שטחה והופכים את הלביבה. מחליקים אותה חזרה למחבת ומטגנים את הצד השני עוד דקה או עד להזהבה.
- מגישים עם רוטב שמכינים מיוגורט מתובל בשום ושמיר.
אולי תרצו להכין גם

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו
0

פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה
עגבניות ושום צלויים, בשילוב מגע קטיפתי של מסקרפונה ועלי לזניה קרועים שנעטפים בכל הטוב הזה
0

מאפה פריך שמניחים רותח במרכז השולחן ומזמינים את הסועדים לבחור לעצמם את שושנת הגבינה שהכי קורצת להם
0

הכירו את עוגת הזוקיני, צנוברים וגבינות שלנו. מנה חדשה מרהיבה שיצרנו מהפשטידה הקלאסית
0

טארט פריך וחמאתי, ממולא בשלל גבינות ותבלינים מקומיים, ומשובץ ביהלומי ריקוטה ושומשום
0

הפריכות הזהובה מחוץ, רכותו הפנימית של הלחם המתעורר לחיים, הגבינה הנמסה, הם כל מה שטוסט צריך. קבלו מאתנו את המתכון לטוסט המושלם.
0

מאפה כיסון מקופל לחצי סהר, מהודק בקצותיו ונאפה בתנור. עשוי מבצק פיצה במילוי רוטב עגבניות וקוואטרו פורמאג’י.
0
Comments are closed.