צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

– מתכון של איתי בידרמן  –

חומרים ללביבה בקוטר 20-22 ס”מ:

3 זוקיני מגוררים גס
1 כפית מלח
50 גרם מוצרלה מגורדת 22%
50 גרם בולגרית מעודנת 24% מפוררת
50 גרם גרנה פדנו מגורדת 29%
1 בצל קצוץ ומטוגן
3 כפות שמיר קצוץ
2 ביצים
2 כפות קמח
3 כפות שמן זית לטיגון

לרוטב:
1 כוס יוגורט
2 כפות שמיר קצוץ
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל

אופן הכנה:

  1. מפזרים מלח על הזוקיני המגוררים, מניחים ל-10 דקות וסוחטים בידיים כדי לנקז את הנוזלים. אפשר להניח את השבבים במגבת דקה, לאסוף את שוליה לצרור ולסחוט היטב את שבבי הזוקיני.
  2. מערבבים את הזוקיני בקערה עם הגבינות ויתר החומרים.
  3. מחממים מחבת בקוטר 20-22 ס״מ. מוסיפים שמן זית ומשטחים את התערובת בשכבה אחידה. מטגנים 3-4 דקות, בודקים שהתערובת התייצבה, מניחים על המחבת צלחת שטחה והופכים את הלביבה. מחליקים אותה חזרה למחבת ומטגנים את הצד השני עוד דקה או עד להזהבה.
  4. מגישים עם רוטב שמכינים מיוגורט מתובל בשום ושמיר.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

0

פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה

עגבניות ושום צלויים, בשילוב מגע קטיפתי של מסקרפונה ועלי לזניה קרועים שנעטפים בכל הטוב הזה

0

שושני בצק עלים וגבינות

מאפה פריך שמניחים רותח במרכז השולחן ומזמינים את הסועדים לבחור לעצמם את שושנת הגבינה שהכי קורצת להם

0

עוגת זוקיני, גבינות וצנוברים

הכירו את עוגת הזוקיני, צנוברים וגבינות שלנו. מנה חדשה מרהיבה שיצרנו מהפשטידה הקלאסית

0

טארט גבינות ושומשום

טארט פריך וחמאתי, ממולא בשלל גבינות ותבלינים מקומיים, ומשובץ ביהלומי ריקוטה ושומשום

0

מלנזנה בלחם

פרוסות חצילים זהובות שנחות בתוך חלה מרובעת, עליהן שכבת רוטב עגבניות משובח ומעל הכל

0

טוסט קוואטרו פורמאג’י

הפריכות הזהובה מחוץ, רכותו הפנימית של הלחם המתעורר לחיים, הגבינה הנמסה, הם כל מה שטוסט צריך. קבלו מאתנו את המתכון לטוסט המושלם.

0

קלצונה

מאפה כיסון מקופל לחצי סהר, מהודק בקצותיו ונאפה בתנור. עשוי מבצק פיצה במילוי רוטב עגבניות וקוואטרו פורמאג’י.

0