רול חביתת זיתים עם גבינה וירקות

גרסה כזו של חביתה עוד לא ניסיתם. סוד הקסם הוא הוספת גבינת ניו יורק טבעית לבלילת החביתה, לקבלת רול חביתה עשיר, קרמי ומפנק, שכיף לטרוף בבית הספר.

5 ארוחות עשר יצירתיות לילדים

מאת: טליה הדר מהבלוג EshetStyle (“אשת סטייל”) צילום: דניאל לילה סטיילינג: עמית פרבר

יש כאן שני רעיונות מדליקים:

הראשון – “חביתה בטעם”, שמכינים עם גבינת שמנת .NEW YORK את הגבינה טורפים בתוך הביצה (עוד לפני המחבת), מה שמעשיר מאוד את החביתה ויוצא סופר טעים! והשני – שאת הרול מכינים מהחביתה עצמה.
אפשר להכין את החביתה עם גבינת שמנת NEW YORK עם זיתים או שום שמיר – אצלי בבית לא הצליחו להחליט מה יותר טעים!

רכיבים (רול אחד – חתוך ל-4 חתיכות):

לחביתה:
1 ביצה
1 כף גדושה גבינת שמנת NEW YORK עם זיתים
1 כפית קמח רגיל

להכנת הרול:

מלפפון ו/או גמבה חתוכים למקלונים דקיקים (או ירקות אחרים)

למריחה:

1 כף גבינת שמנת NEW YORK טבעי/או NEW YORK במרקם שמנת 5%

הכנה:

הכנת החביתה:

  1. את החביתה מכינים כרגיל.
    על כל ביצה מוסיפים לקערה גם כף גדושה של גבינת שמנת NEWYORK
    עם זיתים (או שום שמיר), מוסיפים קמח, טורפים היטב לאיחוד ומניעת גושים ומטגנים במחבת גדולה ליצירת חביתה דקיקה.
    מניחים לחביתה להתקרר לפני הרכבת הרול.

הכנת הרול:

  1. מניחים את החביתה על משטח עבודה ומורחים עליה שכבת גבינת
    שמנת NEW YORK טבעי/או NEW YORK במרקם שמנת 5%.
  2. מסדרים בשורה בחלק התחתון של החביתה (כ 4- ס”מ מהקצה) את מקלוני הירקות.
  3. מתחילים לגלגל את החביתה כלפי מעלה תוך כדי הידוק כלפי מטה אחרי כל גלגול.
  4. מניחים את “גליל” החביתה כשהקיפול כלפי מטה וחותכים בסכין חדה לחתיכות “סושי” בעובי הרצוי.

תוספות לארוחה:

מוסיפים את מקלוני הירקות שנותרו עם ירקות נוספים.
מכינים מטבל מגבינת שמנת NEW YORK טבעי או שום שמיר\ או NEW YORK במרקם שמנת 5%.
מוסיפים שמן זית ומערבבים (כפית שמן זית על כל 3 כפות גבינת שמנת).
טובלים את מקלוני הירקות וה”סושי”.

לקינוח: מפנקים בענבים.
*טיפ לממהרים – אפשר להכים את החביתה ערב קודם ולשמור במקרר.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

חלת כרישה, בצל ירוק ופטה עיזים

בתוך בצק חלה רך מטמינים בצלים זהובים ומתקתקים וגבינת פטה שנמסה לתוך הבצק. את היצירה מעצבים לצורת כתר, כיאה למאפה שהולך לתפוס את מרכז תשומת הלב

8

מאפה בצק עלים עם עגבניות לחות, בזיליקום, זיתים ומוצרלה פרסקה

מאפה טעים עם נשמה ים תיכונית, שמכינים בכמה רגעים.

8

סוכריות ספנקופיטה

גרסה חגיגית ומשעשעת לאחת הקלאסיקות של המטבח הבלקני.

8

בקלאווה גבינות ותרד

השידוך הקלאסי בין תרד וגבינות משתלב בפשטידות, טארטים, רביולי וכמובן בבורקס. כאן הפכתי אותו למלית של בקלאווה פיקנטית עם נגיעות מתוקות

8

מיני פנקייקס וניל – שוקולד צ’יפס ושיפודי פירות ל”יום מתוק”

מיני פנקייקס וניל בשילוב גבינת שמנת ניו יורק, המעניקה להם אווריריות עננית. הכי טעים להגיש אותם לצד גבינה “מתוקה” ולמרוח אותה על הפנקייק. ארוחת עשר שכי

0

טוסט מוצרלה משודרג עם טוויסט ניו יורקי

העולם נחלק לשניים – טוסט לפני השדרוג ולאחר השדרוג. הוסיפו לטוסט המוצרלה הקלאסי שכבה דקה של גבינת שמנת ניו יורק (במקום שכבת חמאה) ולא תאמינו איך עד עכ

0

מיני מאפינס גבינות וזיתים

מאפינס זיתים טעימים, קלילים ואווריריים עם מגוון גבינות מפנקות, שיהיה לילדים קשה במיוחד להפסיק לאכול אותם – אז תתכוננו, כי הם מתחסלים ברגע.

0

כריך בריאות יצירתי בהרכבה עצמית (גבינה ומגוון ירקות)

הגיע הזמן ליצירתיות- “ערכת היצירה האכילה”- הערכה מכילה שלל ירקות טעימים, לחם וגבינה בשקית זילוף. הילדים ירכיבו בעצמם את הכריך, יזלפו משקית

0