צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

טארטים אישיים עם גבינות וירקות

– מתכון של שי לי ליפא  –

בכל אחד מהטארטים היפים האלה יש גבינה אחרת ותוספת שמחמיאה לה במיוחד. מה שמשותף לכולם הוא קלות ההכנה, בזכות שימוש בריבועי בצק עלים מוכנים.

» מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מניחים ריבועי בצק עלים בתבנית. מסמנים בעדינות (מבלי לחרוץ) שוליים ברוחב 1 ס"מ בעזרת סכין. ומתחילים למלא:

» לטארט פסטו ומוצרלה בייבי: מורחים ממרח פסטו על הבצק, מלבד השוליים, ומסדרים מעל 3 כדורי מוצרלה בייבי 18% ומעט קצח או צנוברים.

» לטארט טפנד ומטבעות עיזים: מורחים ממרח טפנד על הבצק, מלבד השוליים, ומסדרים עליו מטבע של מטבעות גבינת עיזים 22%.

» לטארט קונפיטורה וקממבר צאן: מורחים קונפיטורה (פירות יער, אגסים, משמשים) על הבצק, מלבד השוליים, ומניחים פרוסת קממבר צאן 25% ומעט אגוזי מלך או פקאן שבורים גס.

» לטארט לאבנה דרוזית ואספרגוס: מורחים לאבנה דרוזית 9% על הבצק, מלבד השוליים, ומסדרים 4 מקטעי אספרגוס.

 

» עד שלב זה אפשר להכין את כל הטארטים עד יום מראש ולשמור מכוסה במקרר.
» סמוך להגשה מחממים תנור ל-200 מעלות, מברישים את שולי הבצק במעט חלמון טרוף ואופים כ-25 דקות עד להזהבה. מגישים מיד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לחמניות ממולאות בגבינה

במקום לטרוח להכין סנדוויצ'ים מראש או לדאוג לממרחים וירקות אופים הכל יחד ומקבלים לחמניות ממולאות רכות וטעימות שאפשר גם לקחת כאר

14

פיצטות מבצק עלים עם גבינת שמנת וירקות

גם לצרפתים יש פיצה, והיא אופיינית לחבל אלזאס – מכינים אותה על בסיס בצק עלים והיא מזכירה את הפיצה ביאנקה של האיטלקים.

10

פוקאצ'ת גבינות, ירקות וממרחים

מניחים את הגבינות על הפוקאצ'ה מיד שהיא יוצאת מהתנור והן נמסות מעט מהחום ויוצרות מנה הרמונית במיוחד.

8

מטבעות גבינת עיזים בסלט ירוק

כדי ליהנות מהמנה צריך לטגן את מטבעות הגבינה בסמוך ככל הניתן להגשה. בזמן הציפוי חשוב להקפיד על שיטת היד יבשה והיד רטובה.

0

סלט כל טוב – ירקות ובייבי מוצרלה

סלט הירקות הפשוט מקבל טאצ׳ רענן עם כדורוני מוצרלה טרייה. שמן זית, צ׳ילי ולימון הופכים אותו לחגיגה. אוכלים עם לחם שאור טוב, שיי

0

פסטה עם עגבניות ומוצרלה בסיר אחד

במקום לבשל את הפסטה במי מלח ולהכין בסיר נפרד את הרוטב, שמים את כל החומרים בסיר אחד (ראו תצלום) ומבשלים עד שהפסטה מוכנה. אבל פש

0

קלצונה חצילים וגבינות

הבצק הוא בצק פיצה מסורתי, וגם למלית יש נשמה ים תיכונית. אבל במקום לרדד את הבצק ולפזר עליו תוספות, מכינים קלצונה – כיסון

0

פיצה סיציליאנית עם שוליים ממולאים במוצרלה

לפיצה הזאת יש נשמה איטלקית אמיתית עם שילוב כל כך ים תיכוני בין ארטישוק, אנשובי ושתי גבינות איטלקיות – קאשקבלו ומוצרלה

0