צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
טארטים אישיים עם גבינות וירקות
– מתכון של שי לי ליפא –
בכל אחד מהטארטים היפים האלה יש גבינה אחרת ותוספת שמחמיאה לה במיוחד. מה שמשותף לכולם הוא קלות ההכנה, בזכות שימוש בריבועי בצק עלים מוכנים.
» מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מניחים ריבועי בצק עלים בתבנית. מסמנים בעדינות (מבלי לחרוץ) שוליים ברוחב 1 ס”מ בעזרת סכין. ומתחילים למלא:
» לטארט פסטו ומוצרלה בייבי: מורחים ממרח פסטו על הבצק, מלבד השוליים, ומסדרים מעל 3 כדורי מוצרלה בייבי 18% ומעט קצח או צנוברים.
» לטארט טפנד ומטבעות עיזים: מורחים ממרח טפנד על הבצק, מלבד השוליים, ומסדרים עליו מטבע של מטבעות גבינת עיזים 22%.
» לטארט קונפיטורה וקממבר בקר: מורחים קונפיטורה (פירות יער, אגסים, משמשים) על הבצק, מלבד השוליים, ומניחים פרוסת קממבר בקר 25% ומעט אגוזי מלך או פקאן שבורים גס.
» לטארט לאבנה דרוזית ואספרגוס: מורחים לאבנה דרוזית 9% על הבצק, מלבד השוליים, ומסדרים 4 מקטעי אספרגוס.
» עד שלב זה אפשר להכין את כל הטארטים עד יום מראש ולשמור מכוסה במקרר.
» סמוך להגשה מחממים תנור ל-200 מעלות, מברישים את שולי הבצק במעט חלמון טרוף ואופים כ-25 דקות עד להזהבה. מגישים מיד.

14

0

0

0

0

0

טוסט קוואטרו פורמאג’י של אייל שני
0

0
Comments are closed.