צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

חלת כרישה, בצל ירוק ופטה עיזים

– מתכון של קרן אלה גפן ויעל סלע –

בתוך בצק חלה רך מטמינים בצלים זהובים ומתקתקים וגבינת פטה שנמסה לתוך הבצק. את היצירה מעצבים לצורת כתר, כיאה למאפה שהולך לתפוס את מרכז תשומת הלב

חומרים לחלה אחת בתבנית טבעת בקוטר 24-22 ס”מ:
לבצק:
400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח
1 כפית שמרים יבשים
180 מ”ל (2/3 כוס) מים
50 גרם (כ-3 כפות) סילאן
60 מ”ל (1/4 כוס) שמן זית
1 ביצה
מלח
1 כף קצח

למלית:
2 בצלים לבנים פרוסים דק
1 כרישה בינונית (החלק הלבן והירוק) פרוסה דק
1/4 צרור בצל ירוק קצוץ
1 שקית (200 גרם) פטה עיזים 20% מפוררת
2 כפות שמן זית

להברשה:
1 כף שמן זית
ביצה טרופה

הכנה:

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: מערבבים קמח ושמרים בקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים את יתרת החומרים ולשים כ-6 דקות במהירות בינונית. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  2. בינתיים מכינים את המלית: מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל לבן וכרישה להזהבה. מסירים מהכיריים, מוסיפים בצל ירוק ומערבבים.
  3. מתפיחים שוב: מגלגלים את הבצק לכדור על משטח מקומח מעט, מכסים במגבת ומתפיחים 20 דקות נוספות.
  4. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה..
  5. מעצבים, מתפיחים פעם שלישית ואופים: מרדדים את הבצק למלבן בעובי של 1/2 ס”מ ומברישים בשמן הזית. מפזרים את הבצלים באופן שווה ומפוררים מעל פטה עיזים. מגלגלים לרולדה, חוצים אותה לאורכה ומלפפים את 2 החלקים לצורת בורג. מעבירים בזהירות לתבנית. מתפיחים כ-40 דקות להכפלת הנפח.
  6. מברישים את המאפה בביצה טרופה.
  7. אופים כ-40 דקות להזהבה יפה. שומרים עד 24 שעות בכלי אטום מחוץ למקרר.‏

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

חומוס פטה ופיסטוקים

אין כאן חומוס וגם לא טחינה, אבל החיבור בין שברי פיסטוקים, פטה ויוגורט יוצרים ממרח עסיסי ועמוק טעמים, שממש מתחשק לנגב עם קרעי פיתה חמה או קרקר בטטה פרי

0

שטרודל תרד וגבינות

לאורחים שלכם מצפה הפתעה בדמות פרוסות מוצרלה רכות שמסתתרות בתוך הגלילים. בזכות פירורי לחם וגרנה פדנו מגוררת שמפזרים בין עלי הפילו, השטרודלים נשארים קרי

0

עוגת בורגול

חלופה מקורית ומרשימה לפשטידת החג המסורתית. החיבור בין הגבינות, הבטטות והבורגול יוצר משחק טעמים ומרקמים מענג, ואילו העגבניות הצלויות מוסיפות צבע משגע,

0

עגבניות ממולאות בקוסקוס, גבינות ועשבים

תערובת ים תיכונית עסיסית של קוסקוס, גבינות, זיתים ועשבים מחמיאה במיוחד לטעם העגבניות. פרוסות מוצרלה פרסקה שמכסות את המלית ונמסות מעט בזמן האפייה מעשיר

0

רישתה – פסטה עם עדשים, פטה ובצל מקורמל

יהודי סוריה מכינים את המנה הזאת רק בשבועות ומתגעגעים אליה כל השנה. הרישתה (אטריות בערבית) מבושלת במים עם כמון וכורכום שצובעים אותה בזהב. רגע לפני ההגש

0

קלצונה חצילים וגבינות

הבצק הוא בצק פיצה מסורתי, וגם למלית יש נשמה ים תיכונית. אבל במקום לרדד את הבצק ולפזר עליו תוספות, מכינים קלצונה – כיסון איטלקי עסיסי.

0

טארטים אישיים עם גבינות וירקות

בכל אחד מהטארטים היפים האלה יש גבינה אחרת ותוספת שמחמיאה לה במיוחד. מה שמשותף לכולם הוא קלות ההכנה, בזכות שימוש בריבועי בצק עלים מוכנים.

0

לזניה גבינות

לזניה של שני רטבים שמכינים בצ’יק- רק לערבב את החומרים בקערות נפרדות, להרכיב ולאפות. חגיגה איטלקית אמיתית במינימום מאמץ.

0