צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

עוגת גבינה ושוקולד לבן מפורקת

– מתכון של שי לי ליפא  –

המרכיבים שואבים את ההשראה מעוגת גבינה פירורים קלאסית. אלא שכאן הפירורים עשויים מעוגיות שוקולד מריר, שיוצרים ניגוד מקסים עם קרם הגבינה המתוק. ההגשה שוברת שגרה והופכת את העוגה לקינוח אישי ופשוט להכנה. אפשר, ואפילו וכדאי, להכין את הפירורים והקרם מראש ולשמור בקירור. כשעה לפני ההגשה מעבירים את הקרם למקפיא – זה מייצב את המרקם כך שיהיה נוח להניח אותו בצורה יפה בצלחת, וגם מעניק לו אופי גלידתי מרענן.

חומרים לכ-8 מנות:

לפירורי עוגיות:
150 גרם ביסקוויטים “פתי בר” בטעם שוקולד מריר
100 גרם חמאה מומסת

לקרם גבינה:
100 גרם שוקולד לבן איכותי שבור לקוביות
1 גביע (200 גרם) New York גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30% בטמפ’ החדר
1 מכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 32%
1/4 כוס (30 גרם) אבקת סוכר

להגשה:
2 כוסות תותים חצויים לאורך
3 כפות סוכר

  1. מכינים את פירורי העוגיות: טוחנים ביסקוויטים בפולסים במעבד מזון לפירורים גסים. מעבירים לקערה, מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות ואפשר עד יממה.
  2. מכינים את קרם הגבינה: ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל או בקערה מעל סיר עם מים חמים (בן מארי). מוסיפים גבינת שמנת וטורפים לתערובת חלקה.
  3. מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת הגבינה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שעות ואפשר עד יממה. כשעה לפני ההגשה מעבירים למקפיא.
  4. סמוך להגשה מכינים את התותים: מערבבים תותים וסוכר בקערה. משהים כ-15 דקות עד שהתותים מתחילים להגיר עסיס.
  5. מגישים: מניחים 3-2 כפות מתערובת העוגיות על כל צלחת, מניחים לצדן כף גדושה של קרם גבינה קפוא למחצה ומפזרים מעל תותים עם מעט מהעסיס.

גיוונים:
» מגישים את העוגה בתוך כוסות או גביעים אישיים: מניחים את תערובת העוגיות בתחתית, מזלפים (או מניחים) קרם גבינה ומקשטים בתותים.
» מגישים לשולחן קערות נפרדות עם עוגיות, קרם גבינה ותותים וכל אורח מרכיב לעצמו את הקינוח.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עוגת גבינה ב-5 דקות

עוגת גבינה במעט זמן עבודה אבל עם כמות עונג אינסופי. חמה או קרה- אתם בוחרים

24

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

24

עוגת גבינה פירורים

עוגת הגבינה הקרה היא קינוח אהוב לאורך כל השנה לא רק בשבועות. מוסיפים למלית

24

עוגת גבינה קרה עם אוכמניות

עוגת גבינה בלוק קיצי ומרשים בלי להדליק תנור ובלי להשקיע שעות במטבח.

24

עוגת סבתא במלית ריקוטה פרסקה

עוגת סבתא במובן הכי טוב של המילה – בצק שמרים נימוח ועליו מלית גבינה מתוקה.

24

גלידוניות עוגת גבינה

כשתגישו אותן לאורחים, הם עשויים לחשוב שמדובר בגלידוניות מהסופר, אבל ביס אחד יגלה את החמצמצות הרעננה ואת המרקם הנעים של עוגת גבינה ביתית.

24

עוגת שושני בלינצ’ס וגבינה

עוגה יפהפיה בהשראת הפלשינקה – עוגת קרפים הונגרית. כאן במקום שכבות יצרנו צרורות קרפ ממולאים במלית גבינות

24

עוגת גבינה לימונצ’לו

כל מי שהכין עוגת גבינה יודע שתוספת קליפת לימון מעניקה לה טעם נפלא. כאן הוספנו ליקר לימונצ’לו שמכינים מקליפות לימונים

24