צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

לזניה תרד ופטריות

– מתכון של שי לי ליפא  –

בניגוד ללזניה הקלאסית אין כאן רוטב בשאמל, אבל יש שפע של גבינות וגם ירקות עסיסיים. התוצאה קלילה יותר אבל לא פחות מפנקת.

חומרים לתבנית בגודל 35X20 ס”מ:

12 עלי לזניה

לתרד ולפטריות:
3 כפות שמן זית
350 גרם עלי תרד טריים ללא גבעולים
2 סלסילות (500 גרם) פטריות פורטבלו או שמפיניון פרוסות בעובי 1/2 ס”מ

לרוטב:
1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
2 כפות שמן זית
1 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס

למלית הגבינות:
1 ו-2/3 קופסאות ריקוטה פרסקה 9% של “גד” (500 גרם)
1 גליל גד עז 20% פרוס לעיגולים בעובי 1/2 ס”מ (180 גרם)
450 גרם גבינת קוואטרו פורמאג’י מגוררת

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
  2. מכינים את הפטריות והתרד: מחממים כף שמן זית במחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים את התרד ומאדים 3-2 דקות תוך כדי בחישה, רק עד שהתרד מתחיל להתרכך (הוא ימשיך להתרכך אחרי שמכבים את הלהבה). מעבירים למסננת ומצננים. סוחטים היטב את התרד בידיים.
  3. מחממים עוד כף שמן זית במחבת גדולה נקייה, מוסיפים מחצית מהפטריות ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד הזהבה. מעבירים את הפטריות לקערה, יוצקים כף שמן זית למחבת ומטגנים את יתר הפטריות.
  4. מכינים את הרוטב: מערבבים את החומרים בקערה. טועמים ומתקנים תיבול.
  5. מרכיבים ואופים: מסדרים בתבנית 4 עלי לזניה כשהם חופפים זה לזה. יוצקים 1/3 מכמות הרוטב, מפזרים 1/3 מתערובת התרד והפטריות ומניחים 1/3 מכמות הגבינות. מסדרים שכבה שנייה של עלי לזניה, רוטב, ירקות וגבינות. חוזרים על הפעולות ליצירת שכבה שלישית.
  6. אופים כ-40 דקות עד שהלזניה זהובה. משהים כ-15 דקות ורק אז פורסים.

הכנה מראש: אפשר ואפילו מומלץ להכין את הלזניה יום מראש ולשמור מכוסה במקרר כדי שתתייצב. לפני ההגשה מחממים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לזניה קוואטרו פורמאג’י

בניגוד ללזניה הקלאסית אין כאן רוטב בשאמל, אבל יש שפע של גבינות וגם ירקות עסיסיים. התוצאה קלילה יותר אבל לא פחות מפנקת.

24

לזניה גבינות

לזניה של שני רטבים שמכינים בצ’יק- רק לערבב את החומרים בקערות נפרדות, להרכיב ולאפות. חגיגה איטלקית אמיתית במינימום מאמץ.

24

לזניה דלעת ופטריות יער

לזניה עשירה במיוחד, המשלבת טעמים אדמתיים של פטריות ודלעת לצד גבינות.

24

לזניה חצילים

התשובה האיטלקית המוחצת לפשטידה ופריט חובה בכל ארוחה איטלקית. בחרנו בשילוב המנצח של חצילים ועגבניות והוספנו תערובת גבינות מפנקת

18

סלט פסטה עם טונה, אפונה וצפתית

סלט בריא ומשביע שהוא ארוחה שלמה.

0

סלט ים תיכוני של בורגול, עגבניות וגבינה צפתית

סלט הטאבולה הלבנוני מקבל חיזוק של גבינה צפתית, צנוברים, זיתי קלמטה ובזיליקום.

0

כריך “קרואסון” מיני פיקנטי

מי אמר שכריך חייב לבוא בלחם מסורתי ? כריך בקרואסון מיוחד הרבה יותר

0

פפרדלה קוואטרו פורמאג’י

פסטה ברוטב ארומטי ומפנק במיוחד, שמכינים בקלות בבית ומרגישים כמו במסעדה. חשוב שהרוטב יהיה מוכן לפני הפסטה (עדיף במקביל), כדי שהפסטה לא תחכה לרוטב.

0