צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

עוגת בורגול

– מתכון של לימור לניאדו תירוש  –

חלופה מקורית ומרשימה לפשטידת החג המסורתית. החיבור בין הגבינות, הבטטות והבורגול יוצר משחק טעמים ומרקמים מענג, ואילו העגבניות הצלויות מוסיפות צבע משגע, טעם ועסיסיות. לאחר ריקון הבטטות אל תשליכו את הקליפות – אפשר להכין מהן קרקרים טעימים .

חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס”מ:

4-3 בטטות קטנות (700 גרם)
1 1/3 כוסות (270 גרם) בורגול בינוני
1 בצל בינוני קצוץ דק
100 גרם מוצרלה מגורדת 22%
100 גרם מנצ’גו 34% מגוררת גס
100 גרם פטה עיזים 20% מפוררת גס
3/4 כוס (180 מ”ל) משקה איירן 3% או משקה יוגורט עיזים 3%
3 כפות פירורי לחם לא מתובלים
3/4 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
3/4 כוס עלי בזיליקום קצוצים דק
2 כפיות מלח, 3/4 כפית פלפל שחור גרוס, 3/4 כפית פפריקה מתוקה, 1/4 כפית כורכום

לעגבניות:
6 כפות שמן זית
600-500 גרם עגבניות שרי תמר חצויות לאורכן
1/4 כפית מכל אחד: מלח, פלפל שחור גרוס, סוכר

להגשה:
איירן או יוגורט עיזים לשתייה

  • מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  • צולים את הבטטות כשעה עד שהן רכות. מצננים, מרוקנים את תוכן הבטטות לצלחת ומועכים במזלג (שומרים את הקליפות – ראו הסבר בעמ׳ 6).
  • בזמן שהבטטות בתנור שמים בורגול בקערה, ממלאים בשפע מי ברז חמים, מערבבים ושופכים את המים. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. מוסיפים 3/4 כוס מי ברז חמים, מערבבים ומשהים ל-20 דקות. מערבבים מדי פעם.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תחתית של תבנית קפיצית בנייר אפייה ומברישים את התחתית והדפנות בשמן זית.
  • מוסיפים לקערה עם הבורגול את הבטטות ואת שאר החומרים. מערבבים היטב, מעבירים לתבנית, מיישרים ומהדקים מעט עם הידיים.
  • מסדרים את העגבניות: מזלפים 3 כפות שמן על העוגה. מסדרים את העגבניות במעגלים כשהצד החתוך כלפי מעלה. מזלפים עוד 3 כפות שמן זית. זורים מלח, פלפל וסוכר.
  • אופים שעה, מגבירים את החום ל-230 מעלות ואופים עוד 10 דקות עד שהעגבניות משחימות יפה. מגישים חם לצד איירן או יוגורט עיזים לשתייה.

*אפשר לאפות את העוגה יום קודם ולשמור אותה בקירור עטופה היטב. סמוך להגשה מחממים 20 דקות ב-180 מעלות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עוגת גבינה ושוקולד לבן מפורקת

המרכיבים שואבים את ההשראה מעוגת גבינה פירורים קלאסית. אלא שכאן הפירורים עשויים מעוגיות שוקולד מריר, שיוצרים ניגוד מקסים עם קרם הגבינה המתוק. ההגשה שוב

24

עוגת גבינה פירורים

עוגת הגבינה הקרה היא קינוח אהוב לאורך כל השנה לא רק בשבועות. מוסיפים למלית

24

עוגת גבינה קרה עם אוכמניות

עוגת גבינה בלוק קיצי ומרשים בלי להדליק תנור ובלי להשקיע שעות במטבח.

24

עוגת סבתא במלית ריקוטה פרסקה

עוגת סבתא במובן הכי טוב של המילה – בצק שמרים נימוח ועליו מלית גבינה מתוקה.

24

גלידוניות עוגת גבינה

כשתגישו אותן לאורחים, הם עשויים לחשוב שמדובר בגלידוניות מהסופר, אבל ביס אחד יגלה את החמצמצות הרעננה ואת המרקם הנעים של עוגת גבינה ביתית.

24

עוגת שושני בלינצ’ס וגבינה

עוגה יפהפיה בהשראת הפלשינקה – עוגת קרפים הונגרית. כאן במקום שכבות יצרנו צרורות קרפ ממולאים במלית גבינות

24

עוגת גבינה לימונצ’לו

כל מי שהכין עוגת גבינה יודע שתוספת קליפת לימון מעניקה לה טעם נפלא. כאן הוספנו ליקר לימונצ’לו שמכינים מקליפות לימונים

24

עוגת גבינה וקונפיטורת תות שדה

ההשראה היא עוגת הגבינה הניו יורקית המפורסמת – דחוסה, עסיסית וטעימה-טעימה. גבינת שמנת ניו יורק המקורית (30%) מושלמת למשימה!

24