צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

עוגת בורגול

– מתכון של לימור לניאדו תירוש  –

חלופה מקורית ומרשימה לפשטידת החג המסורתית. החיבור בין הגבינות, הבטטות והבורגול יוצר משחק טעמים ומרקמים מענג, ואילו העגבניות הצלויות מוסיפות צבע משגע, טעם ועסיסיות. לאחר ריקון הבטטות אל תשליכו את הקליפות – אפשר להכין מהן קרקרים טעימים .

חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס”מ:

4-3 בטטות קטנות (700 גרם)
1 1/3 כוסות (270 גרם) בורגול בינוני
1 בצל בינוני קצוץ דק
100 גרם מוצרלה מגורדת 22%
100 גרם מנצ’גו 34% מגוררת גס
100 גרם פטה עיזים 20% מפוררת גס
3/4 כוס (180 מ”ל) משקה איירן 3% או משקה יוגורט עיזים 3%
3 כפות פירורי לחם לא מתובלים
3/4 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
3/4 כוס עלי בזיליקום קצוצים דק
2 כפיות מלח, 3/4 כפית פלפל שחור גרוס, 3/4 כפית פפריקה מתוקה, 1/4 כפית כורכום

לעגבניות:
6 כפות שמן זית
600-500 גרם עגבניות שרי תמר חצויות לאורכן
1/4 כפית מכל אחד: מלח, פלפל שחור גרוס, סוכר

להגשה:
איירן או יוגורט עיזים לשתייה

  • מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  • צולים את הבטטות כשעה עד שהן רכות. מצננים, מרוקנים את תוכן הבטטות לצלחת ומועכים במזלג (שומרים את הקליפות – ראו הסבר בעמ׳ 6).
  • בזמן שהבטטות בתנור שמים בורגול בקערה, ממלאים בשפע מי ברז חמים, מערבבים ושופכים את המים. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. מוסיפים 3/4 כוס מי ברז חמים, מערבבים ומשהים ל-20 דקות. מערבבים מדי פעם.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תחתית של תבנית קפיצית בנייר אפייה ומברישים את התחתית והדפנות בשמן זית.
  • מוסיפים לקערה עם הבורגול את הבטטות ואת שאר החומרים. מערבבים היטב, מעבירים לתבנית, מיישרים ומהדקים מעט עם הידיים.
  • מסדרים את העגבניות: מזלפים 3 כפות שמן על העוגה. מסדרים את העגבניות במעגלים כשהצד החתוך כלפי מעלה. מזלפים עוד 3 כפות שמן זית. זורים מלח, פלפל וסוכר.
  • אופים שעה, מגבירים את החום ל-230 מעלות ואופים עוד 10 דקות עד שהעגבניות משחימות יפה. מגישים חם לצד איירן או יוגורט עיזים לשתייה.

*אפשר לאפות את העוגה יום קודם ולשמור אותה בקירור עטופה היטב. סמוך להגשה מחממים 20 דקות ב-180 מעלות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

גלידוניות עוגת גבינה

כשתגישו אותן לאורחים, הם עשויים לחשוב שמדובר בגלידוניות מהסופר, אבל ביס אחד יגלה את החמצמצות הרעננה ואת המרקם הנעים של עוגת גבינה ביתית.

24

עוגת גבינה מנומרת

החיבור בין הלאבנה החמצמצה לשוקולד הלבן מפיק קרם עשיר ועם זאת קליל, שהולך יופי עם פירות קיץ. פצפוצי שומשום מוסיפים מתיקות פריכה, אך אם רוצים לפשט את הה

18

כדורי עוגת לימון, שוקולד לבן ומסקרפונה

כדורי שוקולד מכירים? כאן מדובר באותו רעיון, אבל בגרסה בלונדינית!

18

עוגת גבינת שמנת קרה

עוגת גבינה שמכינים בקלי קלות, בלי להסתבך עם ג’לטין ובלי מיומנות מיוחדת.

16

עוגת ריקוטה

אלגנטית, גבוהה ולחה, עם ניחוח משגע של גבינה וקינמון. עוגה כזאת תרצו להכין כל שבת. לכבוד החג אתם מוזמנים להלביש אותה בשמלה לבנה

10

עוגת סולת עם יוגורט לימון וזיגוג יוגורט

החיבור בין סולת ויוגורט מפיק עוגה רכה ולחה במיוחד, שנשמרת נפלא 4-3 ימים מחוץ למקרר

10

חומוס פטה ופיסטוקים

אין כאן חומוס וגם לא טחינה, אבל החיבור בין שברי פיסטוקים, פטה ויוגורט יוצרים ממרח עסיסי ועמוק טעמים, שממש מתחשק לנגב עם קרעי פיתה חמה או קרקר בטטה פרי

8

פפרדלה קוואטרו פורמאג’י

פסטה ברוטב ארומטי ומפנק במיוחד, שמכינים בקלות בבית ומרגישים כמו במסעדה. חשוב שהרוטב יהיה מוכן לפני הפסטה (עדיף במקביל), כדי שהפסטה לא תחכה לרוטב.

0