סלט, הגרסה החגיגית
בעונה הזאת שבה אירוח רודף אירוח יש לסלט תפקיד חשוב – הוא פשוט להכנה, נותן זריקת צבע ורעננות לשולחן החג ומשמח במיוחד את סופרי הקלוריות וחסידי האוכל הבריא. קבלו ארבעה סלטים שיעשו מצוין את העבודה. אביבית פריאל ("אוזריה") מגישה גרסה ימית ואלגנטית לסלט טאבולה המוכר ושי לי ליפא מעשירה בגבינות את סלט פנזנלה הטוסקני, הופכת את סלט הקיסר המוכר לידידותי לצמחונים ולנשים בהריון וגם מציעה דרך טעימה במיוחד ליהנות מאורז אדום – חביב הבריאותנים.
הוא נולד בטוסקנה וכמו בן דודו המזרח תיכוני, הפאטוש, נועד לתת הזדמנות שנייה ללחם יבש. כאן יצרנו גרסה עסיסית וחגיגית עם עגבניות ופלפלים צלויים וגבינת פטה עיזים.
סלט ססגוני, בריא ומשביע. טעים גם שעות אחרי ההכנה, ולכן מצוין לפיקניקים, לטיולים וכצידה לעבודה. אם מכינים מראש, משאירים רק את פיזור השקדים לרגע האחרון.
החמצמצות העדינה של היוגורט מצטרפת לחמצמצות של הלימונים הכבושים, ושניהם יחד מהווים ליווי משובח לנתחי הדג.
ההשראה הגיעה מהרוטב לסלט של מסעדת “אורנה ואלה” — עם הרבה גבינת קאשקבלו, שמעניקה סמיכות וטעם, וללא חלמונים חיים (שמקובלים ברוטב קיסר הקלאסי). ויתרנו גם על האנשובי והשתמשנו בצלפים. את החלומי חותכים לקוביות ומטגנים, כך שמתקבלים מעין קרוטוני גבינה פריכים מבחוץ ומעט נמסים בפנים.
מחפשים מתכונים נוספים לסלטים? היכנסו לקטגורית הסלטים שבאתר ותמצאו עוד מבחר מתכונים מעולים שמתאימים לאירוח.

18

בולגרית ושאר ירקות: סלטים עם גבינה בולגרית
18
Leave a Comment