נר שלישי

שבלול (צ'וקור) תרד וגבינות

תמיד היתה זיקה בין צורת הבורקס למלית: משולשים לגבינה, מרובעים לתפוח אדמה ומגולגלים לתרד. היום זה אפילו מעוגן בחוק מטעם הרבנות (כדי ששומרי הכשרות לא יתבלבלו בין בורקס חלבי לבורקס פרווה). בשבתות אצל סבתא וסבא היו בני הדודים שלי אוכלים רק את אלה המשולשים עם הגבינה, ואני היחידה שהעדיפה את השבלולים עם התרד.

סלט פנזנלה עם ירקות קלויים ופטה עיזים

הפנזנלה המקורי הוא סלט צנוע, שנוסף ללחם ומכיל פלפלים, בצל, עגבניות ושמן זית. כאן יצרנו גרסה עסיסית וחגיגית עם עגבניות ופלפלים צלויים. מיצי הצלייה הטעימים מתערבבים עם שמן הזית ועושים נפלאות לסלט וללחם. רגע לפני ההגשה מפזרים על הסלט פטה עיזים. הגבינה הטעימה הזאת, המיוצרת בדיוק כמו ביוון, מוסיפה לסלט גוון מלוח-חמצמץ ומעשירה את מרקמו.

עוגת גבינה שמנת קרה 2

בקלי קלות, בלי להסתבך עם ג’לטין, בלי מיומנות מיוחדת. מכינים את מלית העוגה מגבינת שמנת ניו יורק, קצפת ויוגורט בקר ויוצקים אותה על בסיס עשוי מעוגיות או ביסקוויטים.

אולי יעניין אתכם גם
אולי יעניין אותם גם
Filter by
Post Page
ארוחות סודיות ארוחות סודיות 2
Sort by

סיקרט דינר 8.2.17 – ארוחה בהשראת פרידה קאלו

את הארוחה האחרונה בסדרת ארוחות הערב הסודיות לשנת 2016-2017, אירחו לא שף אחד, כי אם שניים: אור מיכאלי ומוטי טיטמן הגישו ארוחה בהשראת פרידה קאלו

18

סיקרט דינר 24.1.2017 – ארוחה אוריינטלית בלופט

הארוחה התשיעית בסדרת ארוחות הערב הסודיות לשנת 2016-2017 הרגישה כמו ארוחת החג הכי טעימה שאכלתם בחיים שלכם. השף יוסי שטרית אירח את 40 הסועדים הנרגשים בא

18

סיקרט דינר 23.1.2017 – ארבעה חדרים

ל-80 המוזמנים הסקרנים לארוחת הערב הסודית ציפתה הפתעה: ארבעה אולמות אוכל שונים שעל כולם ניצח השף ארז קומרובסקי

18

סיקרט דינר 18.1.2017 – מסיבה ישראלית

השף רן שמואלי אירח מסיבה ישראלית: ראמן ים תיכוני, ירקות חווה וגבינות, לחמי שיפון ופוקאצ’ות; פאייה “בויאבז” ועוד. ככה זה במטבח הישראל

18