נר שלישי
תמיד היתה זיקה בין צורת הבורקס למלית: משולשים לגבינה, מרובעים לתפוח אדמה ומגולגלים לתרד. היום זה אפילו מעוגן בחוק מטעם הרבנות (כדי ששומרי הכשרות לא יתבלבלו בין בורקס חלבי לבורקס פרווה). בשבתות אצל סבתא וסבא היו בני הדודים שלי אוכלים רק את אלה המשולשים עם הגבינה, ואני היחידה שהעדיפה את השבלולים עם התרד.
הפנזנלה המקורי הוא סלט צנוע, שנוסף ללחם ומכיל פלפלים, בצל, עגבניות ושמן זית. כאן יצרנו גרסה עסיסית וחגיגית עם עגבניות ופלפלים צלויים. מיצי הצלייה הטעימים מתערבבים עם שמן הזית ועושים נפלאות לסלט וללחם. רגע לפני ההגשה מפזרים על הסלט פטה עיזים. הגבינה הטעימה הזאת, המיוצרת בדיוק כמו ביוון, מוסיפה לסלט גוון מלוח-חמצמץ ומעשירה את מרקמו.
בקלי קלות, בלי להסתבך עם ג’לטין, בלי מיומנות מיוחדת. מכינים את מלית העוגה מגבינת שמנת ניו יורק, קצפת ויוגורט בקר ויוצקים אותה על בסיס עשוי מעוגיות או ביסקוויטים.
18
סיקרט דינר 8.2.17 – ארוחה בהשראת פרידה קאלו
18
סיקרט דינר 24.1.2017 – ארוחה אוריינטלית בלופט
18
סיקרט דינר 23.1.2017 – ארבעה חדרים
18
Leave a Comment