צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סלט פנזנלה עם ירקות קלויים ופטה עיזים

– מתכון של שי לי ליפא –

הוא נולד בטוסקנה וכמו בן דודו המזרח תיכוני, הפאטוש, נועד לתת הזדמנות שנייה ללחם יבש. הפנזנלה המקורי הוא סלט צנוע, שנוסף ללחם ומכיל פלפלים, בצל, עגבניות ושמן זית. כאן יצרנו גרסה עסיסית וחגיגית עם עגבניות ופלפלים צלויים. מיצי הצלייה הטעימים מתערבבים עם שמן הזית ועושים נפלאות לסלט וללחם. רגע לפני ההגשה מפזרים על הסלט פטה עיזים. הגבינה הטעימה הזאת, המיוצרת בדיוק כמו ביוון, מוסיפה לסלט גוון מלוח-חמצמץ ומעשירה את מרקמו.

חומרים ל-8-6 מנות:

לירקות הקלויים:
‏12 עגבניות שרי בכמה צבעים
‏6 פלפלים קטנים מתוקים (טינקרבל) בכמה צבעים
‏2 כפות שמן זית
מלח גס ופלפל שחור גרוס

לקרוטונים:
‏1 ג’בטה קרועה לחתיכות בגודל 4-3 ס”מ
‏1 כף שמן זית

לסלט:
‏12 עגבניות שרי בכמה צבעים חצויות
‏6 פלפלים קטנים מתוקים (טינקרבל) בכמה צבעים, חצויים
‏1 בצל סגול קטן חצוי ופרוס לרצועות דקיקות
‏16 זיתי קלמטה מגולענים

לרוטב:
‏1/3 כוס שמן זית
‏3 כפות חומץ בן יין אדום
‏1 כף מיץ לימון
‏1 שן שום כתושה
‏1/4 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה:
‏1 שקית (200 גרם) פטה עיזים 20% מפוררת גס
‏20 עלי בזיליקום

הכנה:

  1. ‏מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  2. קולים את הירקות והג’בטה: מניחים עגבניות ופלפלים בתבנית אחת, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
  3. אופים כ-20 דקות עד שהעגבניות והפלפלים זהובים, מוציאים מהתנור ומצננים. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות.
  4. מניחים קרעי ג’בטה בתבנית שנייה, מזלפים שמן זית ומערבבים.
  5. אופים כ-8 דקות עד שקרעי הג’בטה זהובים. מצננים.
  6. מכינים את הסלט ומגישים: מערבבים בקערה עגבניות טריות וצלויות, פלפלים טריים וצלויים, בצל סגול, זיתים וקרוטוני ג’בטה.
  7. מערבבים היטב את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים. מפזרים מעל גבינת פטה עיזים ועלי בזיליקום ומגישים מיד.

אולי תרצו להכין גם

אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סלט חיטה, סלק ומוצרלה בייבי

גרגירי החיטה מנצנצים בסלט כאבני חן ביחד עם המוצרלה בייבי נולד סלט מרשים, מפתיע ובריא

24

סלט ירוק עם ענבים, תאנים וגבינה כחולה

השילוב של פירות מתוקים וגבינה כחולה פיקנטית הוא קלאסי, ובכל זאת לא מפסיק להפתיע. כאן על סלט ירוק מתובל בשמן זית, סילאן וחומץ בלסמי.

24

סלט כל טוב – ירקות ובייבי מוצרלה

סלט הירקות הפשוט מקבל טאצ׳ רענן עם כדורוני מוצרלה טרייה. שמן זית, צ׳ילי ולימון הופכים אותו לחגיגה. אוכלים עם לחם שאור טוב, שיידע לספוג את הרוטב.

24

סלט ציור

האם סלט יכול לגנוב את ההצגה משאר החברים על שולחן החג? הסלט הזה יעשה זאת בקלות. משקיעים בחיתוך הירקות לרצועות דקיקות (קולפן ומנדולינה יעשו את העבודה בק

24

סלט זוקיני עם מוצרלה פרסקה

עזרת קולפן ז’וליינים (שמוכרים בכמה שקלים בכל חנות כלי בית) הופכים את הזוקיני ל”אטריות” ארוכות וקראנצ’יות. מחברים אותם לזיתים,

24

סלט תירס, אבוקדו, עגבניות שרי, כרוב סגול וקוביות בולגרית

מסדרים את מרכיבי הסלט בצנצנות נאות ואת הרוטב מוזגים לכלי נפרד.

24

סלט פסטה, דלורית, בייבי מוצרלה, ארוגולה וזיתים

סלט פסטה מושלם לפיקניק בתקופת החגים – לא רק שאפשר להכין אותו מראש, אלא אפילו רצוי

24

הסלט היווני שלי

לסלט יווני אמיתי יש חוקים. הירקות טריים, עסיסיים, קראנציים (ובלי חסה!), חתוכים גס ומונחים בשכבות; הזיתים יווניים אמיתיים

24