צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סלט פנזנלה עם ירקות קלויים ופטה עיזים
– מתכון של שי לי ליפא –
הוא נולד בטוסקנה וכמו בן דודו המזרח תיכוני, הפאטוש, נועד לתת הזדמנות שנייה ללחם יבש. הפנזנלה המקורי הוא סלט צנוע, שנוסף ללחם ומכיל פלפלים, בצל, עגבניות ושמן זית. כאן יצרנו גרסה עסיסית וחגיגית עם עגבניות ופלפלים צלויים. מיצי הצלייה הטעימים מתערבבים עם שמן הזית ועושים נפלאות לסלט וללחם. רגע לפני ההגשה מפזרים על הסלט פטה עיזים. הגבינה הטעימה הזאת, המיוצרת בדיוק כמו ביוון, מוסיפה לסלט גוון מלוח-חמצמץ ומעשירה את מרקמו.
חומרים ל-8-6 מנות:
לירקות הקלויים:
12 עגבניות שרי בכמה צבעים
6 פלפלים קטנים מתוקים (טינקרבל) בכמה צבעים
2 כפות שמן זית
מלח גס ופלפל שחור גרוס
לקרוטונים:
1 ג’בטה קרועה לחתיכות בגודל 4-3 ס”מ
1 כף שמן זית
לסלט:
12 עגבניות שרי בכמה צבעים חצויות
6 פלפלים קטנים מתוקים (טינקרבל) בכמה צבעים, חצויים
1 בצל סגול קטן חצוי ופרוס לרצועות דקיקות
16 זיתי קלמטה מגולענים
לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
3 כפות חומץ בן יין אדום
1 כף מיץ לימון
1 שן שום כתושה
1/4 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה:
1 שקית (200 גרם) פטה עיזים 20% מפוררת גס
20 עלי בזיליקום
הכנה:
- מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- קולים את הירקות והג’בטה: מניחים עגבניות ופלפלים בתבנית אחת, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
- אופים כ-20 דקות עד שהעגבניות והפלפלים זהובים, מוציאים מהתנור ומצננים. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות.
- מניחים קרעי ג’בטה בתבנית שנייה, מזלפים שמן זית ומערבבים.
- אופים כ-8 דקות עד שקרעי הג’בטה זהובים. מצננים.
- מכינים את הסלט ומגישים: מערבבים בקערה עגבניות טריות וצלויות, פלפלים טריים וצלויים, בצל סגול, זיתים וקרוטוני ג’בטה.
- מערבבים היטב את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים. מפזרים מעל גבינת פטה עיזים ועלי בזיליקום ומגישים מיד.
אולי תרצו להכין גם
סלט ירקות כפרי וגבינת מאנורי צרובה
24
24
סלט ים תיכוני של בורגול, עגבניות וגבינה צפתית
24
24
סלט ירוק עם ענבים, תאנים וגבינה כחולה
24
סלט כל טוב – ירקות ובייבי מוצרלה
24
24
Leave a Comment