צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סלט אורז אדום וצפתית מעודנת

– מתכון של שי לי ליפא –

סלט ססגוני, בריא ומשביע. טעים גם שעות אחרי ההכנה, ולכן מצוין לפיקניקים, לטיולים וכצידה לעבודה. אם מכינים מראש, משאירים רק את פיזור השקדים לרגע האחרון. את האורז מבשלים כמו פסטה — בהרבה מי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה.

חומרים ל-6 מנות:

‏2 כוסות אורז אדום
‏50 גרם שקדים מולבנים פרוסים
‏1 תפוח עץ פינק ליידי חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
‏1 כוס עשבי תיבול קצוצים גס (כוסברה, פטרוזיליה, נענע)
‏3-2 גבעולי בצל ירוק פרוסים לעיגולים דקים (החלק הלבן והירוק)
‏1 קופסה (200 גרם) צפתית מעודנת במלח ים 5% חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ

לרוטב:
‏1/3 כוס שמן זית
‏1/4 כוס מיץ לימון
‏2 כפות חומץ בלסמי
‏1 כפית גדושה חרדל דיז'ון חלק
‏1 כפית דבש
מלח ופלפל שחור גרוס

הכנה:

  1. מבשלים אורז: מרתיחים כמות גדולה של מי מלח בסיר גדול, מוסיפים אורז ומבשלים 30-25 דקות לדרגת אל-דנטה. מעבירים למסננת ומצננים היטב.
  2. בינתיים קולים שקדים: מחממים מחבת יבשה עם ציפוי מונע הידבקות וקולים שקדים כ-2 דקות תוך כדי בחישה עד שהם זהובים. מצננים היטב.
  3. מרכיבים את הסלט ומגישים: מעבירים את האורז המבושל והמצונן לקערה גדולה. מוסיפים תפוח עץ, עשבי תיבול, בצל ירוק וצפתית ומערבבים.
  4. מערבבים את חומרי הרוטב בקערית או בצנצנת, יוצקים על הסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים את השקדים הקלויים ומגישים בטמפ' החדר.
  5. שומרים בכלי אטום במקרר עד יממה. לאחר הקירור טועמים ומרעננים את התיבול.

גיוונים:

  • מחליפים את התפוח ב-2 נקטרינות או ב-2 אגסים.

אולי תרצו להכין גם

אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סלט ירוק של קיץ עם ענבים וגבינה בולגרית

מרקמה הנימוח של הבולגרית המעודנת הופך אותה לפרטנרית מעולה לסלטים

14

סלט עגבניות שרי קונפי וקרם גבינה בולגרית

עגבניות מתוקות מבושלות בשמן זית ומתובלות בבלסמי משתלבת נהדר עם עשבי התיבול והמליחות העדינה של הבולגרית

8

סלט תירס, אבוקדו, עגבניות שרי, כרוב סגול וקוביות בולגרית

מסדרים את מרכיבי הסלט בצנצנות נאות ואת הרוטב מוזגים לכלי נפרד.

8

סלט בולגרית, ענבים, זעתר ופיצוחים

המתיקות של הענבים, המליחות של הגבינה, הפריכות של האגוזים ועוקצנות רעננה של עלי אורגנו

8

סלט ירוק עם ענבים, תאנים וגבינה כחולה

השילוב של פירות מתוקים וגבינה כחולה פיקנטית הוא קלאסי, ובכל זאת לא מפסיק להפתיע. כאן על סלט ירוק מתובל בשמן זית, סילאן וחומץ ב

0

מטבעות גבינת עיזים בסלט ירוק

כדי ליהנות מהמנה צריך לטגן את מטבעות הגבינה בסמוך ככל הניתן להגשה. בזמן הציפוי חשוב להקפיד על שיטת היד יבשה והיד רטובה.

0

סלט כל טוב – ירקות ובייבי מוצרלה

סלט הירקות הפשוט מקבל טאצ׳ רענן עם כדורוני מוצרלה טרייה. שמן זית, צ׳ילי ולימון הופכים אותו לחגיגה. אוכלים עם לחם שאור טוב, שיי

0

סלט ציור

האם סלט יכול לגנוב את ההצגה משאר החברים על שולחן החג? הסלט הזה יעשה זאת בקלות. משקיעים בחיתוך הירקות לרצועות דקיקות (קולפן ומנ

0