צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

טאבולה דג ברוטב יוגורט ולימונים כבושים

– מתכון של אביבית פריאל-אביחי –

החמצמצות העדינה של היוגורט מצטרפת לחמצמצות של הלימונים הכבושים, ושניהם יחד מהווים ליווי משובח לנתחי הדג.

חומרים ל-6-4 מנות:

1/2 כוס בורגול גס מושרה במים רותחים למשך 20 דקות וסחוט היטב
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס נענע קצוצה
1/2 פלפל חריף קצוץ דק
1/3 כוס בצל ירוק קצוץ
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
1/2 ק”ג פילה בורי מפולט, נקי מעור ועצמות וחתוך לקוביות קטנות
מיץ מלימון בינוני
1/3 כוס שמן זית
מלח ים אטלנטי
פלפל

לרוטב יוגורט ולימונים כבושים:
3 כפות לימונים כבושים קצוצים דק
1 כוס (120 מ”ל) יוגורט כבשים 5%

הכנה:

  1. מערבבים בקערה את כל החומרים לטאבולה ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  2. מערבבים יוגורט עם לימון כבוש, יוצקים על הטאבולה ומגישים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

טאבולה בוטנים על לאבנה

הבוטנים הקלויים מעניקים לסלט הים תיכוני הקלאסי קראנצ’יות נהדרת וטעמי אדמה, שמשתלבים נפלא עם הלאבנה החמצמצה והקרמית.

10

סלט חיטה, סלק ומוצרלה בייבי

גרגירי החיטה נצבעים בסגול העמוק של הסלק ומנצנצים בסלט כמו אבני חן. את המוצרלה בייבי מוסיפים ברגע האחרון כדי לשמור על צבעה. סלט מרשים, מפתיע ובריא

0

חומוס פטה ופיסטוקים

אין כאן חומוס וגם לא טחינה, אבל החיבור בין שברי פיסטוקים, פטה ויוגורט יוצרים ממרח עסיסי ועמוק טעמים, שממש מתחשק לנגב עם קרעי פיתה חמה או קרקר בטטה פרי

0

עוגת גבינה מנומרת

החיבור בין הלאבנה החמצמצה לשוקולד הלבן מפיק קרם עשיר ועם זאת קליל, שהולך יופי עם פירות קיץ. פצפוצי שומשום מוסיפים מתיקות פריכה, אך אם רוצים לפשט את הה

0

עוגת ריקוטה

אלגנטית, גבוהה ולחה, עם ניחוח משגע של גבינה וקינמון. עוגה כזאת תרצו להכין כל שבת. לכבוד החג אתם מוזמנים להלביש אותה בשמלה לבנה

0

עוגת בורגול

חלופה מקורית ומרשימה לפשטידת החג המסורתית. החיבור בין הגבינות, הבטטות והבורגול יוצר משחק טעמים ומרקמים מענג, ואילו העגבניות הצלויות מוסיפות צבע משגע,

0

תפוחי אדמה מעושנים

תפוחי אדמה עם טעם של מדורה, הם מהמאכלים הכי ישראלים שייש! כאן – בגרסה אמריקאית טעימה – תפוחי אדמה מוקרמים על האש עם גבינת מוצרלה מעושנת! מנה שתש

0

סלט ירוק עם ענבים, תאנים וגבינה כחולה

השילוב של פירות מתוקים וגבינה כחולה פיקנטית הוא קלאסי, ובכל זאת לא מפסיק להפתיע. כאן על סלט ירוק מתובל בשמן זית, סילאן וחומץ בלסמי.

0