צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סלט "קיסר" ברוטב קאשקבלו וקרוטוני חלומי

– מתכון של שי לי ליפא –

ההשראה הגיעה מהרוטב לסלט של מסעדת "אורנה ואלה" — עם הרבה גבינת קאשקבלו, שמעניקה סמיכות וטעם, וללא חלמונים חיים (שמקובלים ברוטב קיסר הקלאסי). ויתרנו גם על האנשובי והשתמשנו בצלפים. את החלומי חותכים לקוביות ומטגנים, כך שמתקבלים מעין קרוטוני גבינה פריכים מבחוץ ומעט נמסים בפנים.

חומרים ל-8-6 מנות:

עלים מ-2 ראשי חסה ערבית שטופים ומיובשים היטב

לקרוטונים:
‏3-2 כפות שמן זית
‏1 שקית (200 גרם) חלומי 24% חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ

לרוטב:
‏100 גרם קאשקבלו 26% מגוררת דק
‏2-1 שיני שום כתושות
‏1 כף צלפים
‏1/4 כוס מיץ תפוזים
‏1/4 כוס מיץ לימון
‏1/4 כוס שמן חמניות
‏1/4 כוס שמן זית

הכנה:

  1. מכינים את הרוטב: מערבלים קאשקבלו, שום, צלפים ומיץ תפוזים במעבד מזון כ-3 דקות לתערובת חלקה. מדי פעם עוצרים את פעולת המעבד ומסירים את התערובת מדפנות המעבד. מוסיפים מיץ לימון ומערבלים כדקה לתערובת חלקה לגמרי.
  2. מוסיפים את שני השמנים בהדרגה תוך כדי פעולת המעבד ומערבלים 3-2 דקות עד שמתקבל רוטב חלק. הרוטב מסמיך רק אחרי שהוא עומד כמה דקות ולא תוך כדי פעולת המערבל.
  3. מכינים קרוטונים: מחממים מחבת גדולה עם ציפוי מונע הידבקות על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית וקוביות חלומי ומטגנים דקה-שתיים מכל צד עד שהן מזהיבות.
  4. מרכיבים את הסלט ומגישים: מניחים עלי חסה בקערה, יוצקים רוטב ומערבבים. מפזרים קרוטוני חלומי ומגישים מייד.

גיוונים:

  • מחליפים את הקאשקבלו במוצרלה או בפקורינו.
  • מחליפים את הזיתים בעגבניות שרי חצויות ומניחים אותן על הבצק כשצידן החתוך
    כלפי מעלה.


טיפ:
מכינים את הרוטב עד יום מראש ושומרים בכלי אטום במקרר. הרוטב מסמיך עוד יותר בקירור, אבל ערבוב של חצי דקה יחזיר אותו למרקם האופטימלי.

אולי תרצו להכין גם

אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סלט פנזנלה עם ירקות קלויים ופטה עיזים

הוא נולד בטוסקנה וכמו בן דודו המזרח תיכוני, הפאטוש, נועד לתת הזדמנות שנייה ללחם יבש.

8

סלט חיטה, סלק ומוצרלה בייבי

גרגירי החיטה נצבעים בסגול העמוק של הסלק ומנצנצים בסלט כמו אבני חן. את המוצרלה בייבי מוסיפים ברגע האחרון כדי לשמור על צבעה. סלט

0

שטרודל תרד וגבינות

לאורחים שלכם מצפה הפתעה בדמות פרוסות מוצרלה רכות שמסתתרות בתוך הגלילים. בזכות פירורי לחם וגרנה פדנו מגוררת שמפזרים בין עלי הפי

0

טאבולה בוטנים על לאבנה

הבוטנים הקלויים מעניקים לסלט הים תיכוני הקלאסי קראנצ'יות נהדרת וטעמי אדמה, שמשתלבים נפלא עם הלאבנה החמצמצה והקרמית.

0

פלאפל חלומי ועדשים אפוי עם יוגורט-טחינה

סוד הטעם הוא במפגש בין העדשים לחלומי שמעניקה מליחות ומרקם גמיש. ההכנה ממש קלה, והכי חשוב: לא מטגנים! מגלגלים, מצפים ואופים. מג

0

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

מרקם רך וגמיש, צבע שובה לב וטעם עדין עם רמז מתיקות. הבואיקוס האלה ישמחו את כל האורחים (גם את הקטנטנים!). מגישים לצד צזיקי צנונ

0

עגבניות ממולאות בקוסקוס, גבינות ועשבים

תערובת ים תיכונית עסיסית של קוסקוס, גבינות, זיתים ועשבים מחמיאה במיוחד לטעם העגבניות. פרוסות מוצרלה פרסקה שמכסות את המלית ונמס

0

עגבניות ממולאות בקוסקוס, גבינות ועשבים

תערובת ים תיכונית עסיסית של קוסקוס, גבינות, זיתים ועשבים מחמיאה במיוחד לטעם העגבניות. פרוסות מוצרלה פרסקה שמכסות את המלית ונמס

0