מסקרפונה לימוני

מתכון של אלון שבו

קרם לימון:
150 גרם מיץ לימון ( כוס + כף)
165 גרם ביצים- 3 ביצים גודל M + חלמון
210 גרם סוכר ( כוס+ כף שטוחה)
גרידה מלימון אחד
250 גרם חמאה קרה

קציפת המסקרפונה:
1 חבילה קרם מסקרפונה 38%

קראמבל שקדים:
100 גרם חמאה קרה
100 גרם קמח ( ¾ כוס)
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
50 גרם שקדים טחונים

אופציונאלי לקישוט- טוויל
75 גרם קמח ( ½ כוס + ½ כף)
100 גרם סוכר ( ½ כוס)
50 גרם חמאה מומסת
85 גרם חלב ( 1/3 כוס + כפית)
גרידה מ-½ לימון

אופן ההכנה:
קרם לימון:
בסיר מחממים מיץ לימון, ביצים, סוכר וגרידת לימון עד לנקודה בה התערובת מסמיכה מעט (82-83 מעלות).
מסננים את התערובת ומעבירים לקערה, מצננים את התערובת במשך כ-10 דקות (ל-50 מעלות).
מוסיפים בבת אחת את החמאה וטוחנים את הקרם בעזרת בלנדר מוט ליצירת קרם אחיד.
מעבירים את הקרם לקירור במקרר (כשעתיים). לפני השימוש יש לטרוף היטב את הקרם במטרה להחזיר אותו למרקם קרמי ולהעביר אותו לשקית זילוף.

קציפת מסקרפונה:
מעבירים את תוכן הקופסה לקערת המיקסר ומקציפים בעזרת בלון ההקצפה במהירות גבוהה עד ליצירת קציפה יציבה. מעבירים לשקית זילוף.

קראמבל:
מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון עם להב מתכת מערבלים את כל החומרים ליצירת תערובת פירורית. מפזרים את הפירורים בשכבה דקה ואחידה על תבנית התנור.
אופים במשך 12-15 דקות עד להזהבה של הקראמבל. מצננים בטמפרטורת החדר.

אופציונאלי- טוויל: (ל-2 דפי טוויל)
מחממים תנור ל-150 מעלות בתכנית טורבו ומרפדים תבנית תנור בסילפאט.
בקערה מערבבים את כל החומרים ליצירת תערובת אחידה.
בעזרת פלטה מורחים על הסילפאט שכבה דקה של התערובת.
אופים את התערובת במשך 10-15 דקות ועד להזהבה. מצננים בטמפרטורת החדר. לפני השימוש שוברים את הטוויל לחתיכות.

הרכבת המנה:
בכוס מזלפים שכבה של קרם לימון.
מוסיפים שכבה של קציפת מסקפרונה ומפזרים קראמבל
אופציונאלי:
שוברים מפלטת הטוויל האפויה חתיכה ומקשטים בעזרתה את כוס הקינוח.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

גלידת מסקרפונה בהכנה ביתית

הטרנד החם של הקיץ: גלידת מסקרפונה!

24

קינוח מסקרפונה קליל עם פירות

קינוח כוסות – קרם מסקרפונה קליל עם פירות קינוח מושלם לכל אי

24

עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה קרמבל וקולי תותים

קינוח כוסות – עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה קרמבל וקולי תותים

24

כוסיות קדאיף וקרם מסקרפונה עם פיסטוק

קינוח כוסות- קדאיף וקרם מסקרפונה עם פיסטוק קדאיף, מסקרפונה ופיסטוק יש יותר טוב מזה?! 

24

טירמיסו – קרם מסקרפונה

קינוח כוסות- קרם מסקרפונה, טירמיסו. כשקפה ומסקרפונה נפגשים, יש קינ

24

קרם מסקרפונה, טורט וניל ורוטב קרמל

קינוח כוסות- קרם מסקרפונה, טורט וניל ורוטב קרמל כשיש מסקרפונה, יש

24

קינוח שכבות בראוניז קרם מסקרפונה

כשיש מסקרפונה, יש קינוח! הגבינה הנפלאה הזו לא צריכה הרבה כדי להפוך לקינוח מושלם.

24

בראוניז מג’הול ומסקרפונה

הם נראים כמו בראוניז קלאסיים, אבל הם לא; תמרי המג’הול מעניקים את הצבע השוקולדי והמרקם העסיסי. להכנת ציפוי השיש משתמשים בחצי קופסת מסקרפונה, ומהח

24