צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
כנאפה
– מתכון של אינס שילת –
הכנאפה מוכרת בישראל כקינוח ערבי, אבל מקורה, כמו הרבה מאוד מתכונים מזרח תיכוניים, במטבח העותמאני. הנה המתכון המשפחתי שלנו.
חומרים למחבת בקוטר 26:
- 350 גרם אטריות קדאיף טריות, או קפואות
- 150 גרם חמאה מומסת
- 250 גרם גבינת ריקוטה קלאסית 5%
- 150 גרם גבינת עיזים למריחה
- 50 גרם אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית מי ורדים
- 1 כוס מים
- 1/2 כוס סוכר
להגשה:
100 גרם פיסטוק/ שקדים קצוצים
הכנה:
- בקערה מערבבים את הגבינות ואבקת הסוכר ומניחים בצד
- מבשלים בסיר קטן את כוס המים, תמצית מי הורדים והסוכר כ-15 דקות על להבה נמוכה.
- מניחים את אטריות הקדאיף בקערה ושופכים מעל את החמאה המומסת.
- מערבבים עם כפות הידיים כך שכל אטריות הקדאיף יספגו את החמאה.
- מניחים חצי מכמות האטריות על מחבת חמה ומורחים את תערובת הגבינות
- מניחים מעל הגבינה את החצי השני של אטריות הקדאיף ומשאירים על המחבת כ- 5 דקות.
- הופכים בזהירות לצד השני לכ- 5 דקות נוספות, עד שהאטריות הינן בצבע זהוב.
- שופכים מעל את הסירופ
- מפזרים שקדים,או פיסטוקים קצוצים מעל.
אולי תרצו להכין גם

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו
18
Leave a Comment