צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כנאפה

– מתכון של אינס שילת –

הכנאפה מוכרת בישראל כקינוח ערבי, אבל מקורה, כמו הרבה מאוד מתכונים מזרח תיכוניים, במטבח העותמאני. הנה המתכון המשפחתי שלנו.

חומרים למחבת בקוטר 26:

  • 350 גרם אטריות קדאיף טריות, או קפואות
  • 150 גרם חמאה מומסת
  • 250 גרם גבינת ריקוטה טבעית 5% של גד
  • 150 גרם גבינת עיזים למריחה
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית מי ורדים
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר

להגשה:

100 גרם פיסטוק/ שקדים קצוצים

הכנה:

  1. בקערה מערבבים את הגבינות ואבקת הסוכר ומניחים בצד
  2. מבשלים בסיר קטן את כוס המים, תמצית מי הורדים והסוכר כ-15 דקות על להבה נמוכה.
  3. מניחים את אטריות הקדאיף בקערה ושופכים מעל את החמאה המומסת.
  4. מערבבים עם כפות הידיים כך שכל אטריות הקדאיף יספגו את החמאה.
  5. מניחים חצי מכמות האטריות על מחבת חמה ומורחים את תערובת הגבינות
  6. מניחים מעל הגבינה את החצי השני של אטריות הקדאיף ומשאירים על המחבת כ- 5 דקות.
  7. הופכים בזהירות לצד השני לכ- 5 דקות נוספות, עד שהאטריות הינן בצבע זהוב.
  8. שופכים מעל את הסירופ
  9. מפזרים שקדים,או פיסטוקים קצוצים מעל.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

גלידת מסקרפונה בהכנה ביתית

הטרנד החם של הקיץ: גלידת מסקרפונה!

0

גלידת יוגורט

גלידת יוגורט – כל כך פשוט וכל כך טעים

0

ארטיק אננס ויוגורט

קליל, רענן ומושלם לקיץ – ארטיק ביתי שמכינים בקלי קלות עם יוגורט ואננס בניחוח עדין של רום. ביס אחד ואתם באיים הקאריביים!

0

חיתוכיות גבינה ויוגורט

חיתוכיות גבינה ויוגורט – קינוח מושלם לימי הקיץ החמים

0

קינוח מסקרפונה קליל עם פירות

קינוח כוסות – קרם מסקרפונה קליל עם פי

0

מסקרפונה לימוני

קינוח כוסות – מסקרפונה לימוני

0

עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה קרמבל וקולי תותים

קינוח כוסות – עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה

0

כוסיות קדאיף וקרם מסקרפונה עם פיסטוק

קינוח כוסות- קדאיף וקרם מסקרפונה עם פיסטוק קדאיף, מסקרפונה ופיסטוק יש יותר טוב מזה?! 

0