כנאפה

– מתכון של אייל שני  –

להכנת הכנאפה צריך להצטייד בשערות קדאיף טריות ובמחבת טפלון עבה, קוטר 18-22 ס״מ, עם מכסה וידית, שניתן לאפייה בתנור.

החומרים למחבת בקוטר 18-22 ס״מ:

לסירופ:
1 כוס סוכר לבן
1 כוס מים
מיץ מרבע לימון

לכנאפה:
100 גרם שערות קדאיף, רצוי טריות ולא מיובשות (להשיג בקונדיטוריות ומכולות ערביות)
25 גרם חמאה מומסת, אבל לא חמה
150 גרם גבינת קוואטרו פורמאג’י

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הסירופ: בסיר קטן מבשלים את הסוכר עם המים והלימון. מביאים לרתיחה, מסירים מהאש, שומרים בצד.
  2. מחממים תנור ל-220 מעלות במצב גריל.
  3. מערבבים בקערה את שערות הקדאיף עם החמאה, עד שכל השערות מכוסות בשכבה אחידה של חמאה.
  4. במחבת טפלון עבה, קוטר 18-22 ס״מ, עם מכסה וידית, כאלו שניתנים לאפייה בתנור. מניחים עליה את שערות הקדאיף בשכבה אחידה על תחתית המחבת, מהדקים בכפות הידיים.
  5. מפזרים את הגבינה בצורה אחידה ומניחים את המחבת על להבת גז שקוטרה הוא הקרוב ביותר הוא הקרוב ביותר לקוטר המחבת, מציתים ומכוונים את הלהבה לבינונית – נמוכה.
  6. מטגנים עד שהשערות מזהיבות לצבע בלונד עמוק. איך יודעים? אחרי 3 דקות מרימים מעט את אחד מקצוות מעגל הבצק בעזרת לקקן ובוחנים. לא הזהיב? ממשיכים עוד דקה ובודקים, עד שמזהיב, זמן ההזהבה הצפוי הוא 4 – 7 דקות.
  7. אחרי שמזהיב – מעבירים לתנור: מניחים את המחבת על רשת שממוקמת בשליש העליון של התנור. אופים עד שהקוואטרו פורמאג׳, נמסה ומבעבעת. מוציאים מן התנור, מניחים על משטח עבודה ומכסים את המחבת צלחת שטוחה הגדולה מעט ממנו.
  8. יד אחת אוחזת בידית המחבת המכוסה במגבת הידית בוערת מחום לאחר שהייתה בתנור, זהירות רבה !!! והשנייה מונחת על הצלחת, מהדקת אותה למחבת. מרימים את המחבת לאוויר כשהיד מהדקת את הצלחת למחבת, לוקחים נשימה ואז… הופכים באוויר, 180 מעלות את המחבת יחד עם הצלחת שממשיכה להיות מהודקת אליו. עכשיו הצלחת למטה והמחבת למעלה – מניחים על משטח העבודה, נותנים 2 דפיקות קלות על המחבת ביד המכוסה במגבת ומרימים את המחבת, הכנאפה ניצבת עכשיו זהובה, צד השערות כלפי מעלה, צד הגבינה כלפי הצלחת.

בעזרת כף מרווים את השערות הזהובות בסירופ החם עד שהכנאפה מתחילה להגיר אותו מצדדיה, אוכלים מיד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

גראטן פרחי ברוקולי עם גבינות, זיתים וזעתר

גראטן מיוחד שאי אפשר להפסיק לאכול. תולשים את פרחי הברוקולי מתוך שדה הגבינה, הזיתים והזעתר

0

מלנזנה חציל

חגיגת טעמים בפה: מלנזנה חצילים וקוואטרו פורמאג’י. פרוסות חציל זהובות נחות ברוטב עגבניות שרי ועליהן גבינת

0

פלפלים ממולאים

מייצג פלפלים אדום, מרהיב ובוהק בטעמי גבינות של קוואטרו פורמאג’י

0

מלנזנה בלחם

פרוסות חצילים זהובות שנחות בתוך חלה מרובעת, עליהן שכבת רוטב עגבניות משובח ומעל הכל

0

טוסט

הפריכות הזהובה מחוץ, רכותו הפנימית של הלחם המתעורר לחיים, הגבינה הנמסה, הם כל מה שטוסט צריך. קבלו מאתנו את המתכון לטוסט המושלם.

0

קלצונה

מאפה כיסון מקופל לחצי סהר, מהודק בקצותיו ונאפה בתנור. עשוי מבצק פיצה במילוי רוטב עגבניות וקוואטרו פורמאג’י.

0

פיצה

זהו הבצק הקל ביותר להכנה, מבצקים כאלה אופים את פיצות הטאליו הידועות ברומא. אופים עד ששולי הבצק הזהיבו היטב והקוואטרו פורמאג׳י נמסה על רוטב העגבניות.

0

קפטה תרד וגבינות

במטבח הטורקי מקדשים את התרד ומכינים ממנו מאכלים רבים ונפלאים. כאן משלבים אותו עם גבינות ומכינים קציצות ירק שכיף לטבול בקרם יוגורט לימוני.

0