כנאפה של אייל שני

– מתכון של אייל שני  –

להכנת הכנאפה צריך להצטייד בשערות קדאיף טריות ובמחבת טפלון עבה, קוטר 18-22 ס״מ, עם מכסה וידית, שניתן לאפייה בתנור.

החומרים למחבת בקוטר 18-22 ס״מ:

לסירופ:
1 כוס סוכר לבן
1 כוס מים
מיץ מרבע לימון

לכנאפה:
100 גרם שערות קדאיף, רצוי טריות ולא מיובשות (להשיג בקונדיטוריות ומכולות ערביות)
25 גרם חמאה מומסת, אבל לא חמה
150 גרם גבינת קוואטרו פורמאג’י

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הסירופ: בסיר קטן מבשלים את הסוכר עם המים והלימון. מביאים לרתיחה, מסירים מהאש, שומרים בצד.
  2. מחממים תנור ל-220 מעלות במצב גריל.
  3. מערבבים בקערה את שערות הקדאיף עם החמאה, עד שכל השערות מכוסות בשכבה אחידה של חמאה.
  4. במחבת טפלון עבה, קוטר 18-22 ס״מ, עם מכסה וידית, כאלו שניתנים לאפייה בתנור. מניחים עליה את שערות הקדאיף בשכבה אחידה על תחתית המחבת, מהדקים בכפות הידיים.
  5. מפזרים את הגבינה בצורה אחידה ומניחים את המחבת על להבת גז שקוטרה הוא הקרוב ביותר הוא הקרוב ביותר לקוטר המחבת, מציתים ומכוונים את הלהבה לבינונית – נמוכה.
  6. מטגנים עד שהשערות מזהיבות לצבע בלונד עמוק. איך יודעים? אחרי 3 דקות מרימים מעט את אחד מקצוות מעגל הבצק בעזרת לקקן ובוחנים. לא הזהיב? ממשיכים עוד דקה ובודקים, עד שמזהיב, זמן ההזהבה הצפוי הוא 4 – 7 דקות.
  7. אחרי שמזהיב – מעבירים לתנור: מניחים את המחבת על רשת שממוקמת בשליש העליון של התנור. אופים עד שהקוואטרו פורמאג׳י נמסה ומבעבעת. מוציאים מן התנור, מניחים על משטח עבודה ומכסים את המחבת עם צלחת שטוחה שקוטרה גדול יותר מהמחבת.
  8. יד אחת אוחזת בידית המחבת המכוסה במגבת. הידית בוערת מחום לאחר שהייתה בתנור, לעשות זאת בזהירות רבה !!! היד השנייה מונחת על הצלחת ומהדקת אותה למחבת. מרימים את המחבת לאוויר כשהיד מהדקת את הצלחת למחבת, לוקחים נשימה ואז… הופכים באוויר ב180 מעלות את המחבת יחד עם הצלחת שממשיכה להיות מהודקת אליו. עכשיו הצלחת למטה והמחבת למעלה – מניחים על משטח העבודה, נותנים 2 דפיקות קלות על המחבת ביד המכוסה במגבת ומרימים את המחבת. עכשיו הכנאפה ניצבת ניצבת באופן שצד השערות כלפי מעלה וצד הגבינה כלפי הצלחת.

בעזרת כף מרווים את השערות הזהובות בסירופ החם עד שהכנאפה מתחילה להגיר אותו מצדדיה, אוכלים מיד.

 

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

כנאפה

הכנאפה מוכרת בישראל כקינוח ערבי, אבל מקורה, כמו הרבה מתכונים מזרח תיכוניים, במטבח העותמאני. הנה המתכון שלנו.

24

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

18

גלידת מסקרפונה עם נוטלה ופררו רושה

איזה קינוח אתם אוהבים? קר או קפוא? וניל או שוקולד? קראנצ׳י או קרמי? למה לכם לבחור כשאפשר לקבל את כל אלה יחד, בקינוח אחד!

0

גראטן פרחי ברוקולי עם גבינות, זיתים וזעתר

גראטן מיוחד שאי אפשר להפסיק לאכול. תולשים את פרחי הברוקולי מתוך שדה הגבינה, הזיתים והזעתר

0

טרייפל אפרסקים מהיר וחגיגי

קינוח השכבות הבריטי הממכר, עם שכבות של עוגת לימון, קרם פטיסייר, א

0

מילפיי צרפתי

הקרמשניט האהובה, או בצרפתית “מילפיי” (אלף עלים), שכבות מתפצחות של בצק עלים וביניהן

0

פחזניות במינימום מאמץ

הצרפתים קוראים להן אקלר או פרופיטרול, אצלנו הן פשוט פחזניות, ממולאות קרם

0