מילפיי צרפתי

מתכון של רותם ליברזון

מצרכים:
חבילת בצק עלים משובחת עם חמאה – קנויה ברור
1 כוס סוכר לרידוד
2 גביעי קרם פטיסייר
אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:
• חותכים את בצק העלים המרודד ל 18 חלקים שווים
• מפזרים סוכר לבן בנדיבות על הצד העליון של הבצק
• על גבי תבנית שטוחה מניחים נייר אפיה ומעליו מניחים את חתיכות הבצק כשהצד עם הסוכר כלפי מעלה
• מעל חתיכות הבצק מניחים נייר אפיה ומעל תבנית ומעליה מניחים סיר או משהו כבד שילחץ על הבצק כדי שלא יתפח
• אופים בתנור בחום של 180° רבע שעה כך שהסוכר מתקרמל ונוצר בצק שחום וקריספי
• מוציאים ומניחים לבצק להתקרר לחלוטין
• מעבירים את תכולת גביע קרם הפטיסייר לשקית זילוף
• מניחים חתיכת בצק ראשונה (הצד עם הסוכר כלפי מעלה) ומעליה מזלפים לאורך כל החתיכה גבעות קרם כך שיראו את הקרם כשנניח את הבצק מעל
• מניחים את חתיכת הבצק השנייה מעל (הצד עם הסוכר כלפי מעלה) ושוב מזלפים גבעות אחידות לאורך הבצק
• מסיימים בחתיכת הבצק האחרונה (הצד עם הסוכר כלפי מעלה) ומעליה בוזקים המון אבקת סוכר

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מילפיי אקספרס

בעצם יש כאן שני פטנטים – קולים את עיגולי בצק העלים בטוסטר ומזלפים שני קרמים יחד למראה מרשים במיוחד.

18

מילפיי מסקרפונה וניל ותותים

המסקרפונה כאילו נבראה עבור הקינוח הזה: יש לה מתקתקות ייחודית, שמשתלבת היטב עם טעמי פירות חמצמצים; ומרקם סמיך ועשיר

10

פודינג בננה פטל

קינוח מרשים וקליל לאירוח, בשילוב של קרם פטיסייר מפנק פירות רעננים

0

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

0

טרייפל אפרסקים מהיר וחגיגי

קינוח השכבות הבריטי הממכר, עם שכבות של עוגת לימון, קרם פטיסייר, א

0

פחזניות במינימום מאמץ

הצרפתים קוראים להן אקלר או פרופיטרול, אצלנו הן פשוט פחזניות, ממולאות קרם

0

עוגת קרפים בלי בעיה

קומות על קומות של קרפים דקיקים, עם שכבות קרם פטיסייר עשיר ביניהם,

0

כנאפה

כנאפה קוואטרו פורמאג’י – שדרוג מפתיע לקינוח המרגש. שערו

0