פחזניות במינימום מאמץ

מתכון של רותם ליברזון

מצרכים לבצק רבוך:
1 כוס קמח מנופה
4 ביצים
1 כוס מים
100 גרם חמאה
2 כפיות סוכר
½ כפית מלח

לקרם:
2 גביעי קרם פטיסייר

לקישוט:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  • מרתיחים בסיר מים, חמאה, סוכר ומלח
  • לאחר הרתיחה מורידים מהאש ומוסיפים בבת אחת את כל הקמח וטורפים מהר בכף עץ עד שהתערובת נפרדת מדפנות הסיר
  • ממשיכים לערבב בכף העץ עוד כ-2 דקות כדי לצנן את התערובת. מוסיפים את הביצים בהדרגה, בערבוב עם כף עץ עד שהביצה נטמעת ורק אז מוסיפים את השנייה. כך עם כל הביצים.
  • אפשר להשתמש במיקסר בשלב שמורידים מהאש. מעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כ-2 דקות כדי לצנן אותה, לא להיבהל אם היא נראית מפורקת, זה יסתדר תוך כדי ערבול. מוסיפים את הביצים בהדרגה, ביצה לאחר ביצה עד שמגיעים למרקם דביק וסמיך.
    חשוב לנקות את שולי הקערה בעזרת לקקן תוך כדי ערבול.
  • מכניסים את הבצק הרבוך לשקית זילוף עם צנטר משונן בצורת כוכב 1 ס”מ (אם אין צנטר פשוט גיזרו את הסוף של השקית בגודל שנוח לכם)
  • מזלפים גבעות בקוטר 4 ס”מ במרווחים שווים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. את השפיץ של הפחזנית המזולפת משטחים בעדינות בעזרת מזלג כדי שלא יישרף באפיה.
  • אופים 12 דקות בחום של 190° טורבו. מנמיכים את חום התנור ל-170° ואז פותחים מעט את דלת התנור ואופים 20 דקות נוספות עד שהפחזניות תפוחות ושחומות, חלולות ויציבות
  • מצננים לחלוטין על רשת. חוצים את הפחזניות לאורכן
  • מעבירים את תכולת גביע קרם הפטיסייר לשקית זילוף, מזלפים על החלק התחתון של הפחזנית כמה שיותר קרם, מניחים את החלק העליון של הפחזנית ומפדרים באבקת סוכר
  • למי שאוהב, אפשר גם להכין גנאש שוקולד לקישוט הפחזניות: מרתיחים כוס חלב ושופכים אותה על 250 גרם שוקולד מריר קצוץ. ממתינים 2 דקות ומערבבים עם מטרפה לתערובת חלקה

הפחזניות הכי טעימות באותו היום- אפשר להקפיא פחזניות אפילו לשבועיים שלושה

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פטס דה נאן

פחזניות מטוגנות במילוי קרם מסקרפונה ושוקולד לבן וזיגוג שוקולד מריר.

14

פודינג בננה פטל

קינוח מרשים וקליל לאירוח, בשילוב של קרם פטיסייר מפנק פירות רעננים

0

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

0

טרייפל אפרסקים מהיר וחגיגי

קינוח השכבות הבריטי הממכר, עם שכבות של עוגת לימון, קרם פטיסייר, א

0

מילפיי צרפתי

הקרמשניט האהובה, או בצרפתית “מילפיי” (אלף עלים), שכבות מתפצחות של בצק עלים וביניהן

0

עוגת קרפים בלי בעיה

קומות על קומות של קרפים דקיקים, עם שכבות קרם פטיסייר עשיר ביניהם,

0

כנאפה

כנאפה קוואטרו פורמאג’י – שדרוג מפתיע לקינוח המרגש. שערו

0

לוקמאס

סופגניות גבינה רכות ונימוחות, שמגישים עם סירופ מי ורדים.

0