עוגת קרפים בלי בעיה
מתכון של רותם ליברזון
מצרכים לקרפים:
70 גרם קמח
70 גרם סוכר
קורט מלח
¾ כוס חלב
2 ביצים בטמפרטורת החדר
½ כפית תמצית וניל אמיתית
50 גרם חמאה מומסת
למילוי:
1 גביע קרם פטיסייר
אופן הכנה:
- קרפים: במיקסר מערבבים את כל מרכיבי הקרפים 3 דקות עד לבלילה אחידה. ניתן לסנן לבלילה חלקה לגמרי
- מחממים מחבת טפלון בגודל 24 על אש קטנה כדקה וחצי, מוזגים מצקת מהבלילה ואומדים את כמות הבלילה שנשתמש כדי לטגן קרפ בגודל אחיד. זאת הכמות שנשתמש בה להכנת כל הקרפים
- טיגון הקרפ: מוזגים מהבלילה למרכז המחבת ובעדינות מטלטלים בתנועה סיבובית לפיזור אחיד ודק של הבלילה במחבת. מחכים כדקה עד שהקרפ נראה עשוי ויבש בצידו החיצוני. מעבירים לצלחת. אפשר פשוט להפוך את המחבת מעל הצלחת והוא פשוט ייפול לתוכה
- מכינים את כל שאר הקרפים, הם ממש לא חייבים להיות מושלמים שהרי יערמו לעוגה וביניהם הקרם, מצננים במקרר רבע שעה
- מעבירים את תכולת גביע קרם הפטיסייר לשקית זילוף, מזלפים על כל קרפ כמות נאה של קרם ומעל מניחים בעדינות את הקרפ הבא. כך עם כל הקרפים
- על הקרפ האחרון אפשר לזרות אבקת סוכר או להניח במרכז אפרסקים, שזיפים או כל פרי אחר שאוהבים
24
כדורי עוגת לימון, שוקולד לבן ומסקרפונה
18
עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה קרמבל וקולי תותים
16
טרייפל קרם מסקרפונה, פירות אדומים ושקדים
14
14
10
גלידת מסקרפונה עם נוטלה ופררו רושה
0
Comments are closed.