עוגת קרפים בלי בעיה

מתכון של רותם ליברזון

מצרכים לקרפים:
70 גרם קמח
70 גרם סוכר
קורט מלח
¾ כוס חלב
2  ביצים בטמפרטורת החדר
½ כפית תמצית וניל אמיתית
50 גרם חמאה מומסת

למילוי:
1 גביע קרם פטיסייר

אופן הכנה:

  • קרפים: במיקסר מערבבים את כל מרכיבי הקרפים 3 דקות עד לבלילה אחידה. ניתן לסנן לבלילה חלקה לגמרי
  • מחממים מחבת טפלון בגודל 24 על אש קטנה כדקה וחצי, מוזגים מצקת מהבלילה ואומדים את כמות הבלילה שנשתמש כדי לטגן קרפ בגודל אחיד. זאת הכמות שנשתמש בה להכנת כל הקרפים
  • טיגון הקרפ: מוזגים מהבלילה למרכז המחבת ובעדינות מטלטלים בתנועה סיבובית לפיזור אחיד ודק של הבלילה במחבת. מחכים כדקה עד שהקרפ נראה עשוי ויבש בצידו החיצוני. מעבירים לצלחת. אפשר פשוט להפוך את המחבת מעל הצלחת והוא פשוט ייפול לתוכה
  • מכינים את כל שאר הקרפים, הם ממש לא חייבים להיות מושלמים שהרי יערמו לעוגה וביניהם הקרם, מצננים במקרר רבע שעה
  • מעבירים את תכולת גביע קרם הפטיסייר לשקית זילוף, מזלפים על כל קרפ כמות נאה של קרם ומעל מניחים בעדינות את הקרפ הבא. כך עם כל הקרפים
  • על הקרפ האחרון אפשר לזרות אבקת סוכר או להניח במרכז אפרסקים, שזיפים או כל פרי אחר שאוהבים

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

גלידוניות עוגת גבינה

כשתגישו אותן לאורחים, הם עשויים לחשוב שמדובר בגלידוניות מהסופר, אבל ביס אחד יגלה את החמצמצות הרעננה ואת המרקם הנעים של עוגת גבינה ביתית.

24

כדורי עוגת לימון, שוקולד לבן ומסקרפונה

כדורי שוקולד מכירים? כאן מדובר באותו רעיון, אבל בגרסה בלונדינית!

18

עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה קרמבל וקולי תותים

קינוח כוסות – עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה קרמבל וקולי תותים

16

טרייפל אפרסקים מהיר וחגיגי

קינוח השכבות הבריטי הממכר, עם שכבות של עוגת לימון, קרם פטיסייר, א

14

טרייפל קרם מסקרפונה, פירות אדומים ושקדים

קינוח מרשים ורב שכבות, טעמים ומרקמים. במקור מכינים אותו משאריות של עוגת ספוג, פירות וג’לי. כאן הלכנו על גרסה חגיגית ומושקעת

14

קסטה סיציליאנה

עוגת שכבות עם מלית ריקוטה, מצופה שכבת מרציפן (לרוב ירוק) ופירות מסוכרים. הקונדיטורית נופר צור הפכה אותה לעוגה אישית המוגשת בתוך כוס

14

עוגת גבינה אישית

בעולם קוראים לסוג כזה של עוגות naked cakes, משום שהקצפת מצפה את הדפנות בשכבה דקה כך שאפשר לראות דרכה את הבצק. סוד קטן: גם אם לא דייקתם בחיתוך, הציפוי

10

גלידת מסקרפונה עם נוטלה ופררו רושה

איזה קינוח אתם אוהבים? קר או קפוא? וניל או שוקולד? קראנצ׳י או קרמי? למה לכם לבחור כשאפשר לקבל את כל אלה יחד, בקינוח אחד!

0