טרייפל אפרסקים מהיר וחגיגי
מתכון של רותם ליברזון
מצרכים לעוגת הלימון:
1 כוס סוכר
200 גרם חמאה רכה
2 ביצים
½ כוס מיץ לימון + גרידה מלימון אחד
2 כוסות קמח תופח
קורט מלח
לשכבת הקרם:
2 גביעי קרם פטיסייר
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
לשכבת הפירות:
5 אפרסקים חתוכים לשמיניות
½ כוס סוכר
1 מיץ מלימון אחד
לשכבת השטרויזל:
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
150 גרם סוכר
80 גרם שקדים מולבנים פרוסים
150 גרם קמח
אופן הכנה:
עוגה:
• מחממים תנור ל- 170° ומשמנים היטב תבנית בקוטר 24 ס”מ
• במיקסר עם וו גיטרה מערבבים סוכר, חמאה וגרידת לימון לתערובת תפוחה ובהירה
• מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים לערבב
• מוסיפים את מיץ הלימון והמלח ביחד עם הקמח המנופה לסירוגין
•שופכים את התערובת לתבנית ואופים 35-40 דקות או עד שהעוגה שחומה ויבשה בפנים לחלוטין
• מצננים ופורסים אותה לפרוסות בעובי של 2 ס”מ
שכבת הקרם:
• מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה, בעזרת מרית מערבבים את הקצפת עם קרם הפטיסייר לקרם אחיד
• מעבירים לשקית זילוף
שכבת הפירות:
• מערבבים בקערה סוכר ולימון
• מוסיפים את פרוסות האפרסקים ומערבבים היטב
• נותנים להם לספוג טעמים כרבע שעה
שטרויזל:
• מערבבים במיקסר את כל החומרים פרט לחמאה
• מוסיפים את החמאה תוך כדי ערבול בהדרגה, עד שמתקבלת תערובת פירורית
• משטחים את התערובת על תבנית עם נייר אפייה ואופים בחום של 180° עד שהפירורים מזהיבים ומתייבשים
הרכבה:
• בתחתית הקערה מניחים חצי מכמות פרוסות העוגה לרוחב הכלי זו לצד זו
• מעליה מניחים מחצית מכמות האפרסקים עם הרוטב שלהם, מומלץ לסדר בדפנות הכלי כך שיראו את האפרסקים
• מפזרים מחצית מכמות השטרויזל
• מעליו מזלפים בנדיבות מקרם הפטיסייר, ושוב חוזר חלילה, שכבת פרוסות העוגה, אפרסקים, פירורי שטרויזל ולבסוף הזלפה יפה של קרם הפטיסייר
• אפשר לקשט בשקדים פרוסים וקלויים או בגרידת לימון
טרייפל קרם מסקרפונה, פירות אדומים ושקדים
18
גלידת מסקרפונה עם נוטלה ופררו רושה
0
קרם לאבנה ושוקולד לבן עם פצפוצי שומשום ופירות קיץ
0
Comments are closed.