לוקמאס

– מתכון של אורלי פלאי-ברונשטיין –

סופגניות גבינה רכות ונימוחות, שמגישים עם סירופ מי ורדים.

חומרים ל-22 סופגניות קטנות:
2 ביצים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1 גביע  ריקוטה קלאסית 5%
1 כוס (140 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
שמן לטיגון עמוק

לסירופ מי ורדים:
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כוס (120 מ”ל) מים
5-4  ניצני ורדים ו/או  1 כפית מי ורדים
לפי הטעם
מיץ לימון סחוט טרי

אופן הכנה:

  • מכינים את הבצק: בעזרת מטרפה או במיקסר טורפים את הביצים עם הסוכר 3-2 דקות, לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את קליפת הלימון והגבינה ומערבלים לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.

מכסים ושומרים שעה במקרר להתייצבות.

  • מכינים סירופ מי ורדים: מבשלים את הסוכר והמים עם ניצני הוורדים 5 דקות ברתיחה, או עד להסמכה. מכבים את האש ומוסיפים מי ורדים (אם רוצים) וכמה טיפות מיץ לימון סחוט טרי.
  • מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק.
  • בידיים מקומחות יוצרים כדורים קטנים מהבצק, מטילים אותם ישר לשמן ומטגנים 2 דקות או עד הזהבה (שימו לב שהשמן לא חם מדי, כדי שהסופגניות לא יזהיבו מהר והבצק לא ייעשה במרכז). מוציאים בכף מחוררת למסננת או על נייר סופג.
  • מגישים עם סירופ מי ורדים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

גלידת מסקרפונה עם נוטלה ופררו רושה

איזה קינוח אתם אוהבים? קר או קפוא? וניל או שוקולד? קראנצ׳י או קרמי? למה לכם לבחור כשאפשר לקבל את כל אלה יחד, בקינוח אחד!

0

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

0

עוגת ביסקוויטים איטלקית

קלאסיקה ישראלית בלבוש איטלקי. את הגבינה הלבנה מחליפים בריקוטה מלטפת ומסקרפונה עשירה

0

טרייפל אפרסקים מהיר וחגיגי

קינוח השכבות הבריטי הממכר, עם שכבות של עוגת לימון, קרם פטיסייר, א

0

מילפיי צרפתי

הקרמשניט האהובה, או בצרפתית “מילפיי” (אלף עלים), שכבות מתפצחות של בצק עלים וביניהן

0

פחזניות במינימום מאמץ

הצרפתים קוראים להן אקלר או פרופיטרול, אצלנו הן פשוט פחזניות, ממולאות קרם

0

עוגת קרפים בלי בעיה

קומות על קומות של קרפים דקיקים, עם שכבות קרם פטיסייר עשיר ביניהם,

0

כנאפה של אייל שני

כנאפה קוואטרו פורמאג’י – שדרוג מפתיע לקינוח המרגש. שערו

0