לוקמאס
סופגניות גבינה רכות ונימוחות, שמגישים עם סירופ מי ורדים.
חומרים ל-22 סופגניות קטנות:
2 ביצים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1 גביע ריקוטה קלאסית 5%
1 כוס (140 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
שמן לטיגון עמוק
לסירופ מי ורדים:
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כוס (120 מ”ל) מים
5-4 ניצני ורדים ו/או 1 כפית מי ורדים
לפי הטעם
מיץ לימון סחוט טרי
אופן הכנה:
- מכינים את הבצק: בעזרת מטרפה או במיקסר טורפים את הביצים עם הסוכר 3-2 דקות, לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את קליפת הלימון והגבינה ומערבלים לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מכסים ושומרים שעה במקרר להתייצבות.
- מכינים סירופ מי ורדים: מבשלים את הסוכר והמים עם ניצני הוורדים 5 דקות ברתיחה, או עד להסמכה. מכבים את האש ומוסיפים מי ורדים (אם רוצים) וכמה טיפות מיץ לימון סחוט טרי.
- מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק.
- בידיים מקומחות יוצרים כדורים קטנים מהבצק, מטילים אותם ישר לשמן ומטגנים 2 דקות או עד הזהבה (שימו לב שהשמן לא חם מדי, כדי שהסופגניות לא יזהיבו מהר והבצק לא ייעשה במרכז). מוציאים בכף מחוררת למסננת או על נייר סופג.
- מגישים עם סירופ מי ורדים.
אולי תרצו להכין גם

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו
0

קלאסיקה ישראלית בלבוש איטלקי. את הגבינה הלבנה מחליפים בריקוטה מלטפת ומסקרפונה עשירה
0
Comments are closed.