קבב דגים על מצע של צזיקי עם ליים, שום ושמן זית

מתכון של רותם ליברזון

מצרכים לקבב דגים:

1 משקה צזיקי 5% של גד
חצי קילו דג לבן קצוץ קטן (אפשר כל דג כגון, לוקוס, מוסר, בר ים, או בורי)
כוס כוסברה קצוצה, למי שלא אוהב כמובן אפשר פטרוזליה
שן שום כתושה
כוס בצל לבן קצוץ דק
גרידה מליים אחד
חצי צילי ירוק טרי קצוץ דק- אם אוהבים חריף
כף שמן זית
מלח

אופן הכנה:

מערבבים היטב את כל מרכיבי הדג, מתבלים.
קורצים כדורים בגודל שזיף קטן ומשטחים אותם.
צולים על מחבת גריל כ 3 דקות מכל צד עד שהקבב מוכן ויש עליו פסי חריכה יפים.
בקערה שופכים בנדיבות מהצזיקי ומניחים מעליו את קציצות הדג.
מקשטים בעוד כוסברה קצוצה ובמעט שמן זית.
מגישים לצד סלט ופיתות חרוכות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

גאלט חצילים עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה

הרמוניה נפלאה נוצרת מהשילוב בין פריכות הבצק, המנוקד בפרג, לרכות המסקרפונה, שעוטפת את הכרשה והחציל כשמיכת פוך רכה.

8

סאשימי ריקוטה פרסקה מתבוססת בענן עגבניות

קלאסיקה איטלקית אהובה עם טוויסט למבוגרים בלבד.

8

ציזיקי טורקי

מי אמר שבקיץ אי אפשר לאכול מרק? יוגורט מרענן בשילוב ירקות טריים ועשבי תיבול. מומלץ להוסיף כמה קוביות קרח שישמרו על הקור לאורך

8

ג'ג'יק

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

8

קרם פולנטה עם ירקות קיץ קלויים

הפולנטה הדשנה מזוהה עם חורף, אבל כאן חיברנו אותה לקיץ הישראלי בעזרת מגוון ירקות צבעוניים.

8

סירות תפוחי אדמה ממולאות בגבינה

תוספת ממש חגיגית או מנה צמחונית מפתה – הסירות האלה הולכות לגנוב את ההצגה לשאר החברים על השולחן.

8

אינוולטיני זוקיני

גרסה חלבית קלילה לגלילות האיטלקיות: פרוסות פריכות מעט של זוקיני חובקות מלית גבינות טעימה

8

רביולי פקורינו

רביולי עסיסיים ממולאים במגוון גבינות ומשתכשכים ברוטב מפנק המשלב בין שמנת לפסטו. לא פלא שזאת אחת ממנות הדגל של המסעדה האיטלקית

8