קבב דגים על מצע של צזיקי עם ליים, שום ושמן זית

מתכון של רותם ליברזון

מצרכים לקבב דגים:

1 משקה צזיקי 5% של גד
חצי קילו דג לבן קצוץ קטן (אפשר כל דג כגון, לוקוס, מוסר, בר ים, או בורי)
כוס כוסברה קצוצה, למי שלא אוהב כמובן אפשר פטרוזליה
שן שום כתושה
כוס בצל לבן קצוץ דק
גרידה מליים אחד
חצי צילי ירוק טרי קצוץ דק- אם אוהבים חריף
כף שמן זית
מלח

אופן הכנה:

מערבבים היטב את כל מרכיבי הדג, מתבלים.
קורצים כדורים בגודל שזיף קטן ומשטחים אותם.
צולים על מחבת גריל כ 3 דקות מכל צד עד שהקבב מוכן ויש עליו פסי חריכה יפים.
בקערה שופכים בנדיבות מהצזיקי ומניחים מעליו את קציצות הדג.
מקשטים בעוד כוסברה קצוצה ובמעט שמן זית.
מגישים לצד סלט ופיתות חרוכות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סלט פסטה עם טונה, אפונה וצפתית

סלט בריא ומשביע שהוא ארוחה שלמה.

0

סלט ים תיכוני של בורגול, עגבניות וגבינה צפתית

סלט הטאבולה הלבנוני מקבל חיזוק של גבינה צפתית, צנוברים, זיתי קלמטה ובזיליקום.

0

כריך “קרואסון” מיני פיקנטי

מי אמר שכריך חייב לבוא בלחם מסורתי ? כריך בקרואסון מיוחד הרבה יותר

0

פפרדלה קוואטרו פורמאג’י

פסטה ברוטב ארומטי ומפנק במיוחד, שמכינים בקלות בבית ומרגישים כמו במסעדה. חשוב שהרוטב יהיה מוכן לפני הפסטה (עדיף במקביל), כדי שהפסטה לא תחכה לרוטב.

0

פיצה קוואטרו פורמאג’י

פיצה זה טעים. פיצה עם אקסטרה גבינה, יותר טעים. פיצה עם קוואטרו פורמאג׳י, זה טעים בטירוף!

0

לזניה קוואטרו פורמאג’י

בניגוד ללזניה הקלאסית אין כאן רוטב בשאמל, אבל יש שפע של גבינות וגם ירקות עסיסיים. התוצאה קלילה יותר אבל לא פחות מפנקת.

0

פוקאצ’ת צזיקי מהחלומות

פוקאצ’ת צזיקי מהחלומות ב2 מרכיבים וב2 דקות.

0

חומוס פטה ופיסטוקים

אין כאן חומוס וגם לא טחינה, אבל החיבור בין שברי פיסטוקים, פטה ויוגורט יוצרים ממרח עסיסי ועמוק טעמים, שממש מתחשק לנגב עם קרעי פיתה חמה או קרקר בטטה פרי

0