לזניה קוואטרו פורמאג’י

כשמכינים לזניה אפשר להשתמש בכל מיני רטבים (עגבניות, ראגו או בשמל) ובכל מיני תוספות. מומלץ לכסות בשלב הראשון של האפייה, כדי שעלי הפסטה יתרככו, מבלי לייבש את המאפה.

חומרים לתבנית מלבנית עמוקה בגודל 26*30 ס״מ:

12 עלי לזניה
100 גרם קוואטרו פורמאג’י

לרוטב עגבניות:
1 פחית (400 גרם) שימורי עגבניות איטלקיות ללא קליפה
1 כף גדושה רסק עגבניות
2 כפות שמן זית
חצי כוס מים
2 שיני שום כתושות
2-3 גבעולי תימין
מלח ופלפל שחור

לרוטב קואטרו פורמאג׳י:
50 גרם חמאה
4 כפות קמח
3 כוסות חלב
מלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט
200 גרם קוואטרו פורמאג’י

  1. מכינים את רוטב העגבניות: מבשלים את חומרי הרוטב בסיר מכוסה במשך כרבע שעה, לקבלת רוטב סמיך. טועמים ומתקנים תיבול.
  2. מכינים את רוטב ה קואטרו פורמאג׳יו: מחממים קלחת או סיר עם חמאה וכשהיא נמסה מוסיפים קמח ומערבבים עם כף עץ לקבלת רביכה. יוצקים את החלב, מתבלים, מערבבים ומבשלים 4 דקות עד שמתקבל רוטב סמיך. מכבים את האש, מוסיפים את תערובת הגבינה ומערבבים.
  3. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  4. מרכיבים את הלזניה ואופים: יוצקים מצקת של רוטב עגבניות לתחתית התבנית, מסדרים עליה 4 עלי לזניה, מעליהם מפזרים שכבה של רוטב קואטרו פורמאג׳יו, רוטב עגבניות וחוזרים על הפעולה עוד פעמיים. מסיימים ברוטב קואטרו פורמאג׳יו ומסיימים עם עוד גבינה.
  5. מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ומהדקים לתבנית ואופים חצי שעה. מסירים את הכיסוי ואופים עוד 15 דקות או עד שהלזניה שחומה ומבעבעת היטב. מניחים לה להצטנן מעט לפני שחותכים למנות. אם לא, מבנה השכבות מתפרק.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לזניה תרד ופטריות

בניגוד ללזניה הקלאסית אין כאן רוטב בשאמל, אבל יש שפע של גבינות וגם ירקות עסיסיים. התוצאה קלילה יותר אבל לא פחות מפנקת.

24

קפטה תרד וגבינות

במטבח הטורקי מקדשים את התרד ומכינים ממנו מאכלים רבים ונפלאים. כאן משלבים אותו עם גבינות ומכינים קציצות ירק שכיף לטבול בקרם יוגורט לימוני.

0

לביבות מרינג’נה

חצילים קלויים הם חומר גלם נפוץ במטבח הבולגרי. אז מה יותר מתאים מלביבות.

0

פוארו פריטה

לביבות כרישה עדינות ומבושמות, שמכינים מכרישה מאודה, ללא שומן.

0

האש בראון עם קרם סלק

אחת ממנות הדגל של המטבח האמריקאי,  בתיבול שהוא מחווה למעדנייה היהודית. אפשר להכין מראש ולחמם 5 דקות על מחבת או בתנור לוהט.

0

קרדיאס כרובית

לתערובת הבסיסית של הכרובית וארבע הגבינות אפשר להוסיף כל מיני תוספות שאוהבים, כמו זיתים, בצל, פטריות או עגבניות שרי או פשוט להניח אותם על הלביבות למרא

0

לביבות פנצנלה – לחם עגבניות ובזיליקום

במטבח האיטלקי, לא זורקים לחם מאתמול, אלא מקפידים להכין ממנו מטעמים.

0

סלט פסטה עם טונה, אפונה וצפתית

סלט בריא ומשביע שהוא ארוחה שלמה.

0