צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

עגבניות ממולאות בקוסקוס, גבינות ועשבים

– מתכון של לימור לניאדו תירוש  –

תערובת ים תיכונית עסיסית של קוסקוס, גבינות, זיתים ועשבים מחמיאה במיוחד לטעם העגבניות. פרוסות מוצרלה פרסקה שמכסות את המלית ונמסות מעט בזמן האפייה מעשירות את הטעם ומשדרגות את המראה.

 

14-12 עגבניות בינוניות-קטנות (רצוי מזן מגי):

למלית:
3 כפות קוסקוס בינוני מהיר הכנה
50 גרם פטה עיזים 20% מפוררת דק
50 גרם קאשקבלו מגוררת גס
10 זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים דק
1/4 כוס בצל ירוק קצוץ
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס בזיליקום קצוץ
1 כף פירורי לחם לא מתובלים
1 כף שמן זית
קורט מלח ופלפל שחור גרוס, 1 כפית אורגנו

לכיסוי העגבניות:
6 כפות שמן זית
2 כדורים מוצרלה פרסקה פרוסים ל-14-12 פרוסות
14-12 עלי בזיליקום גדולים ויפים

מניחים קוסקוס בקערה בינונית. יוצקים 3 כפות מים רותחים, מערבבים וממתינים 5 דקות. מאווררים-מפרידים לפירורים דקים בעזרת מזגל.

  • מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית בשמן זית.
  • מסירים כיפות מהעגבניות ושומרים בצד. בעזרת כפית וסכין קטנה מוציאים את תוכן העגבניות לקרש חיתוך. קוצצים ומעבירים, ללא הנוזלים והגרעינים, לקערה עם הקוסקוס. מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ומערבבים קלות.
  • ממלאים את העגבניות במלית ומסדרים בתבנית. מזלפים כפית שמן זית על המלית של כל עגבנייה, מניחים מעל פרוסת מוצרלה ועלה בזיליקום. מכסים בכיפות ששמרנו. מזלפים עוד 2 כפות שמן זית על הממולאים.
  • אופים כ-40 דקות עד שהעגבניות מזהיבות. מגישים חם.

*אפשר להכין את הממולאים יומיים מראש ולשמור בקירור. סמוך להגשה מחממים ב-180 מעלות כ-15 דקות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עגבניות ממולאות בקוסקוס, גבינות ועשבים

תערובת ים תיכונית עסיסית של קוסקוס, גבינות, זיתים ועשבים מחמיאה במיוחד לטעם העגבניות. פרוסות מוצרלה פרסקה שמכסות את המלית ונמס

24

חומוס פטה ופיסטוקים

אין כאן חומוס וגם לא טחינה, אבל החיבור בין שברי פיסטוקים, פטה ויוגורט יוצרים ממרח עסיסי ועמוק טעמים, שממש מתחשק לנגב עם קרעי פ

0

גאלט חצילים עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה

הרמוניה נפלאה נוצרת מהשילוב בין פריכות הבצק, המנוקד בפרג, לרכות המסקרפונה, שעוטפת את הכרשה והחציל כשמיכת פוך רכה.

0

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

מרקם רך וגמיש, צבע שובה לב וטעם עדין עם רמז מתיקות. הבואיקוס האלה ישמחו את כל האורחים (גם את הקטנטנים!). מגישים לצד צזיקי צנונ

0

עוגת בורגול

חלופה מקורית ומרשימה לפשטידת החג המסורתית. החיבור בין הגבינות, הבטטות והבורגול יוצר משחק טעמים ומרקמים מענג, ואילו העגבניות הצ

0

גרטן תפוחי אדמה

גרטן תפוחי אדמה עם ארבע גבינות

0

רישתה – פסטה עם עדשים, פטה ובצל מקורמל

יהודי סוריה מכינים את המנה הזאת רק בשבועות ומתגעגעים אליה כל השנה. הרישתה (אטריות בערבית) מבושלת במים עם כמון וכורכום שצובעים

0

המבורגר חלומי עם תרד ובצל מטוגן

מנה של מסעדות, שכיף להכין בבית! מתארגנים מראש על לחמניות המבורגר אמיתיות, מקפיצים בצל ותרד ומטגנים ביצת עין, בונים את מנת ההמב

0