צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
עגבניות ממולאות בקוסקוס, גבינות ועשבים
– מתכון של לימור לניאדו תירוש –
תערובת ים תיכונית עסיסית של קוסקוס, גבינות, זיתים ועשבים מחמיאה במיוחד לטעם העגבניות. פרוסות מוצרלה פרסקה שמכסות את המלית ונמסות מעט בזמן האפייה מעשירות את הטעם ומשדרגות את המראה.
14-12 עגבניות בינוניות-קטנות (רצוי מזן מגי):
למלית:
3 כפות קוסקוס בינוני מהיר הכנה
50 גרם פטה עיזים מעודנת 16% מפוררת דק
50 גרם קאשקבלו 26%
10 זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים דק
1/4 כוס בצל ירוק קצוץ
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס בזיליקום קצוץ
1 כף פירורי לחם לא מתובלים
1 כף שמן זית
קורט מלח ופלפל שחור גרוס, 1 כפית אורגנו
לכיסוי העגבניות:
6 כפות שמן זית
2 כדורים מוצרלה פרסקה 18% פרוסים ל-14-12 פרוסות
14-12 עלי בזיליקום גדולים ויפים
- מניחים קוסקוס בקערה בינונית. יוצקים 3 כפות מים רותחים, מערבבים וממתינים 5 דקות. מאווררים-מפרידים לפירורים דקים בעזרת מזגל.
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית בשמן זית.
- מסירים כיפות מהעגבניות ושומרים בצד. בעזרת כפית וסכין קטנה מוציאים את תוכן העגבניות לקרש חיתוך. קוצצים ומעבירים, ללא הנוזלים והגרעינים, לקערה עם הקוסקוס. מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ומערבבים קלות.
- ממלאים את העגבניות במלית ומסדרים בתבנית. מזלפים כפית שמן זית על המלית של כל עגבנייה, מניחים מעל פרוסת מוצרלה ועלה בזיליקום. מכסים בכיפות ששמרנו. מזלפים עוד 2 כפות שמן זית על הממולאים.
- אופים כ-40 דקות עד שהעגבניות מזהיבות. מגישים חם.
*אפשר להכין את הממולאים יומיים מראש ולשמור בקירור. סמוך להגשה מחממים ב-180 מעלות כ-15 דקות.

תבשיל שעועית בובעס עם עגבניות, תרד ויוגורט
18

14

14

לחמניות ביס גבינה בשלושה צבעים
14

פיצה זוקיני עם שני סוגי מוצרלה
14

8

8
Comments are closed.