גרטן תפוחי אדמה
– מתכון של אורלי פלאי בורשטיין –
חומרים בעבור תבנית אפייה בינונית עמוקה
מצרכים:
2 כוסות חלב
1 קילו תפו”א קלופים ופרוסים דק רצוי במנדולינה\ במעבד מזון
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח
קורט אגוז מוסקט
1 כוס שמנת מתוקה
150 גרם קוואטרו פורמאג’י מגוררת
60 גרם חמאה
אופן ההכנה:
מניחים בסיר את פרוסות תפוחי האדמה ומניחים מעל את התבלינים והחלב
בוחשים בעדינות על להבה נמוכה
כשהחלב רותח מבשלים חמש דקות ומסירים מהאש
מוסיפים לסיר את השמנת המתוקה ו- 100 גרם קוואטרו
משמנים תבנית ומעבירים את תערובת תפוחי האדמה אל התבנית
מפזרים את יתרת גבינת הקוואטרו מעל .
ומפזרים מעל קוביות חמאה.
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות
במשך 35 דק, עד הזהבה.
מתאים ל4-6 מנות.

סלט ים תיכוני של בורגול, עגבניות וגבינה צפתית
0

0

0

0

קבב דגים על מצע של צזיקי עם ליים, שום ושמן זית
0

גאלט חצילים עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה
0
Comments are closed.