גרטן תפוחי אדמה

– מתכון של אורלי פלאי בורשטיין –

חומרים בעבור תבנית אפייה בינונית עמוקה

מצרכים:
2 כוסות חלב
1 קילו תפו”א קלופים ופרוסים דק רצוי במנדולינה\ במעבד מזון
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח
קורט אגוז מוסקט
1 כוס שמנת מתוקה
150 גרם קוואטרו פורמאג’י מגוררת
60 גרם חמאה

אופן ההכנה:
מניחים בסיר את פרוסות תפוחי האדמה ומניחים מעל את התבלינים והחלב
בוחשים בעדינות על להבה נמוכה
כשהחלב רותח מבשלים חמש דקות ומסירים מהאש
מוסיפים לסיר את השמנת המתוקה ו- 100 גרם קוואטרו
משמנים תבנית ומעבירים את תערובת תפוחי האדמה אל התבנית
מפזרים את יתרת גבינת הקוואטרו מעל .
ומפזרים מעל קוביות חמאה.
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות
במשך 35 דק, עד הזהבה.
מתאים ל4-6 מנות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

קפטה תרד וגבינות

במטבח הטורקי מקדשים את התרד ומכינים ממנו מאכלים רבים ונפלאים. כאן משלבים אותו עם גבינות ומכינים קציצות ירק שכיף לטבול בקרם יוגורט לימוני.

0

לביבות מרינג’נה

חצילים קלויים הם חומר גלם נפוץ במטבח הבולגרי. אז מה יותר מתאים מלביבות.

0

פוארו פריטה

לביבות כרישה עדינות ומבושמות, שמכינים מכרישה מאודה, ללא שומן.

0

האש בראון עם קרם סלק

אחת ממנות הדגל של המטבח האמריקאי,  בתיבול שהוא מחווה למעדנייה היהודית. אפשר להכין מראש ולחמם 5 דקות על מחבת או בתנור לוהט.

0

קרדיאס כרובית

לתערובת הבסיסית של הכרובית וארבע הגבינות אפשר להוסיף כל מיני תוספות שאוהבים, כמו זיתים, בצל, פטריות או עגבניות שרי או פשוט להניח אותם על הלביבות למרא

0

לביבות פנצנלה – לחם עגבניות ובזיליקום

במטבח האיטלקי, לא זורקים לחם מאתמול, אלא מקפידים להכין ממנו מטעמים.

0

סלט פסטה עם טונה, אפונה וצפתית

סלט בריא ומשביע שהוא ארוחה שלמה.

0

סלט ים תיכוני של בורגול, עגבניות וגבינה צפתית

סלט הטאבולה הלבנוני מקבל חיזוק של גבינה צפתית, צנוברים, זיתי קלמטה ובזיליקום.

0