גראטן תפוחי אדמה
– מתכון של אורלי פלאי-ברונשטיין –
חומרים בעבור תבנית אפייה בינונית עמוקה
מצרכים:
2 כוסות חלב
1 קילו תפו”א קלופים ופרוסים דק רצוי במנדולינה\ במעבד מזון
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח
קורט אגוז מוסקט
1 כוס שמנת מתוקה
150 גרם קוואטרו פורמאג’י מגוררת
60 גרם חמאה
אופן ההכנה: מתאים ל4-6 מנות
מניחים בסיר את פרוסות תפוחי האדמה ומניחים מעל את התבלינים והחלב בוחשים בעדינות על להבה נמוכה.
כשהחלב רותח מבשלים חמש דקות ומסירים מהאש.
מוסיפים לסיר את השמנת המתוקה ו- 100 גרם קוואטרו פורמאג’י.
משמנים תבנית ומעבירים את תערובת תפוחי האדמה אל התבנית.
מפזרים את יתרת גבינת הקוואטרו פורמאג’י מעל ומפזרים מעל קוביות חמאה.
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 35 דק, עד הזהבה.
פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה
0
0
קבב דגים על מצע של צזיקי עם ליים, שום ושמן זית
0
Comments are closed.