גרטן תפוחי אדמה

– מתכון של אורלי פלאי בורשטיין –

חומרים בעבור תבנית אפייה בינונית עמוקה

מצרכים:
2 כוסות חלב
1 קילו תפו"א קלופים ופרוסים דק רצוי במנדולינה\ במעבד מזון
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח
קורט אגוז מוסקט
1 כוס שמנת מתוקה
150 גרם קוואטרו פורמאג'י מגוררת
60 גרם חמאה

אופן ההכנה:
מניחים בסיר את פרוסות תפוחי האדמה ומניחים מעל את התבלינים והחלב
בוחשים בעדינות על להבה נמוכה
כשהחלב רותח מבשלים חמש דקות ומסירים מהאש
מוסיפים לסיר את השמנת המתוקה ו- 100 גרם קוואטרו
משמנים תבנית ומעבירים את תערובת תפוחי האדמה אל התבנית
מפזרים את יתרת גבינת הקוואטרו מעל .
ומפזרים מעל קוביות חמאה.
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות
במשך 35 דק, עד הזהבה.
מתאים ל4-6 מנות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

קיש בצל סגול בקלתית תפוחי אדמה

יפה, מקורי, טעים ונטול גלוטן. השילוב בין פרוסות קריספיות של תפוחי האדמה למלית הדשנה והבצל המתקתק עובד נהדר.

24

תפוחי אדמה אפויים בשום ורוזמרין עם קראמבל בולגרית

שילוב שיוצר קסם – תפוחי אדמה אפויים עם פירורי בולגרית

24

גאלט חצילים עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה

הרמוניה נפלאה נוצרת מהשילוב בין פריכות הבצק, המנוקד בפרג, לרכות המסקרפונה, שעוטפת את הכרשה והחציל כשמיכת פוך רכה.

0

פיצה ארבע גבינות

פיצה ארבע גבינות

0

עגבניות ממולאות בקוסקוס, גבינות ועשבים

תערובת ים תיכונית עסיסית של קוסקוס, גבינות, זיתים ועשבים מחמיאה במיוחד לטעם העגבניות. פרוסות מוצרלה פרסקה שמכסות את המלית ונמס

0

עגבניות ממולאות בקוסקוס, גבינות ועשבים

תערובת ים תיכונית עסיסית של קוסקוס, גבינות, זיתים ועשבים מחמיאה במיוחד לטעם העגבניות. פרוסות מוצרלה פרסקה שמכסות את המלית ונמס

0

המבורגר חלומי עם תרד ובצל מטוגן

מנה של מסעדות, שכיף להכין בבית! מתארגנים מראש על לחמניות המבורגר אמיתיות, מקפיצים בצל ותרד ומטגנים ביצת עין, בונים את מנת ההמב

0

ריזוטו פטריות

מאכל המבושל תוך כדי ספיגת נוזלים איטית היוצרת טעם מעולה. הריזוטו הוא הכוכב של המטבח המקומי בטורינו ובמילנו. מקור הריזוטו בצפון

0