צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מרק בצל עם גבינת גרנה פדנו

– מתכון של גיא פולק, דליקטסן –

בגרסה הצרפתית הקלאסית מוסיפים למרק גבינת גרוייר, אבל גרנה פדנו עושה כאן עבודה מצוינת!

חומרים 6 מנות:

10 בצלים בינונים פרוסים לעובי 1/2 ס“מ
50 גרם חמאה
200 מ״ל (1 כוס פחות 3 כפות) יין לבן
1 כף גדושה קמח
1.5 ליטר מרק עוף (או מרק ירקות) רותח
מלח ופלפל שחור
קרוטונים מפרוסות בגט בעובי 1 ס“מ
100 גרם גבינת גרנה פדנו 29% פרוסה לעובי 1/2 ס“מ

הכנה:

  1. ממיסים חמאה בסיר רחב בעל תחתית עבה. מוסיפים בצל ומאדים אותו על להבה נמוכה כ-30 דקות עד שהוא מקבל גוון חום עמוק. חשוב לעשות את זה בסבלנות כדי לא לשרוף את הבצל.
  2. מוסיפים יין ומצמצמים אותו כמעט לגמרי. מוסיפים קמח ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים מרק ומערבבים עד שמגיע שוב לרתיחה. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל במידת הצורך. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות.
  4. מחממים תנור למצב גריל.
  5. יוצקים מרק לכלים חסיני חום עמוקים כמעט עד הקצה. מניחים עליו שכבת קרוטונים שיגיעו בדיוק לסף הכלי ועליהם פרוסות גרנה פדנו (לא נורא אם הגבינה בורחת קצת משולי הכלי. זה נמס וזה טעים).
  6. מעבירים את המרק לתנור ל-5 דקות עד שהגבינה נמסה ומשחימה מעט. מגישים מייד.‏

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מרק ארטישוק ירושלמי עם טוויל גרנה פדנו

מרק קרם עמוק טעמים ואלגנטי. רגע לפני ההגשה מניחים עליו טוויל גבינה פריך ופיקנטי ואגוזי ברזיל, שמעשירים עוד קצת את הטעם והמרקם.

24

מרק יוגורט עם הפתעות

במקום המלפפון והנענע המסורתיים אבזרתי את המרק שלי בענבים קפואים, פיסטוקים ועוד הפתעות טעימות ויפות.

24

מטבל גבינה לימוני

מטבל 5% שומן חמצמץ ומרענן, במרקם שמנתי ומפתיע. להתענג על כל ביס עם ערימת קרקרים או פיתות קלויות

14

אירוח הולנדי עם גאודה

גאודה היא גבינה הולנדית איכותית,  הפופולרית ביותר בעולם. טעמה משלב בין עדינות לפיקנטיות ומרקמה נעים ומוצק

14

פלאפל חלומי ועדשים אפוי עם יוגורט-טחינה

סוד הטעם הוא במפגש בין העדשים לחלומי שמעניקה מליחות ומרקם גמיש. ההכנה קלה, והכי חשוב: לא מטוגן!

14

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

מרקם רך וגמיש, צבע שובה לב וטעם עדין עם רמז מתיקות. הבואיקוס ישמחו את כל האורחים גם את הקטנטנים.

14

כריך ירקות

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

14

כריך ירקות צלויים

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

14