צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
מרק בצל עם גבינת גרנה פדנו
– מתכון של גיא פולק, דליקטסן –
בגרסה הצרפתית הקלאסית מוסיפים למרק גבינת גרוייר, אבל גרנה פדנו עושה כאן עבודה מצוינת!
חומרים 6 מנות:
10 בצלים בינונים פרוסים לעובי 1/2 ס“מ
50 גרם חמאה
200 מ״ל (1 כוס פחות 3 כפות) יין לבן
1 כף גדושה קמח
1.5 ליטר מרק עוף (או מרק ירקות) רותח
מלח ופלפל שחור
קרוטונים מפרוסות בגט בעובי 1 ס“מ
100 גרם גבינת גרנה פדנו 29% פרוסה לעובי 1/2 ס“מ
הכנה:
- ממיסים חמאה בסיר רחב בעל תחתית עבה. מוסיפים בצל ומאדים אותו על להבה נמוכה כ-30 דקות עד שהוא מקבל גוון חום עמוק. חשוב לעשות את זה בסבלנות כדי לא לשרוף את הבצל.
- מוסיפים יין ומצמצמים אותו כמעט לגמרי. מוסיפים קמח ומערבבים היטב.
- מוסיפים אבקת מרק ומערבבים עד שמגיע שוב לרתיחה. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל במידת הצורך. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות.
- מחממים תנור למצב גריל.
- יוצקים מרק לכלים חסיני חום עמוקים כמעט עד הקצה. מניחים עליו שכבת קרוטונים שיגיעו בדיוק לסף הכלי ועליהם פרוסות גרנה פדנו (לא נורא אם הגבינה בורחת קצת משולי הכלי. זה נמס וזה טעים).
- מעבירים את המרק לתנור ל-5 דקות עד שהגבינה נמסה ומשחימה מעט. מגישים מייד.
מרק ארטישוק ירושלמי עם טוויל גרנה פדנו
24
24
14
14
פלאפל חלומי ועדשים אפוי עם יוגורט-טחינה
14
בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות
14
14
14
Leave a Comment