צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

– מתכון של לימור לניאדו תירוש  –

מרקם רך וגמיש, צבע שובה לב וטעם עדין עם רמז מתיקות. הבואיקוס האלה ישמחו את כל האורחים (גם את הקטנטנים!). מגישים לצד צזיקי צנוניות ורוד ועוקצני.

חומרים לכ-40 בואיקוס:

2 סלקים בינוניים (כ-400 גרם) קלופים ומגוררים גס
1 כפית מלח
1 שקית (250 גרם) קאשקבלו 26%
200 גרם בולגרית מסורתית 16% מפוררת
1 גביע (200 גרם) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
150גרם חמאה בטמפ’ החדר חתוכה לקוביות קטנות
1 ביצה
1/2 כפית סוכר
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח מנופה
1/2 1 כפות קצח או שומשום שחור

לצזיקי צנוניות:
10-6 צנוניות מגוררות גס (1/2 כוס גדושה או 150 גרם לאחר הגירור)
1/2כפית מלח דק
3/4 כוס + כף (200 מ”ל)  משקה יוגורט עיזים 3%
1/2 1 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1/2 1 כפות שמן זית
2 כפות עירית או בצל ירוק (החלק הירוק) קצוץ דק
1/2 שן שום קצוצה דק
1/4 כפית מכל אחד: מלח, פלפל שחור גרוס

מכינים את הבואיקוס:

  • מניחים את הסלק המגורר במסננת המונחת על צלחת עמוקה, זורים כפית מלח, מערבבים ומשהים 10 דקות. את מיץ הסלק שניגר שומרים בקירור.
  • סוחטים את הסלק ומעבירים לקערה גדולה.
  • מוסיפים את שאר החומרים מלבד הקמח והקצח ולשים לעיסה חלקה. מוסיפים את הקמח ולשים מעט רק עד לקבלת בצק ורוד ודביק. אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון. עוטפים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות ועד יומיים.
  • מכינים צזיקי צנוניות: מעבירים את הצנוניות למסננת, זורים 1/2 כפית מלח, מערבבים ומשהים ל-30 דקות. סוחטים ומעבירים לקערה. מערבבים עם שאר החומרים, מכסים ושומרים בקירור.
  • אופים ומגישים: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  • יוצרים מהבצק כדורים מעט יותר קטנים מכדורי פינג פונג ומסדרים בתבנית באופן מרווח. מברישים במיץ הסלק ששמרנו, זורים קצח ואופים 25-20 דקות עד שהבואיקוס משחימים מעט. מגישים חם לצד הצזיקי.

*אפשר להכין את הבצק עד יומיים מראש ולשמור עטוף היטב במקרר. מגלגלים את הבואיקוס כמה שעות מראש ואופים סמוך ככל הניתן להגשה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by