צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

– מתכון של לימור לניאדו תירוש  –

מרקם רך וגמיש, צבע שובה לב וטעם עדין עם רמז מתיקות. הבואיקוס האלה ישמחו את כל האורחים (גם את הקטנטנים!). מגישים לצד צזיקי צנוניות ורוד ועוקצני.

חומרים לכ-40 בואיקוס:

2 סלקים בינוניים (כ-400 גרם) קלופים ומגוררים גס
1 כפית מלח
1 שקית (250 גרם) קאשקבלו מגוררת
200 גרם בולגרית מסורתית 16% מפוררת
1 גביע (200 גרם) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
150גרם חמאה בטמפ' החדר חתוכה לקוביות קטנות
1 ביצה
1/2 כפית סוכר
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
2 1/2 כוסות (350 גרם) קמח תופח מנופה
1 1/2 כפות קצח או שומשום שחור

לצזיקי צנוניות:
10-6 צנוניות מגוררות גס (1/2 כוס גדושה או 150 גרם לאחר הגירור)
1/2כפית מלח דק
3/4 כוס + כף (200 מ"ל)  משקה יוגורט עיזים 3%
1 1/2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 1/2כפות שמן זית
2 כפות עירית או בצל ירוק (החלק הירוק) קצוץ דק
1/2 שן שום קצוצה דק
1/4 כפית מכל אחד: מלח, פלפל שחור גרוס

מכינים את הבואיקוס:

  • מניחים את הסלק המגורר במסננת המונחת על צלחת עמוקה, זורים כפית מלח, מערבבים ומשהים 10 דקות. את מיץ הסלק שניגר שומרים בקירור.
  • סוחטים את הסלק ומעבירים לקערה גדולה.
  • מוסיפים את שאר החומרים מלבד הקמח והקצח ולשים לעיסה חלקה. מוסיפים את הקמח ולשים מעט רק עד לקבלת בצק ורוד ודביק. אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון. עוטפים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות ועד יומיים.
  • מכינים צזיקי צנוניות: מעבירים את הצנוניות למסננת, זורים 1/2 כפית מלח, מערבבים ומשהים ל-30 דקות. סוחטים ומעבירים לקערה. מערבבים עם שאר החומרים, מכסים ושומרים בקירור.
  • אופים ומגישים: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  • יוצרים מהבצק כדורים מעט יותר קטנים מכדורי פינג פונג ומסדרים בתבנית באופן מרווח. מברישים במיץ הסלק ששמרנו, זורים קצח ואופים 25-20 דקות עד שהבואיקוס משחימים מעט. מגישים חם לצד הצזיקי.

*אפשר להכין את הבצק עד יומיים מראש ולשמור עטוף היטב במקרר. מגלגלים את הבואיקוס כמה שעות מראש ואופים סמוך ככל הניתן להגשה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

צזיקי צנוניות ודג נא

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

18

סביצ'ה אינטיאס עם צזיקי

דג נא בעטיפה לימונית מוגש על מצע יוגורט וזוכה לחיזוק מפתיע מכיוון הלאבּנה. דרום אמריקה פוגשת את הבלקנים.

18

חציל שרוף עם ציזיקי

חורכים את החציל על אש גלויה ומפנקים אותו ביוגורט צזיקי קליל. צנוברים קלויים מחמיאים למרקם החלק והקרמי של החציל והצזיקי

14

לביבות כרישה וגבינות

לביבות כרישה וגבינות

8

חומוס פטה ופיסטוקים

אין כאן חומוס וגם לא טחינה, אבל החיבור בין שברי פיסטוקים, פטה ויוגורט יוצרים ממרח עסיסי ועמוק טעמים, שממש מתחשק לנגב עם קרעי פ

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסלת עגבניות וגרעינים

נסו לאפות ריקוטה פרסקה בשלמותה ותגלו קסם – היא לא נמסה אלא שומרת על צורתה ונעטפת בקרום מגרה. בזמן שהיא משתזפת בתנור מכינים סלס

0

פלאפל חלומי ועדשים אפוי עם יוגורט-טחינה

סוד הטעם הוא במפגש בין העדשים לחלומי שמעניקה מליחות ומרקם גמיש. ההכנה ממש קלה, והכי חשוב: לא מטגנים! מגלגלים, מצפים ואופים. מג

0

עגבניות ממולאות בקוסקוס, גבינות ועשבים

תערובת ים תיכונית עסיסית של קוסקוס, גבינות, זיתים ועשבים מחמיאה במיוחד לטעם העגבניות. פרוסות מוצרלה פרסקה שמכסות את המלית ונמס

0