צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כריך ירקות

– מתכון של אלדד שמואלי, אלחנן – תרבות לחם –

חומרים ל-4 מנות:

מגוון ירקות ועשבי תיבול לפי בחירה (צנוניות, מלפפונים, קישואים קטנים, אספרגוס, בצל ירוק, שעועית ירוקה, גזר צבעוני, כרובית, כרוב לבן או אדום, פטרוזיליה, רוקט, נענע, בזיליקום, כוסברה, שמיר, לבבות חסה, לפת), שמן זית
מיץ לימון, מלח ים

להגשה
4 פרוסות עבות של לחם מחמצת, גבינה במרקם שמנת 5% ניו יורק

אופן הכנה:

פורסים את הירקות דק בעזרת מנדולינה או סכין חדה. מערבבים את כל הירקות בקערה ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח ים. מורחים גבינה על פרוסות הלחם ומסדרים בערימה את ״גינת״ הירקות המתובלת. מזלפים מעט שמן זית.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

כריך ירקות צלויים

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

24

כריך לקס וירקות

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

24

שיפודי חלומי אורגנו וירקות עם סלסה ורדה

אם משתמשים בשיפודי עץ טובלים אותם במים, לפני שמשפדים, כדי שלא ייחרכו על הגריל. אחרי הצלייה מגישים עם סלסה ורדה מעל.

18

שיפודי חלומי וירקות

חלומי היא גבינה קפריסאית שהפכה לסיפור הצלחה גם ביוון. אני מתה על המרקם המסטיקי שלה ועל טעמה המלוח והעדין

18

ציזיקי טורקי

מי אמר שבקיץ אי אפשר לאכול מרק? יוגורט מרענן בשילוב ירקות טריים ועשבי תיבול. מומלץ להוסיף כמה קוביות קרח שישמרו על הקור לאורך

14

ג'ג'יק

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

14

הסלט היווני שלי

לסלט יווני אמיתי יש חוקים. הירקות טריים, עסיסיים, קראנציים (ובלי חסה!), חתוכים גס ומונחים בשכבות; הזיתים יווניים אמיתיים

14

עראיס גבינות

המנה הכי טרנדית, בגרסה שלנו. בזמן שהפיתה הופכת זהובה ופריכה מבחוץ, הגבינה המתובלת שבפנים מתחממת ומקבלת ניחוח מעושן.

8