צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מרק ארטישוק ירושלמי, אגוזי ברזיל וטוויל פקורינו

– מתכון של קרן אלה גפן ויעל סלע –

מרק קרם עמוק טעמים ואלגנטי. רגע לפני ההגשה מניחים עליו טוויל גבינה פריך ופיקנטי ואגוזי ברזיל, שמעשירים עוד קצת את הטעם והמרקם.

חומרים ל-8-6 מנות:

למרק:

2 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים חתוכים לשמיניות
1/2 ק”ג ארטישוק ירושלמי קלוף (משקל אחרי קילוף) וחתוך גס
2 שורשי פטרוזיליה חתוכים גס
1 שורש סלרי חתוך גס
1 שן שום
2 ליטר ציר ירקות/מים
1/2 כפית צ’ילי גרוס
4-3 עלי דפנה
1/2 כף עלי תימין טריים
1/4 כפית פלפל לבן גרוס
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
3 אגוזי ברזיל קצוצים גס
100 מ”ל (1/2 כוס פחות כף) שמנת מתוקה
מלח

לטוויל:
100 גרם פקורינו מגוררת
1/2 כפית תימין מיובש

להגשה:
3 אגוזי ברזיל קצוצים גס
100 גרם פקורינו מגוררת

הכנה:

  1. ‏מכינים את המרק: מחממים שמן זית בסיר גדול על להבה גבוהה ומטגנים בצל כ-10 דקות להזהבה. מוסיפים את שאר הירקות ושום ומטגנים 2 דקות.
  2. מוסיפים ציר, תבלינים ועשבי תיבול ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-40-30 דקות עד שכל הירקות רכים. מוסיפים אגוזים ומבשלים 5 דקות נוספות.
  3. מסירים את הסיר מהכיריים, מוציאים כוס מהנוזל ושומרים בצד.
  4. טוחנים את המרק בעזרת מוט ריסוק ידני. אם המרק סמיך מדי – מוסיפים מהנוזל ששמרנו בצד.
  5. מחזירים את הסיר לכיריים ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מוסיפים שמנת מתוקה ומתקנים תיבול במידת הצורך. מערבבים ומבשלים עוד כ-5 דקות עד שהמרק מסמיך מעט. מתקנים תיבול במידת הצורך.
  6. מכינים טווילים: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  7. מערבבים פקורינו עם תימין ומסדרים פסים באורך כ-10 ס”מ ורוחב 1 ס”מ בצורה אחידה ושטוחה.
  8. אופים את הטווילים כ-7 דקות עד שהגבינה נמסה ושוליה זהובים. מצננים. במהלך הצינון הגבינה תתמצק.
  9. להגשה: יוצקים את המרק לקערות הגשה, מפזרים אגוזי ברזיל וגבינה מגוררת ומניחים טוויל. מגישים מייד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

אספרגוס צרוב עם ביצה עלומה וטוויל גרנה פדנו

מנת רושם: אספרגוס אצילי, טוויל פרמזן פריך וביצה עלומה שעוטפת את הכל

10

חומוס פטה ופיסטוקים

אין כאן חומוס וגם לא טחינה, אבל החיבור בין שברי פיסטוקים, פטה ויוגורט יוצרים ממרח עסיסי ועמוק טעמים, שממש מתחשק לנגב עם קרעי פ

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסת עגבניות וגרעינים

נסו לאפות ריקוטה פרסקה בשלמותה ותגלו קסם – היא לא נמסה אלא שומרת על צורתה ונעטפת בקרום מגרה. בזמן שהיא משתזפת בתנור מכינים סלס

0

פלאפל חלומי ועדשים אפוי עם יוגורט-טחינה

סוד הטעם הוא במפגש בין העדשים לחלומי שמעניקה מליחות ומרקם גמיש. ההכנה ממש קלה, והכי חשוב: לא מטגנים! מגלגלים, מצפים ואופים. מג

0

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

מרקם רך וגמיש, צבע שובה לב וטעם עדין עם רמז מתיקות. הבואיקוס האלה ישמחו את כל האורחים (גם את הקטנטנים!). מגישים לצד צזיקי צנונ

0

מאפה אלמוג

המאפה הזה לא רק מרשים וטעמו משגע (הילדים יתנפלו), הוא גם לא זקוק לחיתוך בסכין – מושכים בידיים את צינורות הפסטה (שנראים כ

0

שיפודי חלומי אורגנו וירקות עם סלסה ורדה

אם משתמשים בשיפודי עץ טובלים אותם במים, לפני שמשפדים, כדי שלא ייחרכו על הגריל. אחרי הצלייה מגישים עם סלסה ורדה מעל.

0

סגנאקי

אם יש לכם חשק למנה קלילה ורעננה קבלו את נתחי החלומי שלנו מתובלים באורגנו וצרובים עד להזהבה, מוגשים עם סלסת עגבניות רעננה וארומ

0