צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כריך ירקות צלויים

– מתכון של אלדד שמואלי, אלחנן – תרבות לחם –

חומרים ל-4 מנות:

1 בצל לבן חתוך ל־6 פלחים, 2 עגבניות חצויות לאורך, 1 פלפל חריף ירוק חתוך בגסות ל־4, 2 קישואים קטנים חצויים לאורך, 4 בצל ירוק, 1/4 כרובית מופרדת לפרחים, שמן זית, מלח ים, פלפל שחור גרוס, 1 ענף מרווה

להגשה
4 פרוסות עבות של לחם מחמצת קלוי מעט, גבינה במרקם שמנת 5% ניו יורק, עלים מ־1/2 צרור זעתר או אורגנו, שמן זית, מלח ים

אופן הכנה:

מחממים תנור ל־200 מעלות. מערבבים את כל הירקות בקערה ומתבלים בנדיבות בשמן זית. מתבלים ומסדרים בתבנית אפייה. צולים כ־15 דקות עד שהירקות משחימים. מורחים גבינת שמנת בנדיבות על פרוסות הלחם ומסדרים את הירקות הקלויים. מזלפים שמן זית ובוזקים מעט מלח ים. מפזרים מעל את עלי הזעתר.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

אפרסקים צלויים ממולאים בקממבר ושקדים

אפרסק שהתקרמל בתנור עטוף בגבינת קממבר מבעבעת. חופן שקדים מעל מוסיף קראנץ’

10

חומוס פטה ופיסטוקים

אין כאן חומוס וגם לא טחינה, אבל החיבור בין שברי פיסטוקים, פטה ויוגורט יוצרים ממרח עסיסי ועמוק טעמים, שממש מתחשק לנגב עם קרעי פ

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסת עגבניות וגרעינים

נסו לאפות ריקוטה פרסקה בשלמותה ותגלו קסם – היא לא נמסה אלא שומרת על צורתה ונעטפת בקרום מגרה. בזמן שהיא משתזפת בתנור מכינים סלס

0

פלאפל חלומי ועדשים אפוי עם יוגורט-טחינה

סוד הטעם הוא במפגש בין העדשים לחלומי שמעניקה מליחות ומרקם גמיש. ההכנה ממש קלה, והכי חשוב: לא מטגנים! מגלגלים, מצפים ואופים. מג

0

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

מרקם רך וגמיש, צבע שובה לב וטעם עדין עם רמז מתיקות. הבואיקוס האלה ישמחו את כל האורחים (גם את הקטנטנים!). מגישים לצד צזיקי צנונ

0

שיפודי חלומי אורגנו וירקות עם סלסה ורדה

אם משתמשים בשיפודי עץ טובלים אותם במים, לפני שמשפדים, כדי שלא ייחרכו על הגריל. אחרי הצלייה מגישים עם סלסה ורדה מעל.

0

סגנאקי

אם יש לכם חשק למנה קלילה ורעננה קבלו את נתחי החלומי שלנו מתובלים באורגנו וצרובים עד להזהבה, מוגשים עם סלסת עגבניות רעננה וארומ

0

תפוחי אדמה מעושנים

תפוחי אדמה עם טעם של מדורה, הם מהמאכלים הכי ישראלים שייש! כאן – בגרסה אמריקאית טעימה – תפוחי אדמה מוקרמים על האש עם גבינ

0