צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
כדורי זוקיני ופטה
– מתכון של שי לי ליפא –
את הלביבות הנימוחות האלה פגשתי במסעדה בכרתים והתאהבתי. הן ממש התשובה החלבית היוונית לכדורי בשר. נהוג להגיש אותן עם צזיקי, אבל גם עם רוטב של עגבניות מגוררות (כמו של ג’חנון) הן ילכו מצוין.
חומרים לכ-30 כדורים:
4 זוקיני גדולים או 6 בינוניים מגוררים גס וסחוטים היטב
1/2 קובייה (120 גרם) גבינת פטה כבשים 20% מפוררת גס
2 ביצים
1/4 כוס פירורי לחם
4 גבעולי בצל ירוק פרוסים לעיגולים דקים (החלק הלבן והירוק)
1/4 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה דק
1/4 כוס נענע קצוצה דק
קליפה מגוררת דק מ-1/2 לימון
מלח ופלפל שחור גרוס
לציפוי:
1 כוס פירורי לחם
לטיגון:
שמן
הכנה:
- מערבבים את כל החומרים בקערה.
- יוצקים שמן בגובה 2 ס”מ למחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומחממים על להבה בינונית. מטגנים לביבה קטנטנה לניסיון. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- יוצרים מהתערובת 30 כדורים בקוטר 3 ס”מ (לא גדולים יותר, כדי שיתבשלו גם בפנים) ומגלגלים בפירורי לחם.
- מטגנים 7-6 כדורים בכל פעם (כדי שהשמן לא יתקרר) כ-3 דקות מכל צד עד שהם זהובים. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מגישים חם או בטמפ’ החדר. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. להגשה אפשר לחמם כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.

קבב דגים על מצע של צזיקי עם ליים, שום ושמן זית
8

עגבניות ממולאות בקוסקוס, גבינות ועשבים
8

8

מוצרלה פרסקה טמונה ברחמה של פולנטה
8

0

0

0
Leave a Comment