צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כדורי זוקיני ופטה

– מתכון של שי לי ליפא –

את הלביבות הנימוחות האלה פגשתי במסעדה בכרתים והתאהבתי. הן ממש התשובה החלבית היוונית לכדורי בשר. נהוג להגיש אותן עם צזיקי, אבל גם עם רוטב של עגבניות מגוררות (כמו של ג'חנון) הן ילכו מצוין.

חומרים לכ-30 כדורים:

4 זוקיני גדולים או 6 בינוניים מגוררים גס וסחוטים היטב
1/2 קובייה (120 גרם) גבינת פטה כבשים 20% מפוררת גס
2 ביצים
1/4 כוס פירורי לחם
4 גבעולי בצל ירוק פרוסים לעיגולים דקים (החלק הלבן והירוק)
1/4 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה דק
1/4 כוס נענע קצוצה דק
קליפה מגוררת דק מ-1/2 לימון
מלח ופלפל שחור גרוס

לציפוי:
1 כוס פירורי לחם

לטיגון:
שמן

הכנה:

  1. ‏מערבבים את כל החומרים בקערה.
  2. יוצקים שמן בגובה 2 ס"מ למחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומחממים על להבה בינונית. מטגנים לביבה קטנטנה לניסיון. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  3. יוצרים מהתערובת 30 כדורים בקוטר 3 ס"מ (לא גדולים יותר, כדי שיתבשלו גם בפנים) ומגלגלים בפירורי לחם.
  4. מטגנים 7-6 כדורים בכל פעם (כדי שהשמן לא יתקרר) כ-3 דקות מכל צד עד שהם זהובים. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  5. מגישים חם או בטמפ' החדר. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. להגשה אפשר לחמם כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סיגרים במילוי מנגולד, יוגורט ופטה

כאן היוגורט הוא חלק ממלית. הוא תורם לעסיסיות ונותן מגע של חמיצות נעימה.

10

טורטליני ארטישוק ירושלמי ופטה כבשים על תבשיל חמציץ

טעמו האדמתי של הארטישוק הירושלמי משתלב נהדר עם החמצמצות של הפטה, ואת החוויה משלים תבשיל החמציץ.

10

קבב דגים על מצע של צזיקי עם ליים, שום ושמן זית

רותם ליברזון מפנקת אותנו במתכון קל ופשוט שישדרג כל ארוחה קייצית

0

גאלט חצילים עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה

הרמוניה נפלאה נוצרת מהשילוב בין פריכות הבצק, המנוקד בפרג, לרכות המסקרפונה, שעוטפת את הכרשה והחציל כשמיכת פוך רכה.

0

גרטן תפוחי אדמה

גרטן תפוחי אדמה עם ארבע גבינות

0

עגבניות ממולאות בקוסקוס, גבינות ועשבים

תערובת ים תיכונית עסיסית של קוסקוס, גבינות, זיתים ועשבים מחמיאה במיוחד לטעם העגבניות. פרוסות מוצרלה פרסקה שמכסות את המלית ונמס

0

עגבניות ממולאות בקוסקוס, גבינות ועשבים

תערובת ים תיכונית עסיסית של קוסקוס, גבינות, זיתים ועשבים מחמיאה במיוחד לטעם העגבניות. פרוסות מוצרלה פרסקה שמכסות את המלית ונמס

0

המבורגר חלומי עם תרד ובצל מטוגן

מנה של מסעדות, שכיף להכין בבית! מתארגנים מראש על לחמניות המבורגר אמיתיות, מקפיצים בצל ותרד ומטגנים ביצת עין, בונים את מנת ההמב

0