צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מוצרלה פרסקה טמונה ברחמה של פולנטה

– מתכון של שף אייל שני –

פולנטה לוהטת מקלחי תירס חיים, שבתוכה טמונים קרעי מוצרלה הנמסים לתוכה

לפולנטה:
12 קלחי תירס טרי מזן סופר סוויט / טרי קולור / וואנילה אורגאני / כל תירס אחר שיש בו גם עמילניות וגם מתיקות
50 גרם חמאה קרה חתוכה ל 6 לקוביות
½ כוס חלב שמן

לחיבור המנה:
2 כדורי מוצרלה פרסקה 18%
4 כפות שמן זית בתולי
10 גרגרי פלפל שחור גרוסים במכתש לשברים בגודל בינוני
1 כפית מחוקה של מלח ים אטלנטי
10 עלי ריחן קצוצים לרצועות דקיקות
גוש גרנה פדנו 29%

מכינים פולנטה: מעמידים את קלח התירס על משטח חיתוך, כשאחת מכפות הידיים אוחזת בראשו ומייצבת אותו כלפי המשטח, בעזרת סכין חדה חורצים כל שורה, מלמעלה למטה במרכז השיניים, (חשוב שלאורכה של כל שורשת שיניים יווצר רק חריץ אורכי אחד, אם יווצרו יותר, בזמן הסחיטה יכנסו קליפות למסה הנסחטת).
הופכים את הסכין, הצד הכהה ההפוך ללהב בניצב לקלח התירס העומד ובתנועות סחיטה מלמעלה עד למטה סוחטים את הגרגרים, חלב צהוב מלא בנתחי בשר צהובים ללא קליפה נסחט עכשיו למרגלות התירס, מקיפים כך בסחיטה את כל היקפו של הקלח וחוזרים על הפעולה עם שאר הקלחים.
שופכים את כל הקרם הנסחט לתוך סיר כבד, כשלושה ליטר ניפחו. מעלים על להבת הגז ובאש בינונית, תוך ערבוב בכף עץ, מביאים לרתיחה. ממשיכים לערבב עוד כשלוש דק׳, העמילנים מסמיכים ובעקבותיהם כל הקרם נעשה סמיך. מוסיפים את קוביות החמאה, ממשיכים לערבב עד שנמסו. מוסיפים את החלב והמלח, ממשיכים לערבב עד לרתיחה, מכבים את האש.
מחברים את המנה: מוזגים את השמן לקערית קטנה, מוסיפים את הפלפלים הכתושים, רצועות הריחן והמלח, מערבבים, מגלגלים כדורי מוצרלה בתוך התערובת, מוציאים מן התערובת וטומנים במעמקי סיר הממליגה. בעזרת מגרדת מיקרופליין מגררים ערימה של גרנה פדנו מעל הפולנטה, לא מכסים את כולה, אלא בנקודה מסויימת שתבחרו על פני מעגל הפולנטה שבסיר.
מניחים את הסיר במרכז השולחן, צלחת עמוקה לכל אחד מהאוכלים, לידה כף שאותה הוא מכניס לסיר ומעלה את הממליגה הבוערת והמוצרלה שנמסה בתוכה ונמשכת מן הסיר תוך שהיא מותירה מאחוריה שובל של חוטי מוצרלה נמסה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פסטה עם עגבניות ומוצרלה בסיר אחד

פשטות זה הכל: הפסטה שמתבשלת עם הירקות והעשבים יוצאת טעימה במיוחד, המוצרלה נמסה לתוך הנוזל ומעשירה אותו.

24

שטרודל תרד וגבינות

לאורחים שלכם מצפה הפתעה בדמות פרוסות מוצרלה רכות שמסתתרות בתוך הגלילים.

14

עגבניות ממולאות בקוסקוס, גבינות ועשבים

תערובת ים תיכונית עסיסית של קוסקוס, גבינות, זיתים ועשבים מחמיאה במיוחד לטעם העגבניות. פרוסות מוצרלה פרסקה שמכסות את המלית ונמסות מעט בזמן האפייה מעשיר

14

לזניה תרד ופטריות

בניגוד ללזניה הקלאסית אין כאן רוטב בשאמל, אבל יש שפע של גבינות וגם ירקות עסיסיים. התוצאה קלילה יותר אבל לא פחות מפנקת.

8

פסטה קבלת שבת

בצהרי שישי מכינים בבתים של יהודי בולגריה מאפה זריז של אטריות וגבינות, שקיבל את שמו בזכות השימוש בשאריות הגבינה

8

פלפלים ממולאים בגבינות

פלפלים קלויים, עטופים בציפוי פריך וממולאים בתערובת גבינה שנמסה בפה, הם המנה העיקרית הכי מבוקשת בארוחות צמחוניות שאני מכינה בבית

8

רביולי פקורינו

רביולי עסיסיים ממולאים במגוון גבינות ומשתכשכים ברוטב מפנק המשלב בין שמנת לפסטו. לא פלא שזאת אחת ממנות הדגל של המסעדה האיטלקית

8

פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה

עגבניות ושום צלויים, בשילוב מגע קטיפתי של מסקרפונה ועלי לזניה קרועים שנעטפים בכל הטוב הזה

0