קרדיאס כרובית

לתערובת הבסיסית של הכרובית וארבע הגבינות אפשר להוסיף כל מיני תוספות שאוהבים,
כמו זיתים, בצל, פטריות או עגבניות שרי או פשוט להניח אותם על הלביבות למראה ססגוני יותר.

חומרים ל-25 לביבות:
1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים
1 כפית מלח
100 גרם קוואטרו פורמאג’י
2 ביצים

לתוספות ולהגשה:
50 גרם גבינת פטה כבשים 20% מגוררת
זיתים, שרי, טבעות בצל, גרגרי תירס, פטריות
עלי בזיליקום ו/או ארוגולה

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מרסקים את פרחי הכרובית במעבד מזון בפולסים, עד שמתקבלים פירורים דקים ואחידים.
  • מעבירים את פירורי הכרובית למחבת גדולה, מוסיפים את המלח ומייבשים ללא שומן תוך כדי ערבוב,  כ-10 דקות,  עד שכל הנוזלים מתייבשים ומתקבלים פירורים רכים ויבשים,  אבל לא זהובים. מעבירים לקערה ומצננים.
  • מוסיפים לקערה את הקוואטרו פורמאג’י והביצים ומערבבים.
  • בידיים רטובות או משומנות יוצרים לביבות שטוחות בעובי5-1 ס”מ ומניחים בתבנית עם נייר אפייה משומן.
  • אופים כרבע שעה, עד ששולי הלביבות מזהיבים והן מתייצבות.
  • מפזרים על הלביבות תוספות שאוהבים: פטה, זיתים,  שרי,  בצל,  תירס,  פטריות וכדומה.  מחזירים לתנור ואופים עוד 10 דקות או עד שהגבינות מבעבעות יפה.
  • מוסיפים בזיליקום ו/או ארוגולה ומגישים.

אולי תרצו להכין גם