מוצרלה 22%
הגרסה הקשה והיבשה יותר של המוצרלה הטרייה. זאת הגבינה המועדפת להכנת פיצה והיא משתלבת נפלא במגוון מאפים. תהליך הייצור שלה זהה לזה של המוצרלה הטרייה, אך היא עוברת יישון וייבוש בתנאים מבוקרים שמעניקים לה את המרקם המוצק, מורידים את שיעור הנוזלים ומאריכים את חיי המדף.

שימושים

כריך

סלט

פסטה

פיצה
ערכים תזונתיים (ל-100 גרם): אנרגיה (קלוריות) 282, חלבונים (גרם) 21, פחמימות (גרם) 0.1, סך השומנים (גרם) 22, חומצות שומן רוויות (גרם) 14.7, חומצות שומן טראנס (גרם) 0.6, כולסטרול (מ”ג) 66, נתרן (מ”ג) 400, סידן (מ”ג) 600
כשרות: בד”ץ מהדרין
חלב: בקר
*ניתן להשיג גם במעדנייה
אולי תרצו להכין

פיצטות מבצק עלים עם גבינת שמנת וירקות
גם לצרפתים יש פיצה, והיא אופיינית לחבל אלזאס - מכינים אותה על בסיס בצק עלים והיא מזכירה את הפיצה ביאנקה של האיטלקים.
1

בצהרי שישי מכינים בבתים של יהודי בולגריה מאפה זריז של אטריות וגבינות, שקיבל את שמו בזכות השימוש בשאריות הגבינה
1

אני ממליצה להשתמש בזוקיני, שטעמם מודגש יותר והם פחות מימיים מהקישואים הבהירים. אפשר לגרר אותם גס לקבלת מאפה נגיס
1

פלפלים קלויים, עטופים בציפוי פריך וממולאים בתערובת גבינה שנמסה בפה, הם המנה העיקרית הכי מבוקשת בארוחות צמחוניות שאני מכינה בבית
1
Leave a Comment