פפרדלה קוואטרו פורמאג’י

פסטה ברוטב ארומטי ומפנק במיוחד, שמכינים בקלות בבית ומרגישים כמו במסעדה. חשוב שהרוטב יהיה מוכן לפני הפסטה (עדיף במקביל), כדי שהפסטה לא תחכה לרוטב.

חומרים ל-4 מנות:
1 חבילה (500 גרם) פפרדלה או פטוצ׳יני

לרוטב קוואטרו פורמאג׳י:
20 גרם חמאה
1 שאלוטס קצוץ
3 גבעולי תימין
1/2 כוס יין לבן יבש
1 מיכל (250 מ״ל)שמנת מתוקה
מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט מגורר
200 גרם קוואטרו פורמאג’י
3 כפות עירית קצוצה, להגשה

  1. מחממים סיר גדול עם מי מלח לבישול הפסטה.
  2. מחממים קלחת או סיר קטן עם חמאה ומאדים בה 2-3 דקות את השאלוטס והתימין. יוצקים יין ומאדים אותו 2 דקות. יוצקים את השמנת ומביאים לרתיחה. מתבלים, מוסיפים את הקואטרו פורמאג׳יו ומערבבים. מכבים את האש.
  3. במקביל מבשלים את הפסטה וכשהיא מבושלת, מעבירים אותה לרוטב יחד עם רבע כוס ממי הבישול ומערבבים יחד עד שהרוטב עוטף את הפסטה.
  4. מגישים מיד, עם עירית קצוצה מעל.
  5. הסלק. מקשטים בעלי סלק ומגישים מיד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

0

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

0

לזניה סגולה

שילוב נהדר של גבינה וירק, של מתוק ומלוח, של לבן וסגול!

0

שושני בצק עלים וגבינות

מאפה פריך שמניחים רותח במרכז השולחן ומזמינים את הסועדים לבחור לעצמם את שושנת הגבינה שהכי קורצת להם

0

סלט עגבניות וענני ריקוטה פרסקה

את הפטנט הגאוני הזה אתם חייבים לנסות: ריקוטה פרסקה אפויה בתנור עם עגבניות שרי עסיסיות, זיתי קלמטה, אורוגולה, צנוברים ושמן זית

0

גראטן פרחי ברוקולי עם גבינות, זיתים וזעתר

גראטן מיוחד שאי אפשר להפסיק לאכול. תולשים את פרחי הברוקולי מתוך שדה הגבינה, הזיתים והזעתר

0

טארט גבינות ושומשום

טארט פריך וחמאתי, ממולא בשלל גבינות ותבלינים מקומיים, ומשובץ ביהלומי ריקוטה ושומשום

0

מלנזנה חציל

חגיגת טעמים בפה: מלנזנה חצילים וקוואטרו פורמאג’י. פרוסות חציל זהובות נחות ברוטב עגבניות שרי ועליהן גבינת

0