פפרדלה קוואטרו פורמאג’י

פסטה ברוטב ארומטי ומפנק במיוחד, שמכינים בקלות בבית ומרגישים כמו במסעדה. חשוב שהרוטב יהיה מוכן לפני הפסטה (עדיף במקביל), כדי שהפסטה לא תחכה לרוטב.

חומרים ל-4 מנות:
1 חבילה (500 גרם) פפרדלה או פטוצ׳יני

לרוטב קוואטרו פורמאג׳י:
20 גרם חמאה
1 שאלוטס קצוץ
3 גבעולי תימין
1/2 כוס יין לבן יבש
1 מיכל (250 מ״ל)שמנת מתוקה
מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט מגורר
200 גרם קוואטרו פורמאג’י
3 כפות עירית קצוצה, להגשה

  1. מחממים סיר גדול עם מי מלח לבישול הפסטה.
  2. מחממים קלחת או סיר קטן עם חמאה ומאדים בה 2-3 דקות את השאלוטס והתימין. יוצקים יין ומאדים אותו 2 דקות. יוצקים את השמנת ומביאים לרתיחה. מתבלים, מוסיפים את הקואטרו פורמאג׳יו ומערבבים. מכבים את האש.
  3. במקביל מבשלים את הפסטה וכשהיא מבושלת, מעבירים אותה לרוטב יחד עם רבע כוס ממי הבישול ומערבבים יחד עד שהרוטב עוטף את הפסטה.
  4. מגישים מיד, עם עירית קצוצה מעל.
  5. הסלק. מקשטים בעלי סלק ומגישים מיד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סלט פסטה עם טונה, אפונה וצפתית

סלט בריא ומשביע שהוא ארוחה שלמה.

0

סלט ים תיכוני של בורגול, עגבניות וגבינה צפתית

סלט הטאבולה הלבנוני מקבל חיזוק של גבינה צפתית, צנוברים, זיתי קלמטה ובזיליקום.

0

כריך “קרואסון” מיני פיקנטי

מי אמר שכריך חייב לבוא בלחם מסורתי ? כריך בקרואסון מיוחד הרבה יותר

0

פיצה קוואטרו פורמאג’י

פיצה זה טעים. פיצה עם אקסטרה גבינה, יותר טעים. פיצה עם קוואטרו פורמאג׳י, זה טעים בטירוף!

0

לזניה קוואטרו פורמאג’י

בניגוד ללזניה הקלאסית אין כאן רוטב בשאמל, אבל יש שפע של גבינות וגם ירקות עסיסיים. התוצאה קלילה יותר אבל לא פחות מפנקת.

0

קבב דגים על מצע של צזיקי עם ליים, שום ושמן זית

רותם ליברזון מפנקת אותנו במתכון קל ופשוט שישדרג כל ארוחה קייצית

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסת עגבניות וגרעינים

נסו לאפות ריקוטה פרסקה בשלמותה ותגלו קסם – היא לא נמסה אלא שומרת על צורתה ונעטפת בקרום מגרה. בזמן שהיא משתזפת בתנור מכינים סלסה זריזה שמוסיפה צבע ומשח

0

גאלט חצילים עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה

הרמוניה נפלאה נוצרת מהשילוב בין פריכות הבצק, המנוקד בפרג, לרכות המסקרפונה, שעוטפת את הכרשה והחציל כשמיכת פוך רכה.

0