פיצה קוואטרו פורמאג’י
פיצה זה טעים. פיצה עם אקסטרה גבינה, יותר טעים. פיצה עם קוואטרו פורמאג׳י, זה טעים בטירוף!
חומרים ל-4 פיצות אישיות:
חצי קילו (כ-3 וחצי כוסות) קמח פיצה או קמח לבן
כפית וחצי שמרים יבשים
כפית וחצי סוכר
280 מ״ל (כוס ורבע) מים
1 כפית גדושה מלח
1 כף שמן זית
לרוטב:
1 פחית (400 גרם) שימורי עגבניות איטלקיות ללא קליפה
1 כף גדושה רסק עגבניות
2 כפות שמן זית
1 שן שום מעוכה
מלח ופלפל שחור
לטופינג:
300 גרם קוואטרו פורמאג’י – ארבע הגבינות
- מערבבים שמרים יבשים עם סוכר ורבע כוס מים.
- מערבלים את הקמח עם תערובת השמרים וכוס המים הנותרת וכשהיא מתאחדת מוסיפים את המלח ואת שמן הזית.
- ממשיכים ללוש 5 דקות נוספות או עד שהבצק נפרד מהדפנות והוא רך ונעים למגע.
- מכסים במגבת לחה ונקייה ומתפיחים שעה וחצי.
- לשים את הבצק בתנועות טפיחה חזקות, כדי להוריד ממנו אוויר, מחלקים ל-4 כדורים שווים, מכסים ומתפיחים עוד חצי שעה.
- מכינים את הרוטב: מבשלים את חומרי הרוטב בסיר במשך רבע שעה עם מכסה, לקבלת רוטב סמיך. טועמים ומתקנים תיבול.
- מחממים תנור לחום מקסימלי.
- פותחים כל כדור של בצק על משטח מקומח, מניחים על תבנית, מורחים ב-2-3 כפות של רוטב, מפזרים רבע מתערובת הקוואטרו פורמאג’י ואופים 4-5 דקות או עד שרואים שהפיצה שחומה והגבינה מבעבעת. מכינים באותו אופן את שלוש הפיצות הנותרות. מגישים מיד!
24
פיצה סיציליאנית עם שוליים ממולאים במוצרלה
24
24
24
24
פיצה ריקוטה פרסקה, עגבניות וזוקיני
24
פיצה זוקיני עם שני סוגי מוצרלה
24
Comments are closed.