צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כריך אבוקדו חרוך וביצה רכה

– מתכון של אלדד שמואלי, אלחנן – תרבות לחם –

חומרים ל-4 מנות:

2 אבוקדו חצויים, שמן זית, מלח ים ופלפל שחור, מיץ מלימון אחד, 6 ביצים

להגשה
4 פרוסות עבות של לחם מחמצת, גבינה במרקם שמנת 5% ניו יורק

לחמאה חומה
100 גרם חמאה, 8 עלי מרווה, קורט מלח ים

אופן הכנה:

מסדרים את האבוקדו על מגש עמיד בחום כשהצדדים החתוכים כלפי מטה ומושחים את החלקים העליונים של האבוקדו במעט שמן זית. חורכים את האבוקדו בעזרת מבער גז. חותכים את האבוקדו לחתיכות בגודל ביס ומתבלים במלח ומעט לימון. מרתיחים מים בסיר גדול ומכניסים את הביצים ל־6 דקות בדיוק. מעבירים מיד לקערה עם מי קרח. מקלפים ובוצעים ביד לשני חצאים. מתבלים במלח ופלפל. מורחים גבינה על פרוסות הלחם ומסדרים את האבוקדו והביצים. מכינים חמאה חומה: מרתיחים את מרכיבי החמאה החומה במחבת או בסיר קטן עד שהחמאה בצבע חום בהיר. בעזרת כף מזלפים את החמאה החומה על האבוקדו והביצים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

כריך מקושקשת רכה עם בצלים ופונדו כרשה

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

18

טוסט מנצ’גו עם צ’אטני מנגו חריף

הטוסט הכי טעים והכי מושחת שפגשנו לאחרונה

8

פולפטה כרישה וגבינות

‏polpette פירושו קציצה באיטלקית, ובאיטליה, ממש כמו אצלנו, קציצה היא אוכל של בית.

8

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

0

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

0

לביבות כרישה וגבינות

לביבות כרישה וגבינות

0

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

0

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

0