צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כריך אבוקדו חרוך וביצה רכה

– מתכון של אלדד שמואלי, אלחנן – תרבות לחם –

חומרים ל-4 מנות:

2 אבוקדו חצויים, שמן זית, מלח ים ופלפל שחור, מיץ מלימון אחד, 6 ביצים

להגשה
4 פרוסות עבות של לחם מחמצת, גבינה במרקם שמנת 5% ניו יורק

לחמאה חומה
100 גרם חמאה, 8 עלי מרווה, קורט מלח ים

אופן הכנה:

מסדרים את האבוקדו על מגש עמיד בחום כשהצדדים החתוכים כלפי מטה ומושחים את החלקים העליונים של האבוקדו במעט שמן זית. חורכים את האבוקדו בעזרת מבער גז. חותכים את האבוקדו לחתיכות בגודל ביס ומתבלים במלח ומעט לימון. מרתיחים מים בסיר גדול ומכניסים את הביצים ל־6 דקות בדיוק. מעבירים מיד לקערה עם מי קרח. מקלפים ובוצעים ביד לשני חצאים. מתבלים במלח ופלפל. מורחים גבינה על פרוסות הלחם ומסדרים את האבוקדו והביצים. מכינים חמאה חומה: מרתיחים את מרכיבי החמאה החומה במחבת או בסיר קטן עד שהחמאה בצבע חום בהיר. בעזרת כף מזלפים את החמאה החומה על האבוקדו והביצים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

כריך מקושקשת רכה עם בצלים ופונדו כרשה

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

18

טוסט מנצ’גו עם צ’אטני מנגו חריף

הטוסט הכי טעים והכי מושחת שפגשנו לאחרונה

8

פולפטה כרישה וגבינות

‏polpette פירושו קציצה באיטלקית, ובאיטליה, ממש כמו אצלנו, קציצה היא אוכל של בית.

8

שיפודי חלומי אורגנו וירקות עם סלסה ורדה

אם משתמשים בשיפודי עץ טובלים אותם במים, לפני שמשפדים, כדי שלא ייחרכו על הגריל. אחרי הצלייה מגישים עם סלסה ורדה מעל.

0

סגנאקי

אם יש לכם חשק למנה קלילה ורעננה קבלו את נתחי החלומי שלנו מתובלים באורגנו וצרובים עד להזהבה, מוגשים עם סלסת עגבניות רעננה וארומ

0

תפוחי אדמה מעושנים

תפוחי אדמה עם טעם של מדורה, הם מהמאכלים הכי ישראלים שייש! כאן – בגרסה אמריקאית טעימה – תפוחי אדמה מוקרמים על האש עם גבינ

0

עראיס גבינות

המנה הכי טרנדית, בגרסה שלנו. בזמן שהפיתה הופכת זהובה ופריכה מבחוץ, הגבינה המתובלת שבפנים מתחממת ומקבלת ניחוח מעושן.

0

תירס צלוי מוקרם

קונים קלחים עם קליפה, מבשלים 5 דקות, מסירים את החלק השעיר, מפשילים את הקליפה וקושרים ליצירת ידית אחיזה. צולים על הגריל או במחב

0