צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
כריך אבוקדו חרוך וביצה רכה
– מתכון של אלדד שמואלי, אלחנן – תרבות לחם –
חומרים:
2 אבקדו חצויים
שמן זית
מלח ים
פלפל שחור
מיץ מלימון אחד
6 ביצים
להגשה
4 פרוסות עבות של לחם מחמצת
גבינה במרקם שמנת 5% ניו יורק
לחמאה חומה
100 גרם חמאה
8 עלי מרווה
קורט מלח ים
אופן הכנה:
- מסדרים את האבוקדו על מגש עמיד בחום כשהצדדים החתוכים כלפי מטה ומושחים את החלקים העליונים של האבוקדו במעט שמן זית.
- חורכים את האבוקדו בעזרת מבער גז.
- חותכים את האבוקדו לחתיכות בגודל ביס ומתבלים במלח ומעט לימון.
- מרתיחים מים בסיר גדול ומכניסים את הביצים ל־6 דקות בדיוק.
- מעבירים מיד לקערה עם מי קרח.
- מקלפים ובוצעים ביד לשני חצאים.
- מתבלים במלח ופלפל.
- מורחים גבינה על פרוסות הלחם ומסדרים את האבוקדו והביצים.
- מכינים חמאה חומה: מרתיחים את מרכיבי החמאה החומה במחבת או בסיר קטן עד שהחמאה בצבע חום בהיר.
בעזרת כף מזלפים את החמאה החומה על האבוקדו והביצים.
אולי תרצו להכין גם
כריך מפיתת שומשום של אבולעפייה, ריקוטה למריחה מתובלת בזעתר, בצל סגול מתובל בסומק, עם סלט עגבניות שרי תמר חריף מתובל בשמן זית ולימון
24
כריך עשוי שתי פרוסות לחם לבן מרוחות בריקוטה (באיזה טעם שרוצים), פרוסת מוצרלה של גד או תערובת גבינות של גד, סלמון מעושן, תרד מוקפץ. מטוגן במחבת ומוגש ע
14
לביבות זוקיני עם בולגרית וקשקבל
הלביבות האלה יפות לא רק לחנוכה; הן יככבו בכל בופה צמחוני, ארוחת ערב או אפילו בכריך מושקע לארוחת הצהריים. הן מוצלחות לא פחות גם בטמפרטורת החדר ואפילו מ
14
מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל
10
מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל
10
כריך מקושקשת רכה עם בצלים ופונדו כרשה
מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל
10
מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל
10
Comments are closed.