צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כריך לקס וירקות

– מתכון של אלדד שמואלי, אלחנן – תרבות לחם –

חומרים ל-4 מנות:

250 סלמון מעושן פרוס
½ חבילה גבינה במרקם שמנת ניו יורק 5%
פלפל שחור גרוס
1 בצל ירוק פרוס דק

לירקות
בצל ירוק, שמיר, צנוניות, מלפפונים, רוקט, שמן זית, מלח ים

להגשה
4 פרוסות של לחם שיפון מלא

אופן הכנה:

מרתיחים מים בסיר.
טובלים במים הרותחים את פרוסות הסלמון ל-5 שניות בדיוק.
מוציאים ומייבשים.
מערבבים את כל מרכיבי הממרח עד לקבלת תערובת במרקם גס.
פורסים את כל הירקות דק בעזרת מנדולינה או סכין דקה.
מערבבים את הירקות ומתבלים בשמן זית ומלח ים.
מורחים על פרוסות הלחם את ממרח הלקס ומסדרים את הירקות החיים ליד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

כריך לבנוני

כריך מפיתת שומשום של אבולעפייה, ריקוטה למריחה מתובלת בזעתר, בצל סגול מתובל בסומק, עם סלט עגבניות שרי תמר חריף מתובל בשמן זית ולימון

24

קרוק ריקוטה

כריך עשוי שתי פרוסות לחם לבן מרוחות בריקוטה (באיזה טעם שרוצים), פרוסת מוצרלה של גד או תערובת גבינות של גד, סלמון מעושן, תרד מוקפץ. מטוגן במחבת ומוגש ע

14

לביבות זוקיני עם בולגרית וקשקבל

הלביבות האלה יפות לא רק לחנוכה; הן יככבו בכל בופה צמחוני, ארוחת ערב או אפילו בכריך מושקע לארוחת הצהריים. הן מוצלחות לא פחות גם בטמפרטורת החדר ואפילו מ

14

כריך ירקות

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

10

כריך ירקות צלויים

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

10

כריך אבוקדו חרוך וביצה רכה

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

10

כריך מקושקשת רכה עם בצלים ופונדו כרשה

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

10

כריך פרובנסלי

לחם זיתים עם ריקוטה למריחה בטעם בזיליקום מתובלת בעגבניות מיובשות, פ

10