צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כריך לקס וירקות

– מתכון של אלדד שמואלי, אלחנן – תרבות לחם –

חומרים ל-4 מנות:

250 גרם סלמון מעושן פרוס, 1/2 חבילה גבינה במרקם שמנת 5% ניו יורק, פלפל שחור גרוס, 1 בצל ירוק פרוס דק

לירקות
בצל ירוק, שמיר, צנוניות, מלפפונים, רוקט, שמן זית, מלח ים

להגשה
4 פרוסות של לחם שיפון מלא

אופן הכנה:

מרתיחים מים בסיר. טובלים במים הרותחים את פרוסות הסלמון ל-5 שניות בדיוק. מוציאים ומייבשים. מערבבים את כל מרכיבי הממרח עד לקבלת תערובת במרקם גס. פורסים את כל הירקות דק בעזרת מנדולינה או סכין דקה. מערבבים את הירקות ומתבלים בשמן זית ומלח ים. מורחים על פרוסות הלחם את ממרח הלקס ומסדרים את הירקות החיים ליד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

שיפודי חלומי אורגנו וירקות עם סלסה ורדה

אם משתמשים בשיפודי עץ טובלים אותם במים, לפני שמשפדים, כדי שלא ייחרכו על הגריל. אחרי הצלייה מגישים עם סלסה ורדה מעל.

10

שיפודי חלומי וירקות

חלומי היא גבינה קפריסאית שהפכה לסיפור הצלחה גם ביוון. אני מתה על המרקם המסטיקי שלה ועל טעמה המלוח והעדין

10

סגנאקי

אם יש לכם חשק למנה קלילה ורעננה קבלו את נתחי החלומי שלנו מתובלים באורגנו וצרובים עד להזהבה, מוגשים עם סלסת עגבניות רעננה וארומ

0

תפוחי אדמה מעושנים

תפוחי אדמה עם טעם של מדורה, הם מהמאכלים הכי ישראלים שייש! כאן – בגרסה אמריקאית טעימה – תפוחי אדמה מוקרמים על האש עם גבינ

0

עראיס גבינות

המנה הכי טרנדית, בגרסה שלנו. בזמן שהפיתה הופכת זהובה ופריכה מבחוץ, הגבינה המתובלת שבפנים מתחממת ומקבלת ניחוח מעושן.

0

תירס צלוי מוקרם

קונים קלחים עם קליפה, מבשלים 5 דקות, מסירים את החלק השעיר, מפשילים את הקליפה וקושרים ליצירת ידית אחיזה. צולים על הגריל או במחב

0

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

0

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

0