צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כריך לקס וירקות

– מתכון של אלדד שמואלי, אלחנן – תרבות לחם –

חומרים ל-4 מנות:

250 גרם סלמון מעושן פרוס, 1/2 חבילה גבינה במרקם שמנת 5% ניו יורק, פלפל שחור גרוס, 1 בצל ירוק פרוס דק

לירקות
בצל ירוק, שמיר, צנוניות, מלפפונים, רוקט, שמן זית, מלח ים

להגשה
4 פרוסות של לחם שיפון מלא

אופן הכנה:

מרתיחים מים בסיר. טובלים במים הרותחים את פרוסות הסלמון ל-5 שניות בדיוק. מוציאים ומייבשים. מערבבים את כל מרכיבי הממרח עד לקבלת תערובת במרקם גס. פורסים את כל הירקות דק בעזרת מנדולינה או סכין דקה. מערבבים את הירקות ומתבלים בשמן זית ומלח ים. מורחים על פרוסות הלחם את ממרח הלקס ומסדרים את הירקות החיים ליד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

שיפודי חלומי וירקות

חלומי היא גבינה קפריסאית שהפכה לסיפור הצלחה גם ביוון. אני מתה על המרקם המסטיקי שלה ועל טעמה המלוח והעדין

10

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

0

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

0

לביבות כרישה וגבינות

לביבות כרישה וגבינות

0

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

0

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

0

לביבות כרובית אפויות

לביבות כרובית אפויות

0

לביבות לחם, עגבניות ואורגנו

לביבות לחם, עגבניות ואורגנו

0