צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כריך מקושקשת רכה עם בצלים ופונדו כרשה

– מתכון של אלדד שמואלי, אלחנן – תרבות לחם –

חומרים ל-4 מנות:

לפונדו כרשה
100 גרם חמאה , קורט פלפל שחור גרוס, 1 ענף מרווה, 2 יחידות כרשה פרוסות דק, מלח ים

לבצלים
8 יחידות בצל ירוק, 1 כף שמן זית, מעט מלח ופלפל שחור גרוס

למקשוקשת
8 ביצים, 50 גרם חמאה, 2 כפות שמן זית, 4 כפות גבינה במרקם שמנת 5% ניו יורק, מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה
1/2 צרור עירית קצוצה דק, מעט גבינת שמנת, 4 פרוסות עבות של לחם מחמצת קלויות מעט

אופן הכנה:

מכינים פונדו כרשה: ממיסים חמאה עם מרווה ופלפל שחור. מוסיפים כרשה ומבשלים על אש בינונית־נמוכה כ־10 דקות. מכסים במים. מרתיחים ומתבלים במלח. ממשיכים לבשל על אש גבוהה עד שהכרשה רכה. אם צריך מוסיפים כל פעם חצי כוס מים רותחים.
מכינים את הבצלים: מחממים תנור ל־200 מעלות. מתבלים את הבצלים בשמן זית, מלח ופלפל ואופים כ־5 דקות עד שהבצלים משחימים.
מכינים מקושקשת רכה: ממיסים חמאה ושמן הזית במחבת ומוסיפים את הביצים. בעזרת לקקן מערבבים אותן כל הזמן עד שהן מבושלות אבל עדיין רכות מאוד. מוסיפים גבינת שמנת ומתבלים במלח ופלפל. מורידים מיד מהאש וממשיכים לערבב עוד כדקה.
מסדרים על הלחם את המקושקשת ואת פונדו הכרשה. מניחים את הבצל הירוק וכף גדושה של גבינת שמנת שתימס מהחום של הפונדו והביצים. מקשטים בעירית ובפלפל.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

חומוס פטה ופיסטוקים

אין כאן חומוס וגם לא טחינה, אבל החיבור בין שברי פיסטוקים, פטה ויוגורט יוצרים ממרח עסיסי ועמוק טעמים, שממש מתחשק לנגב עם קרעי פ

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסת עגבניות וגרעינים

נסו לאפות ריקוטה פרסקה בשלמותה ותגלו קסם – היא לא נמסה אלא שומרת על צורתה ונעטפת בקרום מגרה. בזמן שהיא משתזפת בתנור מכינים סלס

0

פלאפל חלומי ועדשים אפוי עם יוגורט-טחינה

סוד הטעם הוא במפגש בין העדשים לחלומי שמעניקה מליחות ומרקם גמיש. ההכנה ממש קלה, והכי חשוב: לא מטגנים! מגלגלים, מצפים ואופים. מג

0

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

מרקם רך וגמיש, צבע שובה לב וטעם עדין עם רמז מתיקות. הבואיקוס האלה ישמחו את כל האורחים (גם את הקטנטנים!). מגישים לצד צזיקי צנונ

0

שיפודי חלומי אורגנו וירקות עם סלסה ורדה

אם משתמשים בשיפודי עץ טובלים אותם במים, לפני שמשפדים, כדי שלא ייחרכו על הגריל. אחרי הצלייה מגישים עם סלסה ורדה מעל.

0

סגנאקי

אם יש לכם חשק למנה קלילה ורעננה קבלו את נתחי החלומי שלנו מתובלים באורגנו וצרובים עד להזהבה, מוגשים עם סלסת עגבניות רעננה וארומ

0

תפוחי אדמה מעושנים

תפוחי אדמה עם טעם של מדורה, הם מהמאכלים הכי ישראלים שייש! כאן – בגרסה אמריקאית טעימה – תפוחי אדמה מוקרמים על האש עם גבינ

0

עראייס גבינות

המנה הכי טרנדית, בגרסה שלנו. בזמן שהפיתה הופכת זהובה ופריכה מבחוץ, הגבינה המתובלת שבפנים מתחממת ומקבלת ניחוח מעושן.

0