קצ’יו א פפה

מנה שממחישה יפה את עומק הטעמים של גבינת גרנה פדנו האהובה. פסטה, גרנה פדנו ופלפל שחור – ככה מכינים את הפסטה הטעימה והאהובה באיטליה!

חומרים ל-4 מנות:
1 חבילה (500 גרם) בוקטיני (ספגטי עבה)
מלח
150-120 גרם גרנה פדנו מגורדת 29%
שפע פלפל שחור גרוס טרי

  1. מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מי מלח רותחים, לפי הוראות היצרן.
  2. לקראת סוף הבישול של הפסטה מחממים מחבת עם רבע כוס ממי הבישול של הפסטה, גרנה פדנו והפלפל השחור. מערבבים היטב בעזרת מטרפה לקבלת רוטב
  3. מסננים את הספגטי, מוסיפים למחבת ומערבבים היטב- הכי נוח עם מזלג – עד שהרוטב עוטף את הספגטי.
    אם הגבינה מתגבשת לגושים מוסיפים מעט מי בישול, מגבירים את האש ומערבבים להמסה. מגישים מיד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פוקצ’ת גבינות

גבינות טריות שמניחים מעל בצק פוקצ’ה פריך וקריספי. מזלפים מלמעלה שמן זית ורוזמרין טרי ומתענגים על כל ביס.

24

קונכיות פסטה ממולאות בגבינות

פסטה ממולאת, רביולי למשל, היא אחת המנות הנחשקות על שולחן החג, אבל גם אחת המורכבות יותר להכנה. כאן עשינו לעצמנו חיים קצת יותר קלים: השתמשנו בקונכיות פס

14

מרק ארטישוק ירושלמי עם טוויל גרנה פדנו

מרק קרם עמוק טעמים ואלגנטי. רגע לפני ההגשה מניחים עליו טוויל גבינה פריך ופיקנטי ואגוזי ברזיל, שמעשירים עוד קצת את הטעם והמרקם.

14

מאפה אלמוג

המאפה הזה לא רק מרשים וטעמו משגע (הילדים יתנפלו), הוא גם לא זקוק לחיתוך בסכין – מושכים בידיים את צינורות הפסטה (שנראים כמו אלמוגים), מותחים את ח

8

רישתה – פסטה עם עדשים, פטה ובצל מקורמל

יהודי סוריה מכינים את המנה הזאת רק בשבועות ומתגעגעים אליה כל השנה. הרישתה (אטריות בערבית) מבושלת במים עם כמון וכורכום שצובעים אותה בזהב. רגע לפני ההגש

8

לינגוויני ירקות

מתכון פסטה קליל ונעים. מנה שתשמח כל שולחן בה הגרנה פדנו של גד תשמח כל טועם.

8

פטוצ’יני ארביאטה

בתרגום חופשי: פסטה עצבנית. מנה פשוטה וחריפה היישר מהסמטאות התוססות של נאפולי. מכיוון שמדובר במנה המגיעה מדרום איטליה משתמשים בפסטה יבשה. שמן הזית, השו

8

ספגטיני ברוטב נוצ’ה (אגוזים)

את המנה הזו ,שמקורה בסרדיניה, פגשנו לראשונה דווקא במסעדה איטלקית בלונדון, והוקסמנו מן היופי שבפשטות. ב”קפה איטליה” אנו מגישים אותה עם רוטב

8