צילום: דניאל לילה

רביולי פקורינו

– מתכון של דניס חסין, "פרנצ'סקה" –

רביולי עסיסיים ממולאים במגוון גבינות ומשתכשכים ברוטב מפנק המשלב בין שמנת לפסטו. לא פלא שזאת אחת ממנות הדגל של המסעדה האיטלקית הוותיקה והפופולרית, שמתגאה במגוון פסטות תוצרת עצמית.

חומרים ל-8-6 מנות:

לבצק:
‏200 גרם (½1 כוסות פחות כף) קמח
‏1 ביצה
מעט שמן זית
קורט מלח
כ-70 מ"ל (1/4 כוס + כף) מים

למלית:
‏100 גרם פקורינו 34% מגוררת
‏100 גרם ריקוטה פרסקה 9%
‏100 גרם מוצרלה מגורדת 22%
‏100 גרם מסקרפונה 40%

לפסטו:
‏1 כוס עלי בזיליקום
‏3 שיני שום כתושות
‏1 כפית מחוקה מלח
‏10 אגוזי מלך קלויים
‏½1 כפות פקורינו 34% מגוררת
‏2/3 כוס שמן זית

לרוטב:
מעט חמאה
‏500 מ"ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה 32%
מלח ופלפל שחור טחון טרי

להגשה:
‏50 גרם פקורינו 34% מגוררת
עלי בזיליקום

הכנה:

  1. ‏‏מכינים את הבצק: שופכים את הקמח על משטח עבודה (או על שיש) כך שתיווצר גבעה. עושים חור באמצע ושוברים פנימה ביצה. מוסיפים מלח ושמן זית. מוסיפים מים בהדרגה ותוך כדי לישה רק עד לקבלת בצק קשה וצמיגי (לא להגזים עם המים!). עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
  2. מכינים את המלית: טוחנים את הגבינות במעבד מזון למרקם אחיד.
  3. מכינים את הרביולי: מרדדים את הבצק לעלה דק (כ-1/2 ס"מ) בעזרת מכונת פסטה או מערוך. חורצים עיגולים בעזרת כוס. מניחים כפית גדושה מן המלית במרכז כל עיגול וסוגרים לצורת חצי סהר. מהדקים היטב את השוליים. מצמידים את הקצוות לצורת כתר.
  4. מכינים את הפסטו: שמים את כל החומרים מלבד השמן במעבד מזון. מרסקים תוך כדי הוספה הדרגתית של השמן עד לקבלת משחה סמיכה.
  5. מכינים את הרוטב, מבשלים את הרביולי ומגישים: מביאים לרתיחה סיר גדול ורחב עם מים מומלחים היטב. ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את הפסטו ושמנת ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מתקנים תיבול בעזרת מלח ופלפל ומבשלים 4-3 דקות להסמכה.
  6. מוסיפים את הרביולי למים הרותחים ומבשלים 3-2 דקות עד שהם צפים. מעבירים למחבת בעזרת כף מחוררת ומקפיצים רגע בתוך הרוטב.
  7. מעבירים את הרביולי עם הרוטב לצלחות הגשה עמוקות, מקשטים בפקורינו ועלי בזיליקום ומגישים מייד.

גיוונים:

  • מחליפים את הקאשקבלו במוצרלה או בפקורינו.
  • מחליפים את הזיתים בעגבניות שרי חצויות ומניחים אותן על הבצק כשצידן החתוך
    כלפי מעלה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סלט שבבי פקורינו על תאנים מקורמלות ולחם קלוי בחומץ שרי

התאנים, עם המתיקות הדבשית שלהן, אוהבות גבינות חריפות ודעתניות כמו פקורינו

24

מרק בצל עם גבינת פקורינו

בגרסה הצרפתית הקלאסית מוסיפים למרק גבינת גרוייר, אבל פקורינו עושה כאן עבודה מצוינת!

24

מרק ארטישוק ירושלמי, אגוזי ברזיל וטוויל פקורינו

מרק קרם עמוק טעמים ואלגנטי. רגע לפני ההגשה מניחים עליו טוויל גבינה פריך ופיקנטי ואגוזי ברזיל, שמעשירים עוד קצת את הטעם והמרקם.

18

טורטלוני ריקוטה ותרד ברוטב שמנת ופקורינו

מנה איטלקית קלאסית וממכרת. טיפ חשוב: הרוטב תמיד יחכה לפסטה ולא להיפך!

18

טארט טאטן דלורית עם בולגרית ופקורינו

מאפה מרשים ועסיסי המשחק על הניגוד שבין מתוק למלוח. הבסיס הוא לחם גבינות ועליו פרוסות ירק צלוי וקוביות גבינה בולגרית

18

סלט ארוגולה, ענבים ופקורינו

שילוב מקסים של ארוגולה חרפרפה, ענבים מתוקים, גבינה ארומטית ואגוזים פריכים.

18

פולנטה תירס, פטריות צלויות וגבינת פקורינו

הפולנטה החלה את דרכה בתור דייסה במטבחים הביתיים של צפון איטליה והפכה במרוצת השנים לאחת המנות המבוקשות ביותר במסעדות.

18

סלט ציור

האם סלט יכול לגנוב את ההצגה משאר החברים על שולחן החג? הסלט הזה יעשה זאת בקלות. משקיעים בחיתוך הירקות לרצועות דקיקות (קולפן ומנ

14