צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
קונכיות פסטה ממולאות בגבינות
– מתכון של שי לי ליפא –
פסטה ממולאת, רביולי למשל, היא אחת המנות הנחשקות על שולחן החג, אבל גם אחת המורכבות יותר להכנה. כאן עשינו לעצמנו חיים קצת יותר קלים: השתמשנו בקונכיות פסטה ומילאנו אותן בתערובת גבינות עשירה. השקיעו רגע בסידור נאה של הקונכיות על מצע של רוטב ותקבלו מנה שהיא כוכבת אמיתית.
חומרים ל- 8-10 מנות:
1/3 חבילה (170 גרם) קונכיות פסטה גדולות
2 כפות שמן זית
למלית:
1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
120 גרם גאודה בקר 30% (מהמעדנייה בסופר) מגוררת גס
3/4 שקית (75 גרם) גרנה פדנו מגוררת 29%
3-2 שיני שום כתושות
קליפה מגוררת דק מ-1/2 לימון
1/2 פלפל צ’ילי אדום קצוץ (לא חובה)
20 עלי בזיליקום פרוסים לרצועות דקות
לרוטב:
1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
1/2 כוס (120 מ”ל) מים
2-1 שיני שום כתושות
1 כף שמן זית
1/2 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה:
1/4 שקית (25 גרם) גרנה פדנו מגוררת 29%
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את הפסטה: מרתיחים מי מלח בסיר גדול. מוסיפים קונכיות פסטה ומבשלים דקה פחות ממה שכתוב על האריזה. מסננים היטב. יוצקים 2 כפות שמן זית ומערבבים בעדינות כדי שהקונכיות לא יידבקו זו לזו.
- מכינים את המלית: מערבבים את חומרי המלית בקערה. טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים את הרוטב, ממלאים ואופים: טוחנים את חומרי הרוטב במעבד מזון או בבלנדר עד לקבלת רוטב חלק. טועמים ומתקנים תיבול.
- יוצקים את הרוטב לתבנית כך שמפלסו יהיה כ-1 ס”מ.
- ממלאים את קונכיות הפסטה במלית בעזרת כפית או בידיים ומניחים בתבנית עם הרוטב כשהחלק הפתוח כלפי מעלה. עד שלב זה אפשר להכין עד יום מראש ולשמור מכוסה במקרר.
- מפזרים מעל הקונכיות גרנה פדנו מגורדת 29%.
- אופים 25-20 דקות עד שהקונכיות מזהיבות מעט. מגישים חם.

8

0

0

פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה
0

סלט עגבניות וענני ריקוטה פרסקה
0

0
Comments are closed.