צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

קונכיות פסטה ממולאות בגבינות

– מתכון של שי לי ליפא  –

פסטה ממולאת, רביולי למשל, היא אחת המנות הנחשקות על שולחן החג, אבל גם אחת המורכבות יותר להכנה. כאן עשינו לעצמנו חיים קצת יותר קלים: השתמשנו בקונכיות פסטה ומילאנו אותן בתערובת גבינות עשירה. השקיעו רגע בסידור נאה של הקונכיות על מצע של רוטב ותקבלו מנה שהיא כוכבת אמיתית.

חומרים ל- 8-10 מנות:

1/3 חבילה (170 גרם) קונכיות פסטה גדולות
2 כפות שמן זית

למלית:
1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9% של "גד"
120 גרם גאודה בקר 30% של "גד" (מהמעדנייה בסופר) מגוררת גס
3/4 שקית (75 גרם) גרנה פדנו מגורדת 29% של "גד"
3-2 שיני שום כתושות
קליפה מגוררת דק מ-1/2 לימון
1/2 פלפל צ'ילי אדום קצוץ (לא חובה)
20 עלי בזיליקום פרוסים לרצועות דקות

לרוטב:
1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
1/2 כוס (120 מ"ל) מים
2-1 שיני שום כתושות
1 כף שמן זית
1/2 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה:
1/4 שקית (25 גרם) גרנה פדנו מגורדת 29% של "גד"

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים את הפסטה: מרתיחים מי מלח בסיר גדול. מוסיפים קונכיות פסטה ומבשלים דקה פחות ממה שכתוב על האריזה. מסננים היטב. יוצקים 2 כפות שמן זית ומערבבים בעדינות כדי שהקונכיות לא יידבקו זו לזו.
  3. מכינים את המלית: מערבבים את חומרי המלית בקערה. טועמים ומתקנים תיבול.
  4. מכינים את הרוטב, ממלאים ואופים: טוחנים את חומרי הרוטב במעבד מזון או בבלנדר עד לקבלת רוטב חלק. טועמים ומתקנים תיבול.
  5. יוצקים את הרוטב לתבנית כך שמפלסו יהיה כ-1 ס"מ.
  6. ממלאים את קונכיות הפסטה במלית בעזרת כפית או בידיים ומניחים בתבנית עם הרוטב כשהחלק הפתוח כלפי מעלה. עד שלב זה אפשר להכין עד יום מראש ולשמור מכוסה במקרר.
  7. מפזרים מעל הקונכיות גרנה פדנו מגורדת 29%.
  8. אופים 25-20 דקות עד שהקונכיות מזהיבות מעט. מגישים חם.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

ריגטוני ארבע גבינות

מנה המגיעה מצפון איטליה. רוטב עשיר, עשוי שמנת וארבעה סוגי גבינות, שלכל אחת מהן טעם מיוחד משלה. אפשר להחליף את הגבינות המופיעות

14

חצ'פורי גבינות

הגרסא הגיאורגית בטויסט ישראלי. מכינים בצק שמרים, ממלאים בגבינות ומשטחים לצורת פיתה. טביליסי מעולם לא נראתה קרובה יותר.

14

פיצה עם ריקוטה פרסקה, עגבניות שרי וזוקיני

הפיצה הזאת שייכת למשפחת הפיצות הלבנות (pizza bianca), שהן נטולות רוטב עגבניות ולרוב עשירות בגבינות. כאן ריקוטה פרסקה ממלאת את

14

לזניה גבינות

לזניה של שני רטבים שמכינים בצ'יק- רק לערבב את החומרים בקערות נפרדות, להרכיב ולאפות. חגיגה איטלקית אמיתית במינימום מאמץ.

8

עוגת שושני בלינצ'ס וגבינה

עוגה יפהפיה בהשראת הפלשינקה – עוגת קרפים הונגרית. כאן במקום שכבות יצרנו צרורות קרפ ממולאים במלית גבינות

8

לינגוויני ירקות

מתכון פסטה קליל ונעים. מנה שתשמח כל שולחן בה הגרנה פדנו של גד תשמח כל טועם.

0

פטוצ'יני ארביאטה

בתרגום חופשי: פסטה עצבנית. מנה פשוטה וחריפה היישר מהסמטאות התוססות של נאפולי. מכיוון שמדובר במנה המגיעה מדרום איטליה משתמשים ב

0

ספגטיני ברוטב נוצ'ה (אגוזים)

את המנה הזו ,שמקורה בסרדיניה, פגשנו לראשונה דווקא במסעדה איטלקית בלונדון, והוקסמנו מן היופי שבפשטות. ב"קפה איטליה" א

0