צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

קונכיות פסטה ממולאות בגבינות

– מתכון של שי לי ליפא  –

פסטה ממולאת, רביולי למשל, היא אחת המנות הנחשקות על שולחן החג, אבל גם אחת המורכבות יותר להכנה. כאן עשינו לעצמנו חיים קצת יותר קלים: השתמשנו בקונכיות פסטה ומילאנו אותן בתערובת גבינות עשירה. השקיעו רגע בסידור נאה של הקונכיות על מצע של רוטב ותקבלו מנה שהיא כוכבת אמיתית.

חומרים ל- 8-10 מנות:

1/3 חבילה (170 גרם) קונכיות פסטה גדולות
2 כפות שמן זית

למלית:
1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9% של “גד”
120 גרם גאודה בקר 30% של “גד” (מהמעדנייה בסופר) מגוררת גס
3/4 שקית (75 גרם) גרנה פדנו מגורדת 29% של “גד”
3-2 שיני שום כתושות
קליפה מגוררת דק מ-1/2 לימון
1/2 פלפל צ’ילי אדום קצוץ (לא חובה)
20 עלי בזיליקום פרוסים לרצועות דקות

לרוטב:
1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
1/2 כוס (120 מ”ל) מים
2-1 שיני שום כתושות
1 כף שמן זית
1/2 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה:
1/4 שקית (25 גרם) גרנה פדנו מגורדת 29% של “גד”

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים את הפסטה: מרתיחים מי מלח בסיר גדול. מוסיפים קונכיות פסטה ומבשלים דקה פחות ממה שכתוב על האריזה. מסננים היטב. יוצקים 2 כפות שמן זית ומערבבים בעדינות כדי שהקונכיות לא יידבקו זו לזו.
  3. מכינים את המלית: מערבבים את חומרי המלית בקערה. טועמים ומתקנים תיבול.
  4. מכינים את הרוטב, ממלאים ואופים: טוחנים את חומרי הרוטב במעבד מזון או בבלנדר עד לקבלת רוטב חלק. טועמים ומתקנים תיבול.
  5. יוצקים את הרוטב לתבנית כך שמפלסו יהיה כ-1 ס”מ.
  6. ממלאים את קונכיות הפסטה במלית בעזרת כפית או בידיים ומניחים בתבנית עם הרוטב כשהחלק הפתוח כלפי מעלה. עד שלב זה אפשר להכין עד יום מראש ולשמור מכוסה במקרר.
  7. מפזרים מעל הקונכיות גרנה פדנו מגורדת 29%.
  8. אופים 25-20 דקות עד שהקונכיות מזהיבות מעט. מגישים חם.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סלט פסטה, דלורית, בייבי מוצרלה, ארוגולה וזיתים

סלט פסטה מושלם לפיקניק בתקופת החגים – לא רק שאפשר להכין אותו מראש, אלא אפילו רצוי

8

פסטיצ’יו גבינות וכרישה

מאפה פסטה פשוט ומהיר – אין חוקים נוקשים ואפשר לשחק עם סוגי הפסטה, הירקות והגבינות

8

קצ’יו א פפה

קלאסיקה איטלקית שממחישה היטב את עומק הטעמים של גבינת גרנה פדנו האיטלקית.

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם תרד וכרישה

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תרד מאודה וכרישה שהוקפצה בשמן זית.

0

אירוח הולנדי עם גאודה

גאודה היא גבינה הולנדית איכותית,  הפופולרית ביותר בעולם. טעמה משלב בין עדינות לפיקנטיות ומרקמה נעים ומוצק

0

רושטי זוקיני וגבינות

לביבה משפחתית שחותכים למשולשים כמו עוגה

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם צ’ושקי

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תבשיל של פלפלים קלויים, מתובלים בשום ושמיר.

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם תאנים, אורגנו ודבש

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תאנים טריות ודבש. אם אין תאנים טריות אפשר להחליף בפרי עונתי אחר כמו אפרסמון, תותים או קונפיטורה.

0