צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
פרפה יוגורט וקולי מנגו
– מתכון של אביבית פריאל-אביחי –
פרפה מכינים בדרך כלל עם שמנת מתוקה. כאן מצטרף גם יוגורט והתוצאה היא טעם מעט חמצמץ ומרקם קליל. המנגו מוסיף טעם משובח וצבע יפה.
חומרים ל-8 מנות (בכלים בנפח 180 מ”ל):
לקולי מנגו:
3 יח’ מנגו בשלות קלופות וחתוכות גס
1/2 כוס (120 מ”ל) סירופ סוכר (מרתיחים סוכר ומים ביחס 1:1)
לפרפה:
4 חלמונים
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כוס (240 מ”ל) יוגורט כבשים 5%
1 כפית מחית וניל או מעט תמצית וניל איכותית
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
הכנה:
- מכינים קולי מנגו: מרסקים מנגו עם סירופ סוכר במעבד מזון למחית אחידה ושומרים במקרר עד השימוש.
- מכינים פרפה מנגו: מקציפים חלמונים עם חצי מכמות הסוכר 4-3 דקות לתערובת תפוחה ובהירה. מקפלים פנימה יוגורט ותמצית וניל.
- מקציפים שמנת מתוקה עם יתרת הסוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתוך תערובת החלמונים.
- יוצקים את הפרפה לכלים אישיים, מוסיפים כף קולי מנגו ומערבבים בעזרת מזלג ליצירת דוגמת שיש. מקפיאים 6 שעות לפחות.
- מגישים: מחלצים את הפרפה לצלחת הגשה ויוצקים מעל כף קולי מנגו.
אולי תרצו להכין גם
גלידת מסקרפונה עם נוטלה ופררו רושה
איזה קינוח אתם אוהבים? קר או קפוא? וניל או שוקולד? קראנצ׳י או קרמי? למה לכם לבחור כשאפשר לקבל את כל אלה יחד, בקינוח אחד!
0
מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו
0
Leave a Comment