צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
פרפה יוגורט וקולי מנגו
– מתכון של אביבית פריאל-אביחי –
פרפה מכינים בדרך כלל עם שמנת מתוקה. כאן מצטרף גם יוגורט והתוצאה היא טעם מעט חמצמץ ומרקם קליל. המנגו מוסיף טעם משובח וצבע יפה.
חומרים ל-8 מנות (בכלים בנפח 180 מ”ל):
לקולי מנגו:
3 יח’ מנגו בשלות קלופות וחתוכות גס
1/2 כוס (120 מ”ל) סירופ סוכר (מרתיחים סוכר ומים ביחס 1:1)
לפרפה:
4 חלמונים
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כוס (240 מ”ל) יוגורט כבשים 5%
1 כפית מחית וניל או מעט תמצית וניל איכותית
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
הכנה:
- מכינים קולי מנגו: מרסקים מנגו עם סירופ סוכר במעבד מזון למחית אחידה ושומרים במקרר עד השימוש.
- מכינים פרפה מנגו: מקציפים חלמונים עם חצי מכמות הסוכר 4-3 דקות לתערובת תפוחה ובהירה. מקפלים פנימה יוגורט ותמצית וניל.
- מקציפים שמנת מתוקה עם יתרת הסוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתוך תערובת החלמונים.
- יוצקים את הפרפה לכלים אישיים, מוסיפים כף קולי מנגו ומערבבים בעזרת מזלג ליצירת דוגמת שיש. מקפיאים 6 שעות לפחות.
- מגישים: מחלצים את הפרפה לצלחת הגשה ויוצקים מעל כף קולי מנגו.
אולי תרצו להכין גם

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו
0
Leave a Comment