צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
פלפלים ממולאים בגבינות
– מתכון של שי לי ליפא –
פלפלים קלויים, עטופים בציפוי פריך וממולאים בתערובת גבינה שנמסה בפה (chushki burek), הם המנה העיקרית הכי מבוקשת בארוחות צמחוניות שאני מכינה בבית. לפעמים קוראים למעדן הבולגרי הזה שניצל מזויף.
חומרים ל-10 ממולאים:
10 פלפלים אדומים מתוקים בינוניים (רצוי פלפלי שושקה המוארכים)
למלית:
1 גביע (200 מ”ל) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
1 גביע (250 גרם) גבינת קוטג 5%
200 גרם מוצרלה מגוררת 22%
פלפל שחור גרוס
לציפוי:
2 כוסות פירורי לחם
1/4 כוס שומשום
מלח ופלפל שחור גרוס
2 ביצים טרופות
לטיגון:
שמן
הכנה:
- מכינים את הפלפלים למילוי: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מסירים את הכיפות של הפלפלים ומנקים מזרעים וקרומים. מניחים בתבנית.
- אופים את הפלפלים כ-30 דקות עד שהם זהובים קלות. מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד. משהים כ-20 דקות. מסירים את הקליפה ומשתדלים לשמור על הפלפלים שלמים (אם הם נקרעים מעט, לא נורא — הציפוי ידביק הכל). מצננים היטב.
- מכינים את המלית, מצפים ומטגנים: מערבבים את חומרי המלית בקערה. מייבשים את הפלפלים בנייר סופג. חותכים חריץ לאורך כל פלפל, ממלאים בזהירות בכ-2 כפות מלית וסוגרים.
- מערבבים פירורי לחם, שומשום, מלח ופלפל בקערה. מצפים את הפלפלים בתערובת הפירורים, טובלים בביצה ושוב בפירורים. עד שלב זה אפשר להכין מראש.
- מניחים בכלי אטום, מאפסנים במקרר עד יום ומטגנים בסמוך להגשה. יוצקים שמן בגובה 1/2 ס”מ למחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומחממים על להבה בינונית. מטגנים את הממולאים 3-2 דקות מכל צד עד שהם זהובים. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים חם.

14

מיני פיצות בגט עם גבינות וירקות
8

8

קרם פולנטה עם ירקות קיץ קלויים
8

מוצרלה פרסקה טמונה ברחמה של פולנטה
8

פלפלונים ממולאים בגבינות עיזים
8

סלט נאצ’וס קון קסו (נאצ’וס עם גבינות)
8
Leave a Comment