צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פלפלים ממולאים בגבינות

– מתכון של שי לי ליפא –

פלפלים קלויים, עטופים בציפוי פריך וממולאים בתערובת גבינה שנמסה בפה (chushki burek), הם המנה העיקרית הכי מבוקשת בארוחות צמחוניות שאני מכינה בבית. לפעמים קוראים למעדן הבולגרי הזה שניצל מזויף.

חומרים ל-10 ממולאים:

10 פלפלים אדומים מתוקים בינוניים (רצוי פלפלי שושקה המוארכים)

למלית:
1 גביע (200 מ”ל) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
1 גביע (250 גרם) גבינת קוטג 5%
200 גרם מוצרלה מגוררת 22%
פלפל שחור גרוס

לציפוי:
2 כוסות פירורי לחם
1/4 כוס שומשום
מלח ופלפל שחור גרוס
2 ביצים טרופות

לטיגון:
שמן

הכנה:

  1. ‏מכינים את הפלפלים למילוי: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מסירים את הכיפות של הפלפלים ומנקים מזרעים וקרומים. מניחים בתבנית.
  2. אופים את הפלפלים כ-30 דקות עד שהם זהובים קלות. מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד. משהים כ-20 דקות. מסירים את הקליפה ומשתדלים לשמור על הפלפלים שלמים (אם הם נקרעים מעט, לא נורא — הציפוי ידביק הכל). מצננים היטב.
  3. מכינים את המלית, מצפים ומטגנים: מערבבים את חומרי המלית בקערה. מייבשים את הפלפלים בנייר סופג. חותכים חריץ לאורך כל פלפל, ממלאים בזהירות בכ-2 כפות מלית וסוגרים.
  4. מערבבים פירורי לחם, שומשום, מלח ופלפל בקערה. מצפים את הפלפלים בתערובת הפירורים, טובלים בביצה ושוב בפירורים. עד שלב זה אפשר להכין מראש.
  5. מניחים בכלי אטום, מאפסנים במקרר עד יום ומטגנים בסמוך להגשה. יוצקים שמן בגובה 1/2 ס”מ למחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומחממים על להבה בינונית. מטגנים את הממולאים 3-2 דקות מכל צד עד שהם זהובים. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים חם.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

תבשיל ירקות וביצים

המתכון הזה מגיע מבולגריה ומדובר בקדרה של עגבניות, פלפלים, גבינה בולגרית וביצים, שמזכירה שקשוקה. הכי טעים עם חלה טרייה לניגוב

14

עוגת לזניה הפוכה בתוספת בטטה וקוואטרו פורמאג’י

מה קורה כשמפגישים בין רוטב הבשמל החדש והגאוני שלנו עם עלי לזניה ואינגליש קייק? פטנט של מנה שכיף להגיש ויותר כיף לאכול…

8

מיני פיצות בגט עם גבינות וירקות

בין פיצה קלאסית לברוסקטה יש את הפטנט האלגנטי הזה: לוקחים בגטים קטנים, חוצים לאורך, מורחים ברוטב עגבניות משובח ומפזרים מעל מוצרלה ותוספות צבעוניות. בחי

8

פנזרוטי גבינות מלוח

הפיצה היא המתנה הקולינרית הכי מפורסמת של נאפולי לעולם, אבל ביחד איתה נולדה סדרה של מאכלים המבוססים על אותו הבצק. אחד מהם הוא הפנזרוטי – כיסן בצק ממולא

8

קרם פולנטה עם ירקות קיץ קלויים

הפולנטה הדשנה מזוהה עם חורף, אבל כאן חיברנו אותה לקיץ הישראלי בעזרת מגוון ירקות צבעוניים.

8

מוצרלה פרסקה טמונה ברחמה של פולנטה

ממליגה לוהטת מקלחי תירס חיים, שבתוכה טמונים קרעי מוצרלה הנמסים לתוכה

8

פלפלונים ממולאים בגבינות עיזים

נשנוש מהיר ואלגנטי – פלפלונים מתוקים ממולאים בתערובת פיקנטית המבוססות על שני סוגים של גבינת עיזים

8

סלט נאצ’וס קון קסו (נאצ’וס עם גבינות)

קבלו את הגרסה הרעננה שלנו למאזט המקסיקני האהוב: אל הנאצ’וס הפריכים, האבוקדו והירקות מצטרפת המוצרלה

8