צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

פנזרוטי גבינות מלוח

– מתכון של מנה שטרום  –

הפיצה היא המתנה הקולינרית הכי מפורסמת של נאפולי לעולם, אבל ביחד איתה נולדה סדרה של מאכלים המבוססים על אותו הבצק. אחד מהם הוא הפנזרוטי – כיסן בצק ממולא במלית מתוקה או מלוחה ומטוגן בשמן עמוק; ממש כמו קלצונה, אבל מושחת הרבה יותר.
בניגוד לפיצה, חוקי הפנזרוטי גמישים הרבה יותר יותר וכל מסעדה, דוכן פנזרוטי או מאמא איטלקיה מכינים את הפנזרוטי שלהם בצורה קצת אחרת. המתכון החביב עלי הוא זה של מסעדת “דון אלפונסו” שבחבל אמלפי. הם מעשירים את הבצק בביצים ותפוחי אדמה, מה שהופך אותו לעשיר ונוח יותר לעבודה. את המליות ביססתי על גבינות מלוחות ותוספות שאני אוהב במיוחד, אבל בדיוק כמו בפיצה – הבצק יקבל באהבה כל שילוב שאתם אוהבים. תרגישו חופשיים להתפרע.

חומרים לכ-30 פנזרוטי בקוטר 4 ס”מ:

לבצק:
500 גרם (1/2 3 כוסות ועוד כף) קמח
20 גרם (2 כפות) שמרים יבשים
25 גרם (1/4 1 כפות) מלח
25 גרם (2 כפות) סוכר
4 ביצים
75 גרם חמאה רכה
100 גרם פירה תפוחי אדמה

למלית גבינות:
200 גרם ריקוטה קלאסית 5%
100 גרם מוצרלה מגוררת 22%
20 גרם גרנה פדנו מגוררת 29%
2 חלמונים
מעט בזיליקום קצוץ

  1. מכינים בצק פנזרוטי: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרים יבשים, עד שהשמרים מתפזרים באופן אחיד בקמח. מוסיפים את יתר החומרים ולשים כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד וחלק, רך אך לא דביק (אם הבצק דביק מדי אפשר להוסיף מעט קמח).
  2. מעבירים את הבצק לקערה גדולה משומנת קלות ומתפיחים כ-3 שעות (אפשר להתפיח גם לילה במקרר) עד שהבצק מכפיל את נפחו פי 3 בערך.
  3. מכינים מלית גבינות: מערבבים את חומרי המלית ומניחים בצד.
  4. מעצבים ומטגנים: מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס”מ ומחלקים אותו לשני חלקים. קורצים עיגולים בקוטר 4-5 בזרת כוס או קורצן.
  5. מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית ומשאירים שוליים ברוחב 1/2 ס”מ. מכסים כל עיגול בעיגול בצק נוסף ומהדקים את השוליים. אם השוליים לא נדבקים בקלות, אפשר להבריש אותם במעט מים. שימו לב: חשוב להצמיד היטב את עיגול הבצק העליון למלית כך שאוויר לא ייכלא בפנזרוטי.
  6. מטגנים את הפנזרוטי בשמן עמוק, משני הצדדים, עד שהם מזהיבים לחלוטין. מגישים מיד.

לאותה כמות בצק אפשר להכין:

מלית מוצרלה ועגבניות:
250 גרם מוצרלה מגוררת 22%
20 גרם גרנה פדנו מגוררת 29%
1/2 כוס רוטב עגבניות בסיסי (אפשר להשתמש ברוטב קנוי, אבל לא ברסק או רכז עגבניות)
2 חלמונים
מעט בזיליקום קצוץ

מערבבים את חומרי המלית וממשיכים בהכנה כרגיל

מלית גבינת עיזים ופלפלים:
1 גליל גד עז 16%
100 גרם פלפלים קלויים, קלופים וקצוצים (אפשר להשתמש בפלפלים קלויים קנויים)
20 גרם גרנה פדנו מגוררת 29%
2 חלמונים
מעט עלי אורגנו קצוצים

מערבבים את חומרי המלית וממשיכים בהכנה כרגיל

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פנזרוטי גבינות מתוק

הפנזרוטי הוא מאכל רחוב שמקורו בנאפולי. זהו כיסן בצק, ממולא במלית מתוקה או מלוחה ומטוגן בשמן עמוק. בזמן הטיגון הכיסנים מתנפחים ומקבלים בטן קטנה –

24

גלידת מסקרפונה עם נוטלה ופררו רושה

איזה קינוח אתם אוהבים? קר או קפוא? וניל או שוקולד? קראנצ׳י או קרמי? למה לכם לבחור כשאפשר לקבל את כל אלה יחד, בקינוח אחד!

0

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

0

עוגת ביסקוויטים איטלקית

קלאסיקה ישראלית בלבוש איטלקי. את הגבינה הלבנה מחליפים בריקוטה מלטפת ומסקרפונה עשירה

0

פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה

עגבניות ושום צלויים, בשילוב מגע קטיפתי של מסקרפונה ועלי לזניה קרועים שנעטפים בכל הטוב הזה

0

שושני בצק עלים וגבינות

מאפה פריך שמניחים רותח במרכז השולחן ומזמינים את הסועדים לבחור לעצמם את שושנת הגבינה שהכי קורצת להם

0