צילום: דניאל לילה

ניוקי פריזאיים

– מתכון של ניר ויימן, מסעדת מל ומישל –

רובנו מכירים את הניוקי בתור כופתאות המבוססות על פירה תפוחי אדמה. את הניוקי הפריזאיים מכינים מבצק רבוך נטול תפוחי אדמה ועתיר גבינות. הם קלים יותר לתפעול ומצטיינים במרקם אוורירי יותר מהגרסה המוכרת.
ב"מל ומישל" מגישים את המנה כבר כמעט 5 שנים והיא עדיין נחשבת ללהיט.

חומרים ל-6 מנות:

לניוקי:
‏100 גרם חמאה
1 כף שטוחה חרדל דיז'ון
1 כף שטוחה מלח
1 כוס מים
200 גרם (½1 כוסות פחות כף) קמח
40 גרם (1/3 כוס) פקורינו 34% מגוררת
50 גרם (1/3 כוס) מוצרלה מגורדת 22%
2 ביצים + חלמון

לרוטב:
‏2 כוסות שמנת מתוקה 38%
1/4 כוס פקורינו 34% מגוררת
2 כפות מחית כמהין
מלח
2 כפות חמאה

לטיגון:
‏3 כפות שמן זית

להגשה ולקישוט:
פקורינו 34% מגוררת
עלי מיקרו, ירקות בייבי (צנוניות, גזרים וכו')

הכנה:

  1. מכינים את הניוקי: ממיסים חמאה בסיר עם חרדל, מלח ומים. מוסיפים קמח ומערבבים 6-5 דקות עד שהוא סופג את הנוזלים ונראה כאילו התייבש. מכבים את הלהבה.
  2. מוסיפים גבינות ומערבבים עד שהן נטמעות בתערובת. מוסיפים ביצים וחלמון בהדרגה וממשיכים לערבב עד שהן נבלעות בתערובת (בהתחלה זה ייראה כאילו הבצק נשבר, אבל בסופו של תהליך מתקבל בצק חלק).
  3. מעבירים את הבצק לשקית זילוף וחותכים את הקצה כך שיתקבל פתח ברוחב כ-2 ס"מ.
  4. מרתיחים מים בסיר רחב ומוסיפים מעט מלח. ממלאים קופסה או קערה גדולה במים עם הרבה קרח.
  5. לוחצים מעט על שקית הזילוף ומדי 2 ס"מ קוטעים בעזרת מספריים ליצירת פיסות קטנות, שנופלות למים הרותחים. ברגע שהניוקי צפים שולים אותם בעזרת כף מחוררת ומעבירים למי הקרח ל-5 דקות. לאחר מכן מעבירים אותם למגבת לייבוש מוחלט.
  6. מכינים את הרוטב: מבשלים שמנת מתוקה על להבה נמוכה עד שהיא מצטמצמת בחצי. מוסיפים פקורינו ומערבבים להמסה. מסירים מהכיריים, מוסיפים מחית כמהין, מלח וחמאה וטורפים עד שהחמאה נמסה לחלוטין.
  7. מרכיבים את המנה ומגישים: מחממים היטב שמן זית במחבת בעלת ציפוי מונע הידבקות ומשחימים את הניוקי מכל הצדדים 8-7 דקות.
  8. יוצקים כף רוטב חם לכל צלחת ומניחים עליו את הניוקי. אם רוצים מפזרים פקורינו מעל ומקשטים בעלים וירקות בייבי ומגישים.

אולי תרצו להכין גם

אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עוגת בורגול

חלופה מקורית ומרשימה לפשטידת החג המסורתית. החיבור בין הגבינות, הבטטות והבורגול יוצר משחק טעמים ומרקמים מענג, ואילו העגבניות הצ

0

מאפה אלמוג

המאפה הזה לא רק מרשים וטעמו משגע (הילדים יתנפלו), הוא גם לא זקוק לחיתוך בסכין – מושכים בידיים את צינורות הפסטה (שנראים כ

0

רישתה – פסטה עם עדשים, פטה ובצל מקורמל

יהודי סוריה מכינים את המנה הזאת רק בשבועות ומתגעגעים אליה כל השנה. הרישתה (אטריות בערבית) מבושלת במים עם כמון וכורכום שצובעים

0

לינגוויני ירקות

מתכון פסטה קליל ונעים. מנה שתשמח כל שולחן בה הגרנה פדנו של גד תשמח כל טועם.

0

פטוצ'יני ארביאטה

בתרגום חופשי: פסטה עצבנית. מנה פשוטה וחריפה היישר מהסמטאות התוססות של נאפולי. מכיוון שמדובר במנה המגיעה מדרום איטליה משתמשים ב

0

ספגטיני ברוטב נוצ'ה (אגוזים)

את המנה הזו ,שמקורה בסרדיניה, פגשנו לראשונה דווקא במסעדה איטלקית בלונדון, והוקסמנו מן היופי שבפשטות. ב"קפה איטליה" א

0

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

0

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

0